120 Bin TL’Ye Kadar Üniversite+Oyun İçin Laptop Önerisi

Rnrr81

80+
Reaksiyon skoru
7
Selamlar. Hem üniversitede(mühendislik veya temel bilimler) hem de ara sıra oyun oynayabileceğim laptop arıyorum. Çok oyuncu birisi değilim genelde arkadaşlarla takılmalık basic oyunları oynarım. Ağır oyunları oynamak istersem diye ve uzun yıllar kullanmak için çok düşük özellikli laptoplara bakmıyorum. Aşağıdaki laptopları kendimce listeledim ama pek anlamadığım için hangisi benim için ideal, fiyat/performans olur bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Farklı önerilere açığım. Fakat GameGaraj gibi markaları önermeyiniz.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wuxga-gaming-laptop-fiyati,1221826239.html
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wuxga-gaming-laptop-fiyati,1161546003.html
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wuxga-gaming-laptop-fiyati,1171382486.html
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1164711792.html
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1192915330.html
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1188145714.html
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-3-wuxga-gaming-laptop-fiyati,1465592862.html

Omen modelleri eleyelim direkt. BIOS problemli ve Control Center reklamdan geçilmiyor. İkisi arasından Predator olanı alın.
Harici olarak:
Hazır indirime girmişken değerlendirilir.
Teşekkürler bakıyorum attığınıza da. Fakat sürekli taşıyacağım için 18 inç nasıl olur emin olamadım. Peki attığım lenovo hakkında düşünceniz nedir? Birde acer marka olarak sürekli olumsuz yorumlar gördüğüm bir marka ama pek anlamam sebebini de bilmiyorum neden olduğunu biliyor musunuz güvenilir bir marka mı?

benim dikkatimi
çekmişti. fiyatlar uçmuş gitmiş. lenovoya anakart yakıyo, victusa hall problemli diyolar. asus alsan 5060 fiyatına 5070 alınıyor. bu yukardakinin kasa full metal sanırım bu arada.

benim dikkatimi
çekmişti. fiyatlar uçmuş gitmiş. lenovoya anakart yakıyo, victusa hall problemli diyolar. asus alsan 5060 fiyatına 5070 alınıyor. bu yukardakinin kasa full metal sanırım bu arada.
lenovo mevzusu sanırım loq içindi. victusa bulaşmam zaten. attığınız ürün donanım açısından güzel gibi ama marka olarak tercih etmem maalesef.

Teşekkürler bakıyorum attığınıza da. Fakat sürekli taşıyacağım için 18 inç nasıl olur emin olamadım. Peki attığım lenovo hakkında düşünceniz nedir? Birde acer marka olarak sürekli olumsuz yorumlar gördüğüm bir marka ama pek anlamam sebebini de bilmiyorum neden olduğunu biliyor musunuz güvenilir bir marka mı?
Acer'ın bu modelleri iyidir, V15/V16'ya göre bunda sorun yoktur. Güvenilir bir markadır. Laptop biraz ağırdır segmentine kıyasla. Attığınız Legion güzel ama almaya değmez. Çünkü vereceğiniz para sırf adı için.
Buna bakabilirsiniz. Attığım Acer'a göre daha hafiftir.
benim dikkatimi
Alınmaz, servis ağı zaten kötü. Gaming. gen iyi bir firma değildir servis konusunda. Şikayetvar üzerinden de pek çok şikayeti bulunan bir modeldir. Bulaşmaması daha iyi olur.

Acer'ın bu modelleri iyidir, V15/V16'ya göre bunda sorun yoktur. Güvenilir bir markadır. Laptop biraz ağırdır segmentine kıyasla. Attığınız Legion güzel ama almaya değmez. Çünkü vereceğiniz para sırf adı için.

Alınmaz, servis ağı zaten kötü. Gaming. gen iyi bir firma değildir servis konusunda. Şikayetvar üzerinden de pek çok şikayeti bulunan bir modeldir. Bulaşmaması daha iyi olur.
teşekkürler peki sizce indirim için kasım beklenmeli mi yoksa kasım indirimlerine falan güvenmeyip daha da pahalanmadan almalı mıyım? açıkçası acelem yok kasımı beklerim gerekiyorsa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam peki bu Asus nasıl? Fiyatı düşserse alınabilir mi? Daha önce asus kullandığım için ve hiç sorun yaşamadığım için Asus marka olarak benim için birincidir o yüzden soruyorum ama gereksiz pahalı olduğununda farkındayım.

teşekkürler peki sizce indirim için kasım beklenmeli mi yoksa kasım indirimlerine falan güvenmeyip daha da pahalanmadan almalı mıyım? açıkçası acelem yok kasımı beklerim gerekiyorsa.
Aceleniz yoksa bekleyin derim. Stok eritmek amaçlı indirime gidilir. En kötü ihtimalle, şuan ki laptop fiyatlarına düşer. Fakat daha kötüsü olmaz.

Hocam peki bu Asus nasıl? Fiyatı düşserse alınabilir mi? Daha önce asus kullandığım için ve hiç sorun yaşamadığım için Asus marka olarak benim için birincidir o yüzden soruyorum ama gereksiz pahalı olduğununda farkındayım.
Segmentinin Messi'si diyebiliriz. Yani en iyisi, çok güzel modeldir ve ağırlığı hemen hemen MacBook Pro ile eşdeğer. Fakat fiyatını hak etmiyor, gereksiz yüksek. Eğer illa ASUS istiyorsanız istisnalar dışında (teknolojik ürünlerin hiçbiri kusursuz değildir tabi) sorunu bulunmayan bir model. Ayrıca cihazda PD desteği bulunuyor, bu çok büyük avantaj. Yani herhangi bir 65-100W telefon adaptörü ile şarj takviyesi yapabilirsiniz molalarda. Kısacası, gözü kapalı alınabilecek sayılı laptoplardan.

İşlemci rekabetçi oyunlar için biraz zayıf ve ekran kartı 8GB olduğu için bu fiyatlarda pek mantıklı değil. 12GB Gpu lu modellere yönelin derim. Aceleniz yoksa kasım indirimlerini bekleyebilirsiniz. Fiyatlar gereksiz şekilde yükseldi. Tabii kasım indirimlerinde kesin daha ucuza alırsınız da diyemem.

İşlemci rekabetçi oyunlar için biraz zayıf ve ekran kartı 8GB olduğu için bu fiyatlarda pek mantıklı değil. 12GB Gpu lu modellere yönelin derim. Aceleniz yoksa kasım inidirmlerini bekleyebilirsiniz. Fiyatlar gereksiz şekilde yükseldi. Tabii kasım inidirimlerinde kesin daha ucuza alırsınız da diyemem.
evet zaten bu fiyatlarda gamegaraj gibi markalar hariç diğer markalarda 12 gb lı laptop yok o yüzden 12 gb tan ümidi kestim. dediğim gibi öyle ağır oyunlar falan oynamam sadece arkadaşlarla takılmalık haftada 4-5 saat harcıyacağım basic oyunlar yani. önceliğim üniversite. gün içinde full ders videoları izleme, pdf, notlar vs için kullanıcağım. birde bölümün bazı programları var 3D molekül modelleme, MATLAB gibi vs. güvenilir ve global bir marka olması, 12 gb den daha önemli diyebilirim.

Aceleniz yoksa bekleyin derim. Stok eritmek amaçlı indirime gidilir. En kötü ihtimalle, şuan ki laptop fiyatlarına düşer. Fakat daha kötüsü olmaz.

Segmentinin Messi'si diyebiliriz. Yani en iyisi, çok güzel modeldir ve ağırlığı hemen hemen MacBook Pro ile eşdeğer. Fakat fiyatını hak etmiyor, gereksiz yüksek. Eğer illa ASUS istiyorsanız istisnalar dışında (teknolojik ürünlerin hiçbiri kusursuz değildir tabi) sorunu bulunmayan bir model. Ayrıca cihazda PD desteği bulunuyor, bu çok büyük avantaj. Yani herhangi bir 65-100W telefon adaptörü ile şarj takviyesi yapabilirsiniz molalarda. Kısacası, gözü kapalı alınabilecek sayılı laptoplardan.
çok teşekkürler attığım o asusu takipteyim fiyatına göre almayı düşünüyorum. satıcı 1x16 olarak geldiğini ve ram yükseltmesi yapılabileceğini söylemiş. pek anlamadığım için bilmiyorum ama aksinin çıkma ihtimali var mıdır ya da bunu anlayabileceğim başka bir yol? çünkü 16 benim için ileride yetersiz olacak en azından 32 gb a yükseltmem şart.

evet zaten bu fiyatlarda gamegaraj gibi markalar hariç diğer markalarda 12 gb lı laptop yok o yüzden 12 gb tan ümidi kestim. dediğim gibi öyle ağır oyunlar falan oynamam sadece arkadaşlarla takılmalık haftada 4-5 saat harcıyacağım basic oyunlar yani. önceliğim üniversite. gün içinde full ders videoları izleme, pdf, notlar vs için kullanıcağım. birde bölümün bazı programları var 3D molekül modelleme, MATLAB gibi vs. güvenilir ve global bir marka olması, 12 gb den daha önemli diyebilirim.
Aceleniz yoksa beklemek mantıklı olabilir 2 hafta öncesine kadar çok güzel cihazlar vardı bu fiyatlarda. Fiyatlar aniden yükseldi.

Aceleniz yoksa beklemek mantıklı olabilir 2 hafta öncesine kadar çok güzel cihazlar vardı bu fiyatlarda. Fiyatlar aniden yükseldi.
teşekkür ederim evet acelem yok bende bekleme taraftarıyım. sadece şu an almayı düşündüğüm ve stoğu olan bilgisayarlar, o zamana stoğu biter mi falan bilemiyorum yani pek anladığım işler değil nasıl oluyor bilgim yok.

çok teşekkürler attığım o asusu takipteyim fiyatına göre almayı düşünüyorum. satıcı 1x16 olarak geldiğini ve ram yükseltmesi yapılabileceğini söylemiş. pek anlamadığım için bilmiyorum ama aksinin çıkma ihtimali var mıdır ya da bunu anlayabileceğim başka bir yol? çünkü 16 benim için ileride yetersiz olacak en azından 32 gb a yükseltmem şart.
Aksi çıkamaz. Çıktığı takdirde şikayet hakkı doğuyor zaten. ASUS laptoplarda 2x8 koymuyorlar genelde. Kasımı bekleyin mutlaka, en çok çakılacak model bu olacaktır. 70k'ya aldığım 24 GB versiyonlu TUF, şuan güncel olarak 110k bandını aşmış durumda, doğal olarak çoğu kişi TUF serilerinden uzak durmaya başladı. Ellerinde patladı haliyle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,503
Üyeler
204,733
Son üye
mticrayzen4
Geri