Öneri AMD Ryzen 7 7800x3d / Radeon RX 9070 XT İçin 4k OLED mi Yoksa 2k OLED Monitör Mü?

RYCLES

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem alacağım ama monitör konusunda oldukça kararsız kaldım. Daha çok hikâyeli oyunlar oynuyorum; FPS oyunlarını ise arkadaşlarla ara sıra oynuyorum. Bunun yanında dizi ve film de çok izliyorum, hatta zaman olarak oyunlardan bile daha fazla dizi/film tüketiyor olabilirim. Bu yüzden görüntü kalitesi benim için oldukça önemli.

Asıl kararsız kaldığım nokta 4K OLED mi, yoksa 2K OLED mi almam gerektiği. 4K'nın görüntü kalitesi ve keskinliği tabii ki çok daha iyi olacak ama bu sistemin bazı oyunlarda 4K çözünürlükte zorlanabileceğini düşünüyorum. Sonuçta bir sisteme bu kadar para verdikten sonra bazı oyunları düşük FPS değerlerinde oynamak da istemiyorum.

Bir yandan da “Madem bu kadar iyi bir sistem topluyorum, neden 4K OLED almayayım?” diye düşünüyorum. Özellikle hikâyeli oyunlar ve film/dizi tarafında 4K OLED'in avantajı büyük.

Sizce benim kullanım senaryom için 4K OLED mi, yoksa daha yüksek FPS ve daha rahat performans için 2K OLED mi daha mantıklı olur?
Ayrıca 4k alırsam da altta linkini bıraktığım monitörü almayı düşünüyorum. 2K için araştırma yapmadım.
https://www.a101.com.tr/elektronik/...0-03-ms-4k-uhd-240-hz-oled-monitor_p-26076916

Ekstra olarak da alacağım sistem parçalarının fotoğrafını ekledim.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-10-05 003643.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-05 003643.webp
    45.2 KB · Hit: 50
En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
G81 çok övülen ama bir o kadarda sevilmeyen monitör, mat kaplamasından dolayıdı sanırım. 31k fiyatı iyimiş

G81 çok övülen ama bir o kadarda sevilmeyen monitör, mat kaplamasından dolayıdı sanırım. 31k fiyatı iyimiş
Araştırırken bunu görmemiştim, şimdi tekrar baktığımda böyle bir durum varmış evet. Ve benim odam güneş de almıyor, karanlık bir oda olduğu için mat kaplama benim için avantaj değil de dezavantaj olabilir. Biraz kafamı kurcaladı hocam bu konu. Ama aynı özelliklere sahip olan diğer monitörler de çok pahalı...

31k değil miydi, 35k oldu. Ben mi karıştırdım, oyun oynuyordum
Araştırırken bunu görmemiştim, şimdi tekrar baktığımda böyle bir durum varmış evet. Ve benim odam güneş de almıyor, karanlık bir oda olduğu için mat kaplama benim için avantaj değil de dezavantaj olabilir. Biraz kafamı kurcaladı hocam bu konu. Ama aynı özelliklere sahip olan diğer monitörler de çok pahalı...

ASUS ROG modelleri en iyileri olması lazım. Bir de gigabyte var. Onun dışında bende de 1. nesil g8 34 inch var. Bunda da mat kaplama var sanırım. Rahatsız olmadım. Işıklandırmaya gelince valla, iyi bir avize aldım led, güzel aydınlatıyor, 30m2 avizeyi 15mlik odaya taktım :ROFLMAO: şu masa altı kablolamayı halledeyim, monitör arkası ışıklandırma ve duvara strip alacağım :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence millet kafaya çok takıyor, birde çizilme fln olmadı. Kaplama olayı diye düşünüyorum, belki mat kaplama sağlamdır. O kadar ıslak mendille, sarı bezle, peçeteyle sildim çizik yok. Maşallah nazar değmesin. Geçen birinin çok kötü çizilmiş bir huylandım telefon feneriyle baktım, çizik yok şaşırdım. 1 yıl veya daha fazla oldu yav.

Şu konu WOLED miş onunki; https://forum.donanimarsivi.com/konu/woledimdeki-cizikler-icin-yardim.1262150/page-3

ASUS ROG modelleri en iyileri olması lazım. Bir de gigabyte var. Onun dışında bende de 1. nesil g8 34 inch var. Bunda da mat kaplama var sanırım. Rahatsız olmadım. Işıklandırmaya gelince valla, iyi bir avize aldım led, güzel aydınlatıyor, 30m2 avizeyi 15mlik odaya taktım :ROFLMAO: şu masa altı kablolamayı halledeyim, monitör arkası ışıklandırma ve duvara strip alacağım :ROFLMAO:

Bence millet kafaya çok takıyor, birde çizilme fln olmadı. Kaplama olayı diye düşünüyorum, belki mat kaplama sağlamdır. O kadar ıslak mendille, sarı bezle, peçeteyle sildim çizik yok. Maşallah nazar değmesin. Geçen birinin çok kötü çizilmiş bir huylandım telefon feneriyle baktım, çizik yok şaşırdım. 1 yıl veya daha fazla oldu yav.

Şu konu WOLED miş onunki; https://forum.donanimarsivi.com/konu/woledimdeki-cizikler-icin-yardim.1262150/page-3
Hocam az önce bulduğum ve özelleştirdiğim sistem sayfayı yenilediğimde 128.000 liradan 133.000 liraya çıktı şaka gibi ya. Alacaktım şimdi inat olsun diye almayacam ordan, adamlar görüyor herhalde 5k koydular hemen üstüne.

Hocam az önce bulduğum ve özelleştirdiğim sistem sayfayı yenilediğimde 128.000 liradan 133.000 liraya çıktı şaka gibi ya. Alacaktım şimdi inat olsun diye almayacam ordan, adamlar görüyor herhalde 5k koydular hemen üstüne.
Zaten alma o fiyatı, o neymiş 3k dolar monitör mü olur. 5090 fiyatı gibi bir şey. 9070xt almazdın, 5090 alırdın, monitörüde 4k çekerdin, bu konu açılmazdı sjsj

Oyundan çok dizi/film diyorsan 4k alıp Fsr’la 4k oyun oynayabilirsin ama gene de narive tadı olmuyor. Fps oyunlarında 4k bence tat kaçırır.

2k alırsan dizi filmden biraz feragat edip daha iyi sonuçlar alırsın o sistemle

G81SF kesinlikle önermem. Muadillerinden 7-8K daha az diye ödeyeceğiniz parayla OLED keyfini çok kırpık bir şekilde alacaksınız. Evet 27" 4K görüntü aşırı keskin ama OLED keyfini asla alamayacaksınız.
5 Ekim indirimlerinin başlamasıyla Rog Strix XG27AQWMG modelini aldım ve sizlere de bunu öneririm. Çok detylı bilgim yok ama 30K bütçede en iyisi sanırım tek sıkıntısı Grey Bandingmiş ama ben ne kadar farkederim, rahatsız eder mi bilmiyorum.

o ekran kartını ben kullandım 4k oled al tabii ki zorlandığı yerde fsr açarsın canavar gibi çalışıyor gayet iyi

4k alırken 2 kere düşünün
1791160589965.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,802
Üyeler
204,531
Son üye
Kemal.
Geri