Anakart Wifi Anteni Harici Antenden Daha Kötü Çekiyor

EkinBugra

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba. Msi b550m pro vdh wifi anakart kullanıyorum. Harici wifi adaptörü ile 80 mbps gibi bir hız alırken bunda 45 mbps civarlarında alıyorum. Her türlü ayarı yaptım ancak hala aynı. Router veya uzatma anteni kullanmak işi değiştirir mi?

Hocam uzatma anteni, antenleri kasanın arkasından daha açık bir noktaya taşıyabiliyorsa fayda sağlayabilir. Ama önce iki adaptörün aynı banda bağlandığını kontrol etmek lazım; biri 2,4 GHz, diğeri 5 GHz ise hız farkını sadece antene bağlayamayız. MSI bu model için çift bant Wi-Fi AC ve 433 Mbps'ye kadar bağlantı hızı belirtiyor. Bu teorik bağlantı değeri, internet indirme hızı garantisi değil; 45 Mbps'yi kartın sabit sınırı sayamayız:

Anakartın iki anteni de takılı mı? Aynı konumda, aynı hız testi sunucusunda ve arka planda indirme yokken adaptörleri sırayla dene. Modem yakındaysa ve 5 GHz destekliyorsa ikisini de aynı 5 GHz ağında karşılaştır. Kasayı daha açık bir konuma alınca sonuç belirgin iyileşirse anten konumu etkili olabilir. Intel de cihaz/anten ile modem arasındaki engellerin azaltılmasını öneriyor:

Harici adaptörün ve modemin modeli ne? İki bağlantının 2,4/5 GHz bilgisini ve Windows kullanıyorsan bağlantı özelliklerinde görünen alma/iletme bağlantı hızlarını yazabilir misin? Bunları görmeden yeni router veya antenin sorunu çözeceğini söylemek zor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,528
Üyeler
204,457
Son üye
Orhan YALDIZ
Geri