Neler Yeni

İnceleme -----------

Mustafa_

80+ Silver
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
2,033
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Mustafa
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle HP Victus neden alınmaz konusuna değinmek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim amacım asla ve asla HP markasını kötülemek değil ve HP haterı değilim. Burda dikkat çekmek istediğim husus şu kullanıcılar: '' Yüksek bütçeye sahip olup HP Victus tercih edenler ve önerenler.''. Buraya daha detaylı değinmek istiyorum bütçesi olmayıp bu cihazı tercih edenlere bir lafım yok benim lafım yüksek bütçeye sahip olup bu cihazı tercih edenlere.Her neyse konuya başlayalım.


1) Cihazın içini inceleyelim:
Alıntıyı görüntüle


Laptopun içini inceleyecek olursak çift fanlı bir yapıya sahip bu cihaz. Gömüyoruz cihazı ama biraz da diğer rakiplerine göre övmek lazım diye düşünüyorum örneğin bir casper excalibur laptop gibi değil soğutma sistemi cihazın fanları bitişik değil yani bu sayede soğutma sistemi çok daha iyi işliyor ve bu sayede cihaz daha az ısınıyor. Bu laptopun modeli HP Victus 16 S0066NT soğutma tarafında söylenecek bir söz yok klasik acer nitro ve lenovo loq cihazlara benzer. Birde şuna dikkat çekmek istiyorum ramleride lehimli değil bu sayede ram arttırılabilir bu modelde. Diğer modellerde lehimli olabilir ramle fakat bu modelde ramler lehimli değil.HP Victusu bu konuda gömecek veya övecek bir tarafımız yok ilk maddede. Diğer rakiplerine benzer.


2) Laptopun Tasarımı:
Alıntıyı görüntüleAlttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi klavyesi pek oyuncu klavyelerini andırmıyor daha çok ofis ve gündelik işler için oluşturulan klavyeye benziyor numpadide var buda bir artısı sayılabilir onun dışında arkasında.havalandırma kanalı var sıcak havayı tahliye etmek için. Ama burda cihazın negatif yönleri cihaz ser plastik ve plastik karışımından yapılmış kasası. Kasa kalitesi daha iyi olabilirdi en azından biraz daha kaliteli bir şey istemiyor değil insan. Her neyse buraya kadar cihazı övdüğümüz söylenebilir birazdan gömeceğimiz ve asıl konularımıza bakacağız 2. maddede bu kadardı.


3) Cihazın Yazılımı ve Cihaza ait programlar:
HP Victus Gaming Hub bu program sayesinde dahili ekran kartından ( iGPU ) harici ekran kartına geçiş yapabiliyorsunuz. ( dGPU). Ve birçok özelleştirmeyi yapabiliyorsunuz turbo fan modu normal fan modu gibi ayarları yapabiliyorsunuz. Tabi klasik yine hemen hemen her cihazda olan şeyler bunlar fakat kullanıcılar için son derece önemlidir.
Alıntıyı görüntüle



4) En Önemli Yer: HP Victusda Limit Var mı ve Nasıl anlaşılır?:
Evet HP Victus cihazların AMD sistemlerinde işlemcide power limit var. Peki power limit nedir ? diye sorarsanız şöyle cevap verebilirim.

Power Limit Nedir ?:
Power limit laptop üreticilerinin cihazın fazla ısınmasını önlemek adına geliştirdikleri termal bir çözümdür ve bu sayede cihaz serin kalır fakat cihazın render performansını düşürür ve oyularda fps drop yemenize sebebiyet verebilir. ( %1 Low ve %0.1 FPS'den bahsediyorum.)

Peki HP Victus 16'ya konulan Limit Render performansını nasıl etkiler ?:
Şimdi sizlere HP Victus 16 ve Lenovo IdeaPad Pro 5 14 Gen 8" cihazlarının cinebench r23 testlerine bakıp karşılaştırmasını yapacağız

1) HP Victus 16 Benchmark Skoru: 2) Lenovo IdeaPad Pro 5 14 Gen 8" Benchmark Skoru:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ve şunuda belirtmek isterim iki cihazda AMD Ryzen 7 7840HS işlemciye sahiptir. Arada 1.664 puan fark var ve bu da azımsanacak bir fark değil ve bu test sonucundan HP Victus'da power limit olduğunu görüyoruz çünkü aynı r23 testi sonuçlarını vermemiş.Burdan HP Victus üreticilerinin soğutma sistemi iyi diye belirtip işlemciye power limit koyduğunu görebiliyoruz. Burda soğutma sistemine laf söylemiyorum işlemciye power limit konduğuna dikkat çekiyorum. Bu ilk kanıtım.

HP Victus'a Limit Konduğunun 2'nci Kanıtı:
Burda HP Victus'a ait olan AMD Ryzen 5 7640HS İşlemciye ait işlemcinin max kaç watt çektiğini ve sıcaklığını görüyoruz:
Alıntıyı görüntüle
Bu testtede işlemcinin max 84.1 dereceyi aldığını görebiliyoruz. VE en önemli detay ise işlemci base watt'ı kadarını çekmiş yani 60.7 W Bu işlemcinin base W değeri ise 35-54 W arası işlemcinin TDP'si ise 95 W yani işlemci 90 wattlara kadar çıkması gerekirken 60 wattlarda sabit kalmış bu en büyük kanıtıdır HP Victus cihazların işlemcisinde power limit bulunduğunun.
Diğer bir soruda şu:

HP Victus'larda Limit Bulunması Oyun Performansına etki eder mi ?:
Evet HP Victuslarda işlemcide power limit bulunması oyun performansına etki eder çünkü işlemci watt olarak tdp'sine çıkamadığı için tam olarak iyi performans alamazsınız ve FPS Drop sorunu oluşabilir ( %1 ve %0.1 Low FPS Değerlerinden bahsediyorum.)
Alıntıyı görüntüle
Burda görüldüğü gibi FPS'miz 175 civarlarında dolanıyor FAKAT %1 Low FPS kısmına baktığımızda 101 FPS değerini görüyoruz bu da stutter yediğinizi ve fps drop aldığınızın kanıtıdır. VE şunada özellikle dikkat çekmek isterim işlemci 47-50 wattlarda geziyor ama işlemci base olarak 35-54W demiştik yani base W değerini geçmesi lazımdı ama base W değerini bile geçememiş bu da power limitten dolayıdır ben kanıtlarla beraber bir yargı ortaya koyuyorum bu sslerle birlikte. Aynı zamanda işlemci base W değerini bile çekemiyorken 80 derecelere çıkması hiç normal değil. Şunu da belirteyim bu fotoğrafda işlemcimiz AMD Ryzen 7 7840HS.

2. Fotoğraf ise şu :
Alıntıyı görüntüle
Burda çok daha net bir şekilde stutter yediğimizi görebiliyoruz. Oyunumuz 212 FPS değerindeyken %1 Low'da 87 FPS'ye düşmüş. Yani oyununuz 200 fpslerdeyken aniden drop girmiş oyununuza. İşlemci ise şaka gibi Yine base W değerindeyken ( 35-54 W) fotoğrafta 50.97 W çekmiş işlemci sıcaklığımız 86 derece bu base W değerini çekmesine rağmen kabul edilemez bir sıcaklık değeri. Bakın ben 86 dereceye anormal demiyorum ''Base W değerini çekmemesine rağmen'' anormal diyorum. Oyunun adı Doom Eternal.

3. Fotoğrafımız ise:
Alıntıyı görüntüle
GTA 5'dede benzer sorunları görebiliyoruz arkadaşlar. FPS 95-100 arasındayken %1 fps değerimiz 75-79 arasında burdan yine stutter yediği anlaşılır cihazın. Ve en dikkat çekici yer ise İşlemci yine Base W değerini verirken ( 35-54 W) 81 derece daha 60-65 W çekemiyor bu işlemci. Ama işlemci tdp değeri olarak 95 W 'lara kadar çıkıyor. Burdan işlemcide power limit konduğunu bir kez daha görüyoruz.
Yani bu 4. madde en dikkat çekici olması gereken maddeydi FPS Drop yemeniz ve işlemcinizin az W çekmesi power limitten dolayıdır.

Peki yok mu bu Power Limit Olayını Azaltmamız veya Yok etmemiz ?:

Power Limit olayını azaltmak ve bu olayı sonlandırmak için ThrottleStop programından işlemler uygulamamız gerek FAKAT ne yazıkki bu olay AMD İşlemcili HP Victuslarda işe yaramıyor çünkü program sadece intel işlemcilere destek veriyor. Programın Linki şu :
Eğer intel işlemcili HP Victus cihaza sahipseniz konu açın ben veya başka bir arkadaş yardımcı olur.

SON
Benim anlatacaklarım bu kadardı bugün sizlere HP Victusun neden alınmaması gerektiği ve ne gibi kronik sorunlarının olduğunu göstermeye çalıştım. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim HP Victusların en büyük sıkıntısı bu power limit olayı umarım bundan sonra arkadaşlar HP Victus alırken daha dikkatli olurlar ve bütçe yüksekse kesinlikle ve kesinlikle önermeyin HP Victusu. Ben yardım edebildiğim kadar yardım ettiğimi düşünüyorum bu konuda İşlemci tdp değerine ulaşamadan 86 dereceleri görüyor çünkü. Sağlıcakla kalın.
İyi, hoşta bu laptop yerine ne alınmalı peki? 35k Bütçem var ne önerirsin mesela? Bu ürünün alternatifi ne? Performansı ne kadar fark edecek? Konuna bunları da eklersen çok daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Çünkü alacak insanlarda bir soru işareti oluşturuyorsun. Soruyu çözmek de sana kalıyor.
 

Krom

80+ Silver
Katılım
25 Haziran 2022
Mesajlar
3,315
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar, Oyun Bilgisayarı, Tasarım, Youtube, Discord Sunucuları, Discord Botları (Kısaca Discord Kategorisi)
Instagram
kromyt / seninpanelincomtr
Steam
KROM
Discord
chromebey0
kullanıyorum ve memnunum.
 

NZXT

80+ Bronze
Katılım
21 Ekim 2023
Mesajlar
930
İyi, hoşta bu laptop yerine ne alınmalı peki? 35k Bütçem var ne önerirsin mesela? Bu ürünün alternatifi ne? Performansı ne kadar fark edecek? Konuna bunları da eklersen çok daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Çünkü alacak insanlarda bir soru işareti oluşturuyorsun. Soruyu çözmek de sana kalıyor.
Bütün açıklamalarıyla birlikte konumu oluşturduğumu düşünüyorum. Sslerin altına detaylı açıklamamıda yaptım anlatabildiğim kadarını anlatmaya çalıştım herkes bu laptopu ucuz ve fp diye alıyor fakat laptopun altında yatan gerçekleri gün yüzüne çıkardığımı düşünüyorum daha çok bilgi ekleyebilirim ileriki günlerde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kullanıyorum ve memnunum.
Kullanıyor ve memnun olabilirsin fakat detayına inmediğin için laptopun kronik sorunlarını bilmiyorsun insanlara bir şey anlatmanın zor olduğunu anladım. Kendi o ürünü kullandığı için hiç eleştiri gelmesin istiyor insan biri eleştirdiğinde o eleştirisini haksız çıkarmak için birkaç satır bir şey yazıyor yok benchmark skorları yanlışmış fln. Neyse beyler burda victusu tarafını tutan çok bunun için kimse konumu doğrulamak istemedi benide alakadar etmez ben insanlara doğruları göstermek isteyen biriyim youtuberların çoğu sponsorlu içerik diye övmüş de övmüş sonra gidip bu cihazı alıyosunuz power limit ne bilmeden bende bunu anlatmak istedim neyse çok uzattım ben anlatamamışsam çıkın siz anlatın benden daha iyi o zaman.
 
Son düzenleme:

anifraxe

80+
Katılım
28 Temmuz 2022
Mesajlar
41
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Furkan
R7 7840HS'li Victuslarda limit çok sıkıntı maalesef. Çünkü bu işlemci limitsiz cihazlarda, Nitro 16, Lenovo LOQ gibi cihazlarda 90W civarı güç çekebilen bir işlemci. Fakat Victus, 60W limitlenmiş. R5 7640HS'li cihazlara gelecek olursak limit o kadar etkilemiyor. Aynı şekilde R5 7640HS'li Victuslarda 60W limitli. Fakat zaten bu işlemciye sahip limitsiz cihazlar en fazla 70W civarı çekebiliyor. Fazla bir örnek olmadığı için kesin yorum yapamıyorum ama 70W çekeni de görmedim açıkçası. 65-70 arası. O yüzden limitli R5 7640HS'de öyle herhangi bir performans farkı oluşmuyor çünkü limit o kadar fazla olmamış oluyor. Soğutma performansına gelince de Nitro 16 ile karşılaştırırsak, Nitro 16 sıvı metal kullanmasına rağmen Victus da normal katı termal macun kullanmasına rağmen sıcaklık farkları fazla yok.(R5 7640HS için soyluyorum. R7 7840HS için bu yorumlar yapılamaz çünkü limit farkı çok fazla.) Bu aslında Victusu övüyorum gibi oluyor ama aslında övmüyorum aksine gömüyorum. Çünkü cihaz limite ihtiyaç duymuyor. Limit olmasa da o gücü soğutabilecek bir cihaz. Fakat HP neden böyle bir karar almış anlamak zor. Uzun lafın kısası R5 7640HS li Victuslar alınabilir cihazlar. Fakat R7 7840HS'li Victusları önermiyorum. İntel işlemcili Victuslarda ise limit kaldırılabiliyor fakat İntel islemcilerde de Thermal Throttle sorunları çok fazla. O yüzden sadece R5 7640HS'li Victusları öneriyorum. Fiyata ve bütçeye bağlı tabii.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

BixiBlake

80+ Silver
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
3,809
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,995
Konum
ADANA
İsim
Lokman Doğan
beyler şu cinebench i nerden indiriyoruz ? bizim ihtiyar 12500h bi test edem
 

oflee61

80+
Katılım
15 Ocak 2023
Mesajlar
168
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Emirhan Akyazıcı
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle HP Victus neden alınmaz konusuna değinmek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim amacım asla ve asla HP markasını kötülemek değil ve HP haterı değilim. Burda dikkat çekmek istediğim husus şu kullanıcılar: '' Yüksek bütçeye sahip olup HP Victus tercih edenler ve önerenler.''. Buraya daha detaylı değinmek istiyorum bütçesi olmayıp bu cihazı tercih edenlere bir lafım yok benim lafım yüksek bütçeye sahip olup bu cihazı tercih edenlere.Her neyse konuya başlayalım.


1) Cihazın içini inceleyelim:
Alıntıyı görüntüle


Laptopun içini inceleyecek olursak çift fanlı bir yapıya sahip bu cihaz. Gömüyoruz cihazı ama biraz da diğer rakiplerine göre övmek lazım diye düşünüyorum örneğin bir casper excalibur laptop gibi değil soğutma sistemi cihazın fanları bitişik değil yani bu sayede soğutma sistemi çok daha iyi işliyor ve bu sayede cihaz daha az ısınıyor. Bu laptopun modeli HP Victus 16 S0066NT soğutma tarafında söylenecek bir söz yok klasik acer nitro ve lenovo loq cihazlara benzer. Birde şuna dikkat çekmek istiyorum ramleride lehimli değil bu sayede ram arttırılabilir bu modelde. Diğer modellerde lehimli olabilir ramle fakat bu modelde ramler lehimli değil.HP Victusu bu konuda gömecek veya övecek bir tarafımız yok ilk maddede. Diğer rakiplerine benzer.


2) Laptopun Tasarımı:
Alıntıyı görüntüleAlttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi klavyesi pek oyuncu klavyelerini andırmıyor daha çok ofis ve gündelik işler için oluşturulan klavyeye benziyor numpadide var buda bir artısı sayılabilir onun dışında arkasında.havalandırma kanalı var sıcak havayı tahliye etmek için. Ama burda cihazın negatif yönleri cihaz ser plastik ve plastik karışımından yapılmış kasası. Kasa kalitesi daha iyi olabilirdi en azından biraz daha kaliteli bir şey istemiyor değil insan. Her neyse buraya kadar cihazı övdüğümüz söylenebilir birazdan gömeceğimiz ve asıl konularımıza bakacağız 2. maddede bu kadardı.


3) Cihazın Yazılımı ve Cihaza ait programlar:
HP Victus Gaming Hub bu program sayesinde dahili ekran kartından ( iGPU ) harici ekran kartına geçiş yapabiliyorsunuz. ( dGPU). Ve birçok özelleştirmeyi yapabiliyorsunuz turbo fan modu normal fan modu gibi ayarları yapabiliyorsunuz. Tabi klasik yine hemen hemen her cihazda olan şeyler bunlar fakat kullanıcılar için son derece önemlidir.
Alıntıyı görüntüle



4) En Önemli Yer: HP Victusda Limit Var mı ve Nasıl anlaşılır?:
Evet HP Victus cihazların AMD sistemlerinde işlemcide power limit var. Peki power limit nedir ? diye sorarsanız şöyle cevap verebilirim.

Power Limit Nedir ?:
Power limit laptop üreticilerinin cihazın fazla ısınmasını önlemek adına geliştirdikleri termal bir çözümdür ve bu sayede cihaz serin kalır fakat cihazın render performansını düşürür ve oyularda fps drop yemenize sebebiyet verebilir. ( %1 Low ve %0.1 FPS'den bahsediyorum.)

Peki HP Victus 16'ya konulan Limit Render performansını nasıl etkiler ?:
Şimdi sizlere HP Victus 16 ve Lenovo IdeaPad Pro 5 14 Gen 8" cihazlarının cinebench r23 testlerine bakıp karşılaştırmasını yapacağız

1) HP Victus 16 Benchmark Skoru: 2) Lenovo IdeaPad Pro 5 14 Gen 8" Benchmark Skoru:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ve şunuda belirtmek isterim iki cihazda AMD Ryzen 7 7840HS işlemciye sahiptir. Arada 1.664 puan fark var ve bu da azımsanacak bir fark değil ve bu test sonucundan HP Victus'da power limit olduğunu görüyoruz çünkü aynı r23 testi sonuçlarını vermemiş.Burdan HP Victus üreticilerinin soğutma sistemi iyi diye belirtip işlemciye power limit koyduğunu görebiliyoruz. Burda soğutma sistemine laf söylemiyorum işlemciye power limit konduğuna dikkat çekiyorum. Bu ilk kanıtım.

HP Victus'a Limit Konduğunun 2'nci Kanıtı:
Burda HP Victus'a ait olan AMD Ryzen 5 7640HS İşlemciye ait işlemcinin max kaç watt çektiğini ve sıcaklığını görüyoruz:
Alıntıyı görüntüle
Bu testtede işlemcinin max 84.1 dereceyi aldığını görebiliyoruz. VE en önemli detay ise işlemci base watt'ı kadarını çekmiş yani 60.7 W Bu işlemcinin base W değeri ise 35-54 W arası işlemcinin TDP'si ise 95 W yani işlemci 90 wattlara kadar çıkması gerekirken 60 wattlarda sabit kalmış bu en büyük kanıtıdır HP Victus cihazların işlemcisinde power limit bulunduğunun.
Diğer bir soruda şu:

HP Victus'larda Limit Bulunması Oyun Performansına etki eder mi ?:
Evet HP Victuslarda işlemcide power limit bulunması oyun performansına etki eder çünkü işlemci watt olarak tdp'sine çıkamadığı için tam olarak iyi performans alamazsınız ve FPS Drop sorunu oluşabilir ( %1 ve %0.1 Low FPS Değerlerinden bahsediyorum.)
Alıntıyı görüntüle
Burda görüldüğü gibi FPS'miz 175 civarlarında dolanıyor FAKAT %1 Low FPS kısmına baktığımızda 101 FPS değerini görüyoruz bu da stutter yediğinizi ve fps drop aldığınızın kanıtıdır. VE şunada özellikle dikkat çekmek isterim işlemci 47-50 wattlarda geziyor ama işlemci base olarak 35-54W demiştik yani base W değerini geçmesi lazımdı ama base W değerini bile geçememiş bu da power limitten dolayıdır ben kanıtlarla beraber bir yargı ortaya koyuyorum bu sslerle birlikte. Aynı zamanda işlemci base W değerini bile çekemiyorken 80 derecelere çıkması hiç normal değil. Şunu da belirteyim bu fotoğrafda işlemcimiz AMD Ryzen 7 7840HS.

2. Fotoğraf ise şu :
Alıntıyı görüntüle
Burda çok daha net bir şekilde stutter yediğimizi görebiliyoruz. Oyunumuz 212 FPS değerindeyken %1 Low'da 87 FPS'ye düşmüş. Yani oyununuz 200 fpslerdeyken aniden drop girmiş oyununuza. İşlemci ise şaka gibi Yine base W değerindeyken ( 35-54 W) fotoğrafta 50.97 W çekmiş işlemci sıcaklığımız 86 derece bu base W değerini çekmesine rağmen kabul edilemez bir sıcaklık değeri. Bakın ben 86 dereceye anormal demiyorum ''Base W değerini çekmemesine rağmen'' anormal diyorum. Oyunun adı Doom Eternal.

3. Fotoğrafımız ise:
Alıntıyı görüntüle
GTA 5'dede benzer sorunları görebiliyoruz arkadaşlar. FPS 95-100 arasındayken %1 fps değerimiz 75-79 arasında burdan yine stutter yediği anlaşılır cihazın. Ve en dikkat çekici yer ise İşlemci yine Base W değerini verirken ( 35-54 W) 81 derece daha 60-65 W çekemiyor bu işlemci. Ama işlemci tdp değeri olarak 95 W 'lara kadar çıkıyor. Burdan işlemcide power limit konduğunu bir kez daha görüyoruz.
Yani bu 4. madde en dikkat çekici olması gereken maddeydi FPS Drop yemeniz ve işlemcinizin az W çekmesi power limitten dolayıdır.

Peki yok mu bu Power Limit Olayını Azaltmamız veya Yok etmemiz ?:

Power Limit olayını azaltmak ve bu olayı sonlandırmak için ThrottleStop programından işlemler uygulamamız gerek FAKAT ne yazıkki bu olay AMD İşlemcili HP Victuslarda işe yaramıyor çünkü program sadece intel işlemcilere destek veriyor. Programın Linki şu :
Eğer intel işlemcili HP Victus cihaza sahipseniz konu açın ben veya başka bir arkadaş yardımcı olur.

SON
Benim anlatacaklarım bu kadardı bugün sizlere HP Victusun neden alınmaması gerektiği ve ne gibi kronik sorunlarının olduğunu göstermeye çalıştım. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim HP Victusların en büyük sıkıntısı bu power limit olayı umarım bundan sonra arkadaşlar HP Victus alırken daha dikkatli olurlar ve bütçe yüksekse kesinlikle ve kesinlikle önermeyin HP Victusu. Ben yardım edebildiğim kadar yardım ettiğimi düşünüyorum bu konuda İşlemci tdp değerine ulaşamadan 86 dereceleri görüyor çünkü. Sağlıcakla kalın.
Bende i7 13700h işlemcili victus var nasıl yapabilirim.
 

$ilent

80+ Titanium
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
25,343
En İyi Cevap
2

BixiBlake

80+ Silver
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
3,809
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,995
Konum
ADANA
İsim
Lokman Doğan
Eğer intel işlemcili HP Victus cihaza sahipseniz konu açın ben veya başka bir arkadaş yardımcı olur.
1707128423382.png

reis hangisini seçim ayrıca nasıl kullanıldığını anlatan video varsa link atar mısın
 

$ilent

80+ Titanium
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
25,343
En İyi Cevap
2
R7 7840HS'li Victuslarda limit çok sıkıntı maalesef. Çünkü bu işlemci limitsiz cihazlarda, Nitro 16, Lenovo LOQ gibi cihazlarda 90W civarı güç çekebilen bir işlemci. Fakat Victus, 60W limitlenmiş. R5 7640HS'li cihazlara gelecek olursak limit o kadar etkilemiyor. Aynı şekilde R5 7640HS'li Victuslarda 60W limitli. Fakat zaten bu işlemciye sahip limitsiz cihazlar en fazla 70W civarı çekebiliyor. Fazla bir örnek olmadığı için kesin yorum yapamıyorum ama 70W çekeni de görmedim açıkçası. 65-70 arası. O yüzden limitli R5 7640HS'de öyle herhangi bir performans farkı oluşmuyor çünkü limit o kadar fazla olmamış oluyor. Soğutma performansına gelince de Nitro 16 ile karşılaştırırsak, Nitro 16 sıvı metal kullanmasına rağmen Victus da normal katı termal macun kullanmasına rağmen sıcaklık farkları fazla yok.(R5 7640HS için soyluyorum. R7 7840HS için bu yorumlar yapılamaz çünkü limit farkı çok fazla.) Bu aslında Victusu övüyorum gibi oluyor ama aslında övmüyorum aksine gömüyorum. Çünkü cihaz limite ihtiyaç duymuyor. Limit olmasa da o gücü soğutabilecek bir cihaz. Fakat HP neden böyle bir karar almış anlamak zor. Uzun lafın kısası R5 7640HS li Victuslar alınabilir cihazlar. Fakat R7 7840HS'li Victusları önermiyorum. İntel işlemcili Victuslarda ise limit kaldırılabiliyor fakat İntel islemcilerde de Thermal Throttle sorunları çok fazla. O yüzden sadece R5 7640HS'li Victusları öneriyorum. Fiyata ve bütçeye bağlı tabii.

90w çeken modeller ile hemen hemen aynı skoru 65W ile alabiliyorken gerek duymamış fazla güç verip ekstra ısıtmaya :). skor olması gerektiği gibi yüksek ise gerisinin önemi yok zira skor verilerini yine önceki sayfada verdiğim cevaplardan bakabilirsin multicore da arkada başka şeyler açık iken 15902 puan aldı 65W güç tüketiminde, modelden modele göre değişiklik gösteren şekilde olması gereken skorlar 16100-16500 arası zaten hadi arkadaki açık uygulamadan 100-200 puan kesti say gereken skora ulaşmış oluyor. Bu durumda 90w kadar çekmesinin anlamı yok.
 

anifraxe

80+
Katılım
28 Temmuz 2022
Mesajlar
41
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Furkan
90w çeken modeller ile hemen hemen aynı skoru 65W ile alabiliyorken gerek duymamış fazla güç verip ekstra ısıtmaya :). skor olması gerektiği gibi yüksek ise gerisinin önemi yok zira skor verilerini yine önceki sayfada verdiğim cevaplardan bakabilirsin multicore da arkada başka şeyler açık iken 15902 puan aldı 65W güç tüketiminde, modelden modele göre değişiklik gösteren şekilde olması gereken skorlar 16100-16500 arası zaten hadi arkadaki açık uygulamadan 100-200 puan kesti say gereken skora ulaşmış oluyor. Bu durumda 90w kadar çekmesinin anlamı yok.
R7 7840HS'de Cinebench skorlarında birkaç bin fark var. Fakat R5 7640HS'de Cinebench R23 skorunda 300 civarı puan farkı varken Cinebench R24 skorunda hiç fark oluşmuyor mesela. O yüzden R5 7640HS daha optimize.
 

$ilent

80+ Titanium
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
25,343
En İyi Cevap
2
R7 7840HS'de Cinebench skorlarında birkaç bin fark var. Fakat R5 7640HS'de Cinebench R23 skorunda 300 civarı puan farkı varken Cinebench R24 skorunda hiç fark oluşmuyor mesela. O yüzden R5 7640HS daha optimize.

15900 ile 16100-16500 aralığından bir kaç bin gibi bir fark yokki dediğim gibi 15902 aldığımda arkada bişeylerde açıktı hadi düz 16000 diyelim diğer 90W çeken daha üst modellerde 16300 ila 16500 arası puan alsınlar benim 65W ile aralarında 300-500 puan farkı var. Kendin dedin 7640Hs dede bu kadar az fark o yüzden daha optimize diye. O halde 7840HS de aynı.

RTX 4000 serisi laptoplardaki güç tüketim mevzusuna geliyor bu her daim o donanım illa daha fazla güç ile daha fazla performans vericek diye bir şey yok. RTX 4060 90W maks tüketir yani 100W modeldede 140W modelde aynı performansı verir.
 

NZXT

80+ Bronze
Katılım
21 Ekim 2023
Mesajlar
930
90w çeken modeller ile hemen hemen aynı skoru 65W ile alabiliyorken gerek duymamış fazla güç verip ekstra ısıtmaya :). skor olması gerektiği gibi yüksek ise gerisinin önemi yok zira skor verilerini yine önceki sayfada verdiğim cevaplardan bakabilirsin multicore da arkada başka şeyler açık iken 15902 puan aldı 65W güç tüketiminde, modelden modele göre değişiklik gösteren şekilde olması gereken skorlar 16100-16500 arası zaten hadi arkadaki açık uygulamadan 100-200 puan kesti say gereken skora ulaşmış oluyor. Bu durumda 90w kadar çekmesinin anlamı yok.
Yanlış düşünüyorsunuz ısıdan tasarruf etmek için değil insanlara cihazın ısınmadığını göstermeye çalısıp müsteri çekmek. Bu olayın altında bu yatıyor işte Power limit olayı. Tek r23 testine bakmakla yetmez Prime95 ve AIDA64 Extreme testide yapın birde öyle bakalım hala konumu ötekileştirmeye çalışıyorsunuz farkındayım ama ben bunu size yaptırıcak biri değilim haberiniz olsun yok r23 testlerini yanlış atmışım fln. Sonra geliyorsunuz bu power limit olayını yok sayıp konumu yalanlamaya çalışıyorsunuz ben buna müsaade etmem. Limit sadece skorla ölçülmez zamanla cihazda W düşüklüğünden performans kayıpları yaşanır ve zaten diğer cihazlara göre düşük hala r23 testi sonucunuz. Asla power limit olayını göz ardı edemessiniz yanlış olur. O rozetinizin hakkını verin derim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

R7 7840HS'de Cinebench skorlarında birkaç bin fark var. Fakat R5 7640HS'de Cinebench R23 skorunda 300 civarı puan farkı varken Cinebench R24 skorunda hiç fark oluşmuyor mesela. O yüzden R5 7640HS daha optimize.
tabii ki fark var bu arkadaş victus kullandığı için cihazına eleştiri gelsin istemez tabi. Power limitin sıkıntı çıkarmayacağını sanıyor hala akın arkadaşlar fp diye ucuz diye yarın birgün ağlamayın forumlarda victus fps drop stutter az W sorunu diye konu açmayın ben emeğimi kimseye yedirmem ve benim konumu yalanlamaya çalışanada müsade etmem beni diğerleriyle karıştırmayın.
 
Son düzenleme:

HmzaY

80+ Silver
Katılım
23 Temmuz 2022
Mesajlar
4,720
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,032
Konum
Nazarick
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
negatif yönleri cihaz ser plastik ve plastik karışımından yapılmış kasası. Kasa kalitesi daha iyi olabilirdi en azından biraz daha kaliteli bir şey istemiyor değil insan.
fiyat eklersen elbette magnezyum alabilirsin. ama ucuz bir metal değil kendisi.
işlemciye power limit konduğuna dikkat çekiyorum
eğer bu şekilde yapmasaydı daha büyük bir adaptör koyup yine fiyatları artırmaları gerekecekti. Onun yerine işlemciyi
. Aynı zamanda işlemci base W değerini bile çekemiyorken 80 derecelere çıkması hiç normal değil.
1707140925537.png

Configurable tdp denen şey üreticiye bırakılmış bir güç aralığıdır. ayrıca bahsettiğiniz gibi bir anormallik yok.
İşlemcinin turbosunu kapatırsanız eğer base clockta yani 3.8ghz de 35W çektiğini görürsünüz. 5.1 e geldiğinde ise 54W çekiyor.
Sizin şuan aldığınız hız miktarı 4.7 GHz yani 47W güç çekmesi çok normal. Hız ve çekirdek yükü ile alakalı bir şey çünkü W tüketimi.
'Base W değerini çekmemesine rağmen
Base W değeri 35W
FAKAT ne yazıkki bu olay AMD İşlemcili HP Victuslarda işe yaramıyor
UXTU var
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
909,964
Mesajlar
8,329,177
Üyeler
141,214
Son üye
Aquinox35
Top Bottom