Çözüldü✓ OLED mi Almalıyım Miniled mi

Kardeşim siyahlara miniled oledden nasıl daha iyi onu anlamadım bunu dünyada diyen tek kişi olabilirsin

Yukarda Youtube videosu attım. Nebi bey kendi söylüyor zaten. Ayrıca Bu mini Ledde özel bir şey var. Local Dimming ( Bölgesel Karartma), 3 modu var standart - yüksek - vb. Bunları açınca siyahları ve gri renkleri daha doğal veriyor. Özellikle karanlık oyunlarda. Mortal shell 2 ve bunun gibi bir kaç oyunda şahsen deneyimledim zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam göz yorgunluğum harbi arttı. Görüntü kalitesi HDR filan harika evet ama. Gerçekten gözlerimin yorulduğunu hissediyorum.

Flickerdan dolayıdır. Biraz araştırın anlayacaksınız. Gözlük kullanıyormusunuz? Yada astigmat veya miyop var mı? Birde Oled veya Woledlere alışma sürece en az 2 hafta ile 1 ay arası. Eğer 1 ayı geçtiğinde gözünüzde batma, yanma ve agrı oluyorsa kesinlikle monitörünüzü değiştirin. Saglıktan önemli hiç bir şey yok. Birde VRR kapatarak deneyin. VRR kapatınca flicker gidiyor. Gerçi oyunlarda yırtılma almayı göze almak zorunda kalırsınız.

Her panel kendi kusuruyla geliyor. Kendi tercihinize göre seçim yapmak en iyisi. Benim için en iyi panel mini-led. Ülkede biraz daha yaygınlaşsın beklediğim modeller gelsin hemen çekeceğim bir tane. TV'de de mini-led kullanıyorum memnunum. OLED çok iyi doğru, ne zaman görsem içim gidiyor ama nazıyla uğraşamam abi yaşlıyım ben 😂

Yukarda Youtube videosu attım. Nebi bey kendi söylüyor zaten. Ayrıca Bu mini Ledde özel bir şey var. Local Dimming ( Bölgesel Karartma), 3 modu var standart - yüksek - vb. Bunları açınca siyahları ve gri renkleri daha doğal veriyor. Özellikle karanlık oyunlarda. Mortal shell 2 ve bunun gibi bir kaç oyunda şahsen deneyimledim zaten.

Flickerdan dolayıdır. Biraz araştırın anlayacaksınız. Gözlük kullanıyormusunuz? Yada astigmat veya miyop var mı?
Hocam msi 273qp var gözlük kullanmıyorum astigmat miyop hiçbişey yok gözlerim renkli ondan mı acaba. Parlaklığı 0 a çektim öyle kullanıyorum. Bende bir sorun var galiba . Redditte gördüm aynı sıkıntıyı yaşayanları ama. Asus XG27UCMG de mevcut ama onun beyazları sanki gözüme flash gibi vuruyor. Kalite çok güzel evet ama bildiğin gözümü acıtıyor. Parlaklığı ne kadar kıssam da öyle. Galiba yaşlandım.

VRR kapalı hocam.

Monitörleri alalı bir süre oldu iade etme şansım yok küçük bir yerde yaşıyorum çok satma şansım da yok yani napıcaz bilmiyorum kaldım öyle.

Va mini led tercih edilebilir ama fiyatlari oled gibi. Siyahlarin oleddeb daha iyi olmasi imkansız renklere gelince pek fark olmayabilir genel yapi olarak oled önde olur tepkisellik ve keskinlik olarak.

İmkansız derken ? Youtube videolarına yazın görürsünüz zaten. Yada reddit girin. Ben birebir işte karşılaştırdım vesa baglı 2 monitörde. Birini iade ettim. Yalan söyleyecek değilim ya size :D

Hocam msi 273qp var gözlük kullanmıyorum astigmat miyop hiçbişey yok gözlerim renkli ondan mı acaba. Parlaklığı 0 a çektim öyle kullanıyorum. Bende bir sorun var galiba . Redditte gördüm aynı sıkıntıyı yaşayanları ama. Asus XG27UCMG de mevcut ama onun beyazları sanki gözüme flash gibi vuruyor. Kalite çok güzel evet ama bildiğin gözümü acıtıyor. Parlaklığı ne kadar kıssam da öyle. Galiba yaşlandım.

VRR kapalı hocam.

Monitörleri alalı bir süre oldu iade etme şansım yok küçük bir yerde yaşıyorum çok satma şansım da yok yani napıcaz bilmiyorum kaldım öyle.

VRR Kapatıp 1-2 saat oyun oynayın bana dönüş yapın eğer göz agrınız düzelirse Flickerdan rahatsız oluyorsunuz demektir. Nvidia gysync amd de freesync kapatıcaksınız. Bu arada hic bir monitörü çok düşük ışıkta kullanma. Gözün daha çok yorulur. Biraz açmanda fayda var...

Ekler

• görsel_2026-09-30_005528424.webp
    görsel_2026-09-30_005528424.webp
    105.7 KB · Hit: 22
Son düzenleme:
Burn in için 3 yıl garantisi var yanarsa değiştirmek zorunda

Peki almış olduğum oledin parlaklığı yeterlimi hocam
aldığın model konudaki x24 modeliyse 10 numara monitördür. malzeme kalitesi iyi ve her qd oled gibi renkleride seni tatmin eder.

Her panel kendi kusuruyla geliyor. Kendi tercihinize göre seçim yapmak en iyisi. Benim için en iyi panel mini-led. Ülkede biraz daha yaygınlaşsın beklediğim modeller gelsin hemen çekeceğim bir tane. TV'de de mini-led kullanıyorum memnunum. OLED çok iyi doğru, ne zaman görsem içim gidiyor ama nazıyla uğraşamam abi yaşlıyım ben 😂

En güzel yorum bu işte. Kesinlikle. Bütün panel türlerini kullandım ben. Herkes Odasındaki ışık ve göz durumuna göre kullanmalı. Kozmetik unsurlarda önemli tabi...

Çok araştırdım miniled diyorum. Oledde burning var ve gözleri çok yoruyor. Ben genelde ips taraftarıyım fakat ana pc oyun için falan miniled alacağım diğer monitörler ips.
dipnot: bu arkadaş haklı, cok canlı olduğu için gözleri yoruyor oled. parlaklığı 30 yaptım hala düz ips panellerin %100 seviyesinden canlı duruyor, bunlarıda göz önünde bulundurun. ama oled ekranla oyun oynadıgınızı anlıyorsunuz bence imkanı olan bunun tadına varmalı.

Bu bütçelerde kesinlikle Oled ama şöyle de bir şey var ki bence gözden kaçan çok önemli bir konu. Kullanım alışkanlığı.

Son bir yıldır elim banka kartıma gidip gidip geliyor Oled almak için ama ben browserda çok vakit geçiren, bilgisayarı monitörü açık bir şekilde saatlerce masaüstünde bırakan biriyim. Oled yanığının beni bulması maksimum 3-4 ay diye tahmin ediyorum. Sen de bilgisayarı o şekilde kullanıyorsan Oled yerine Miniled daha mantıklı olabilir ama Miniled'e 21k vermek saçmalığın daniskası bence.
Güncel Oledler en ufak şeyde yanmaz masaüstünde bırakma gibi şeylere baya önlem alıyorlar yazılımla, ama uzun vadede her türlü yanar. Oled alacak biri şunu kabullenmeli, bu panel ortalama 4 sene gidecek, kullanıma göre bu 3 sene olur 5 sene olur falan ama gidip 10 sene kullanamazsın bu paneli, ya yanar ya parlaklığı abartılı şekilde düşer sonuçta çöp olur.

Led panellerde çok bir sınır yok yani şansına bozulmazsa ve kaliteli ise 10 yıl da 15 yıl da gidebilir, 5 yıl kullanılmış ve sağlam bir ekran özelliklerine bağlı olarak hala iyi fiyata alıcı da bulabilir. Tabi bir de hem daha parlaktır hem Oled gibi zamanla parlaklığı azalmaz sabit kalır.

En güzel yorum bu işte. Kesinlikle. Bütün panel türlerini kullandım ben. Herkes Odasındaki ışık ve göz durumuna göre kullanmalı. Kozmetik unsurlarda önemli tabi...
Herkes tek doğru var zannediyor çünkü. Teknoloji öyle bir şey değil ki. Teknoloji ihtiyaca ve pozisyona göre değişir. OLED en iyisi diyen adam aydınlık odada hiç kullandı mı mesela? Ya da yan yana woled, qd-oled farkına baktı mı? İyi bir mini-led deneyimledi mi? Hepsi günün sonunda slogan gibi kalan laflar ve şu iyi bu kötü denilen sosyal medya pazarı lafların papağanlığı. Bir de bizde para verilen mal eleştirileceğine övüldüğü için (kimse benim tavuğum kara demez) kimse objektif yorum da yapmıyor. Sonra bilinçli tüketicinin ve tecrübeli kişilerin yaptığı yorumlar hep boşa gidiyor, arada kaynıyor.

İmkansız derken ? Youtube videolarına yazın görürsünüz zaten. Yada reddit girin. Ben birebir işte karşılaştırdım vesa baglı 2 monitörde. Birini iade ettim. Yalan söyleyecek değilim ya size :D

VRR Kapatıp 1-2 saat oyun oynayın bana dönüş yapın eğer göz agrınız düzelirse Flickerdan rahatsız oluyorsunuz demektir. Nvidia gysync amd de freesync kapatıcaksınız. Bu arada hic bir monitörü çok düşük ışıkta kullanma. Gözün daha çok yorulur. Biraz açmanda fayda var...
Dostum. Teknoloji geregi olamaz siyahlar tamamen kapaniyor siyahtan daha siyah nasil olabilir Allah askina... diğerlerinde bir sey diyemem renkler modele veyahut senin kullandığın mat ekransa ona gore de değişir

Dostum. Teknoloji geregi olamaz siyahlar tamamen kapaniyor siyahtan daha siyah nasil olabilir Allah askina... diğerlerinde bir sey diyemem renkler modele veyahut senin kullandığın mat ekransa ona gore de değişir
Valla inanıp inanmamak size kalmış artık video attım. Ayrietten kendi kullanıdığım 2 ürünü yan yana koydugumda elde ettigim deneyimi söyledim, gerisi size kalmış...

Miniled falan diyorlar da bırak hocam, miniled dediğinin en kralı da olsa ederi 15-17.000. Adama baksana miniledin siyahları oledden daha iyi demiş dedikleri yok hükmünde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,403
Üyeler
204,704
Son üye
Yatci
Geri