ali.inannn
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba arkadaşlar,
Crimson Desert oynarken özellikle Yetenekler (Skills) menüsünü açtığımda oyun yaklaşık 10-15 saniye donuyor ve sonrasında herhangi bir hata mesajı vermeden direkt masaüstüne kapanıyor.
Sistemim:
İlginç olan şu: Oyunun diğer bölümlerinde herhangi bir problem yaşamıyorum. Sorun özellikle Yetenekler menüsüne girdiğimde ortaya çıkıyor. Menüye giriyorum, birkaç saniye sonra oyun tamamen donuyor ve yaklaşık 10-15 saniye sonra hiçbir hata vermeden kapanıyor.
İnternette/Steam forumlarında da Crimson Desert'ta Yetenekler/Skills menüsünde benzer şekilde çökme yaşayan kullanıcılar gördüm.
Sizce sorun RTX 4060 + sürücü kaynaklı mı, yoksa oyunun kendisindeki bir bug olabilir mi? Benzer problemi yaşayan ve çözebilen varsa hangi yöntemi kullandığını paylaşırsa çok sevinirim.
Oyunu silip yeniden kurmayı da düşünüyorum. Sizce buna değer mi?
Teşekkürler.
Crimson Desert oynarken özellikle Yetenekler (Skills) menüsünü açtığımda oyun yaklaşık 10-15 saniye donuyor ve sonrasında herhangi bir hata mesajı vermeden direkt masaüstüne kapanıyor.
Sistemim:
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB
- İşlemci: Intel Core i5-12400F
- RAM: 16 GB
- İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64-bit
- DirectX: 12
- NVIDIA sürücüsü: 617.42
- Oyun sürümü: 2.03.02
- Çözünürlük: 1920x1080
- V-Sync: Açık
- Frame Generation: Kapalı
- DLSS: Kapalı
- Steam üzerinden oyun dosyalarını 2 kez doğruladım, herhangi bir sorun bulunmadı.
- Chrome, Edge vb. arka plandaki programları kapatıp denedim.
- NVIDIA App içerisindeki DLSS override ayarlarını kontrol ettim, varsayılan/uygulama ayarlarında.
- Frame Generation zaten kapalı.
- NVIDIA ayarlarını kontrol ettim.
- PC'yi yeniden başlatıp tekrar denedim.
- RAM kullanımını da kontrol ettim.
İlginç olan şu: Oyunun diğer bölümlerinde herhangi bir problem yaşamıyorum. Sorun özellikle Yetenekler menüsüne girdiğimde ortaya çıkıyor. Menüye giriyorum, birkaç saniye sonra oyun tamamen donuyor ve yaklaşık 10-15 saniye sonra hiçbir hata vermeden kapanıyor.
İnternette/Steam forumlarında da Crimson Desert'ta Yetenekler/Skills menüsünde benzer şekilde çökme yaşayan kullanıcılar gördüm.
Sizce sorun RTX 4060 + sürücü kaynaklı mı, yoksa oyunun kendisindeki bir bug olabilir mi? Benzer problemi yaşayan ve çözebilen varsa hangi yöntemi kullandığını paylaşırsa çok sevinirim.
Oyunu silip yeniden kurmayı da düşünüyorum. Sizce buna değer mi?
Teşekkürler.