Yardım Kablosuz Mouse Önerisi (Mümkünse Kroniksiz)

Pişman olacağınızı sanmıyorum, uygulaması da böyle. Ayarları kaydediyor zaten çok sık açmazsınız. Ben 1600 DPI ve oyunlarda sensitiviy düşürerek genelde kullanıyorum. Çoğu farede buna alıştım ve rahatsız etmiyor.

Normalde tarayıcı driverı da var. Ama global sitesi gizlilik hatası veriyor. Belki sadece Edge tarayıcısında yaşıyor olabilirim, diğer tarayıcılarda bakmadım. Çözerler herhalde yakında.

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Darmoshark arkadaşa önerdim, o biraz giriş seviyesi bir ürün. Sizin istediklerinizi karşılayacağını sanmıyorum.
Razer her ne kadar scroll arızalı da olsa
Çift tıklama donma vs yapmıyordu sensörü fena değildi yani. 4k dpi kullanıyordum günlük olarak.

Günlük kullanımda yeterli gelsin sorun değil.
Haftasonu kullanırım, haftaiçi bir akşam şarja takarım. 1k hz standard mod yeterli olur.

Pişman olacağınızı sanmıyorum, uygulaması da böyle. Ayarları kaydediyor zaten çok sık açmazsınız. Ben 1600 DPI ve oyunlarda sensitiviy düşürerek genelde kullanıyorum. Çoğu farede buna alıştım ve rahatsız etmiyor.

Normalde tarayıcı driverı da var. Ama global sitesi gizlilik hatası veriyor. Belki sadece Edge tarayıcısında yaşıyor olabilirim, diğer tarayıcılarda bakmadım. Çözerler herhalde yakında.

Alıntıyı görüntüle

Darmoshark arkadaşa önerdim, o biraz giriş seviyesi bir ürün. Sizin istediklerinizi karşılayacağını sanmıyorum.

Ben DPI, Hz ve yazılım hızlandırma ayarları hariç pek anlamıyorum. Angle dediğiniz bu galiba.

Alıntıyı görüntüle

Uygulama yüklemek istemezseniz tarayıcı arayüzü de böyle. Ayarlar daha derli toplu ve daha az kategori var.

Alıntıyı görüntüle
Beklediğimden daha detaylıymış.

Genelde bilindik markalar sağlam özellikler için 6 7 k istiyor. Diğer markalarda 2k dan başlayanlar malzeme veya yazılımdan sıkıntılı oluyor. 3.5k ve üzeri olanlar bilindiklerden iyi oluyor şeklinde yorumluyorum (sitedeki konuları okuyunca böyle bir sonuç çıkıyor)

Yukarıda arkadaşın attığı atk ultimate nasıldır biliyor musunuz?

Ultimate
konudaki diğer mouselar ile kıyaslandığında nasıldır hocam?

Siz kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Çift tıklama donma vs yapmıyordu sensörü fena değildi yani. 4k dpi kullanıyordum günlük olarak.

Haftasonu kullanırım, haftaiçi bir akşam şarja takarım. 1k hz standard mod yeterli olur.

Genelde bilindik markalar sağlam özellikler için 6 7 k istiyor. Diğer markalarda 2k dan başlayanlar malzeme veya yazılımdan sıkıntılı oluyor. 3.5k ve üzeri olanlar bilindiklerden iyi oluyor şeklinde yorumluyorum (sitedeki konuları okuyunca böyle bir sonuç çıkıyor)

Özellik olarak benzer, sadece ATK kendi switchlerinin basım ömrünü söylemiyor. Çok da önemli değil zaten, genelde switch ömürleri dolmadan farelerin başka yerleri bozuluyor. Onun dışında VGN ergonomik, bu fare ergonomik değil. Yani boyutları falan farklı. Bunlar dışında fark yok, MCU, sensör, encoder falan aynı. Switchlerin de basım ömürleri yakındır.

Tasarım ve boyuta göre ikisinden birini tercih edin. Karar tamamen sizin. Bu arada Wraith Mirliva, Meyer Gaming üzerinde de KEYMO kodu ile ₺100 civarı bir indirim de kullanabilirsiniz.

Ha bir de ATK daha hafif. Ayrıca belirteyim sensör yanındaki Ultra, Extreme takılmayın. Öyle sensörler yok, onlar yazılımsal iyileştirme içeridiğini belirtiyor. İsimleri neye göre koyuyorlar bilmiyorum. Ama PAW 3950 Ultra veya Extreme diye ayrı bir sensör yok. 3395, 3950 var.

2026-10-03_19-14.webp

Hocam ben 1600 TL'ye a9 plus almıştım 1 yıldan fazla zamandan beri ve fare hiç sorun çıkarmamısti değişme sebebim şu sıralar fareyi 2.4ghz moduna alıyorum dongle ile bağlanmıyor birkaç kere mod değiştiriyorum anca geliyor falan , uzun ömürlü ve malzeme kalitesi iyi olması için bence 3k üstüne en azından çıkmanız lazım , yada FPS oyunlarında çok üst düzey bir şey aramiyorsaniz amacınız gündelik eğlenme ve kullanım ise 2 k ya fare alıp 1 1.5 yıl kullanıp sonrasında yeni farede alabilirsiniz.

Özellik olarak benzer, sadece ATK kendi switchlerinin basım ömrünü söylemiyor. Çok da önemli değil zaten, genelde switch ömürleri dolmadan farelerin başka yerleri bozuluyor. Onun dışında VGN ergonomik, bu fare ergonomik değil. Yani boyutları falan farklı. Bunlar dışında fark yok, MCU, sensör, encoder falan aynı. Switchlerin de basım ömürleri yakındır.

Tasarım ve boyuta göre ikisinden birini tercih edin. Karar tamamen sizin. Bu arada Wraith Mirliva, Meyer Gaming üzerinde de KEYMO kodu ile ₺100 civarı bir indirim de kullanabilirsiniz.

Ha bir de ATK daha hafif. Ayrıca belirteyim sensör yanındaki Ultra, Extreme takılmayın. Öyle sensörler yok, onlar yazılımsal iyileştirme içeridiğini belirtiyor. imleri neye göre koyuyorlar bilmiyorum. Ama PAW 3950 Ultra veya Extreme diye ayr bir sensör yok. 3395, 3950 var.

Alıntıyı görüntüle
Evet 3950 ultra veya 3950 plus extreme gibi şeyler pazarlama ve markaların alıp 1 2 ufak değişiklikler yapıp daha iyi gibi gösterme çabası ama hepsi aynı aslında. Önemli olan içindeki mcu ve batarya, bilgisayarın işlemcisi gibi düşünün yani.

Son düzenleme:
Hocam ben 1600 TL'ye a9 plus almıştım 1 yıldan fazla zamandan beri ve fare hiç sorun çıkarmamısti değişme sebebim şu sıralar fareyi 2.4ghz moduna alıyorum dongle ile bağlanmıyor birkaç kere mod değiştiriyorum anca geliyor falan , uzun ömürlü ve malzeme kalitesi iyi olması için bence 3k üstüne en azından çıkmanız lazım , yada FPS oyunlarında çok üst düzey bir şey aramiyorsaniz amacınız gündelik eğlenme ve kullanım ise 2 k ya fare alıp 1 1.5 yıl kullanıp sonrasında yeni farede alabilirsiniz.
Fps neredeyse hiç oynamıyorum. Cs de kasa alıp çıkıyorum, rekabetçi fps oynamıyorum. Hikayeli oyun oynuyorum işten fırsat buldukça. Şuan için 1. Öncelik klavye ve mouse u kablodan kurtarmak, pc 43inç monitöre bağlı uzaktan kullanmak için full kablosuza geçeceğim.

Klavyeyi aldım: rog strix scope 2 wireless nx snow
Kulaklığı steelseries 7gen2 düşünüyorum.

Mouse seçimini de konuya gelen yorumlardan sonra yapacağım.

Bir kere alayım bir daha uğraşmayayım istiyorum.

Giriş seviyesi klavye kulaklıktan kurtulmuş olurum. Mouse tarafında razerdan çok çektim. 3-5k arası hangi fareyi şekil olarak iyi bulursam onu alacağım.

Ha bir de ATK daha hafif. Ayrıca belirteyim sensör yanındaki Ultra, Extreme takılmayın. Öyle sensörler yok, onlar yazılımsal iyileştirme içeridiğini belirtiyor. İsimleri neye göre koyuyorlar bilmiyorum. Ama PAW 3950 Ultra veya Extreme diye ayrı bir sensör yok. 3395, 3950 var.

Alıntıyı görüntüle
Haklısınız hocam, entegre bozulana kadar kasa çoktan deforme olmuş oluyor. Zaten az kullanabildiğim için ömrü aşırı uzun olmuş olmamış hiç önemli değil.

Alıntıyı görüntüle

Ben DPI, Hz ve yazılım hızlandırma ayarları hariç pek anlamıyorum. Angle dediğiniz bu galiba.

Alıntıyı görüntüle

Uygulama yüklemek istemezseniz tarayıcı arayüzü de böyle. Ayarlar daha derli toplu ve daha az kategori var.

Alıntıyı görüntüle
Hocam şimdi ben az daha ekleyip sizin kullandığınızı mı alım bir kere alım iyi olsun beni mağdur etmesin diye oyun için lazım birde ele nasıl durur acaba

Hocam malzeme kalitesi ile ilgili bir şey diyemem çünkü kullanmadım fakat şu attığım fare deathadder v3 pronun şekil olarak neredeyse aynısı birkaç mm daha küçük yukarı tarafı sadece , içindeki sensör çok yeni ve kesinlikle sizin işinizi görür, mcusu en kaliteli mculardan, 54l15 var şarj performans dengesi çok iyidir polise 500 mah ve 500 saat + sunduğunu söylüyor wraith ,1000 hzde. Deathadder V3 pro yanlış hatırlamıyorsam simetrik bir yapıda fakat benim dediğim fare şekle bakincada anlarsınız sağ el için, sol elinizi kullanıyorsanız hiç bulaşmayın, fareyi şöyle anlatayım size , deathadder v3prodan sarj performans sensör kalitesi olarak her konuda daha iyi ve sizin ihtiyaciniz olan konulardaki parçaları en üst seviyede. Görünüşü incelemesi internette varsa bi bakın derim , malzeme kalitesi ile ilgili kullanmadan bir şey diyemiyorum tekrardan.
https://wraithesports.com/products/atk-blazing-sky-z1-v2-wireless-mouse?variant=50509436649665

3 Mart'ta almışım tam 7 ay olmuş , en ufak problem yaşamadım ağırlığı beni cezbetmişti ve sensörü düz 3950 değil de ultra olan versiyon. Bence çok fark etmez zaten ama iyisi olduğunu bilmek de biraz da olsa sıcak baktırmıştı onun dışında sorunuz var ise sorabilirsiniz. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz özelliklerini ve tutuşunu beğenirseniz. Ben o zamanlar leviathan v4 ile arasında kalmıştım leviathanın avantajı encoderi yani orta tuşu optik olması , f1 inki normal sensör ama ttc nin gold sensörü yani buda ömürlük diyebiliriz ttc nin kalitesini bilen bilir bana da herhangi bir sıkıntı çıkarmadı zaten.

Ama alırsanız ultimate 2.0 olanını alın mutlaka farklarını yapay zekadan öğrenebilirsiniz.İndirim kodu kullanmayı unutmayın.

Hocam dediğim gibi fare kablolu olduğu için madam küçük çok takılıyor kablosu birde kendi kayıyor fare sensörü sorun var sanırım
Bütçeniz varsa düzgün bir şey çözelim size de. Sağolsun arkadaşlar çok iyi açıkladılar attıkları modelleri taksit seçeneklerini de kontol edip çekmek lazım. İndirim kovalayınca pahalanıyor. Para olmayınca yüzyılın indirimi kaçıyor 🤣

Bütçeniz varsa düzgün bir şey çözelim size de. Sağolsun arkadaşlar çok iyi açıkladılar attıkları modelleri taksit seçeneklerini de kontol edip çekmek lazım. İndirim kovalayınca pahalanıyor. Para olmayınca yüzyılın indirimi kaçıyor 🤣
Valla bütçede karar veremedim daha çözelim ya 😅

Mouse'tan beklentiniz imleci düzgünce hareket ettirmesi ise 5k çok gereksiz bir fiyat. Mükemmel gecikme, rapor hızı vs. istemiyorsanız 1k ile 10k bütçe arasında performans açısından fark yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,848
Üyeler
204,538
Son üye
4everSlinK
Geri