Öneri Incehesap ve Oksid Bilişim arızalı ürün değişim rezaleti / THH'Yİ KAZANDIM AMA İNCEHESAP İLGİLENMEDİ :D

Klâsik İncehesap işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten senin rızan olmadan onların iade etme hakları yok mahkeme yoluyla tazminat fln filan alabilirsin
Doğrudan THH'ye başvurdum zaten, kendilerince iadeyi tamamladılar bile. THH'den bu yüzden olumsuz karar gelirse istemediğimi belirtmeme rağmen iade de ettikleri için ve bu saçmalıklar silsilesi olay için davalık olucaz, hiç üşenmeyeceğim masraftan da kaçınmayacağım, sonucuyla beraber her yerde paylaşırım. Sırf o telefondaki tutumları sebebiyle bu kadar tilt oldum, çoktan yeni mouse siparişi vermiştim zaten.

Doğrudan THH'ye başvurdum zaten, kendilerince iadeyi tamamladılar bile. THH'den bu yüzden olumsuz karar gelirse istemediğimi belirtmeme rağmen iade de ettikleri için ve bu saçmalıklar silsilesi olay için davalık olucaz, hiç üşenmeyeceğim masraftan da kaçınmayacağım, sonucuyla beraber her yerde paylaşırım. Sırf o telefondaki tutumları sebebiyle bu kadar tilt oldum, çoktan yeni mouse siparişi vermiştim zaten.
İşler açığa kavuşunca benimde etiketler mısınız merak ettim

İşler açığa kavuşunca benimde etiketler mısınız merak ettim
Şu an güncel durum iadeyi tamamlamışlar, Oksid Bilişim maillerime dönüş yapmıyor, incehesap bizlik bir durum yok Oksid Bilişim ile görüşün diyor, Oksid Bilişim'in bana son sözü "biz bir şey yapamayız iadeyi incehesap yapıyor" oldu. Herkes birbirini suçluyor, elimdeki mouse gitti, güncel piyasa değerinin yarısının da altında bir para hesabıma yatırıldı, susmamı bekliyorlar :D

Bunu anladım zaten THH kararı çıkınca bizi de bilgilebdir demek istedim

Şu an güncel durum iadeyi tamamlamışlar, Oksid Bilişim maillerime dönüş yapmıyor, incehesap bizlik bir durum yok Oksid Bilişim ile görüşün diyor, Oksid Bilişim'in bana son sözü "biz bir şey yapamayız iadeyi incehesap yapıyor" oldu. Herkes birbirini suçluyor, elimdeki mouse gitti, güncel piyasa değerinin yarısının da altında bir para hesabıma yatırıldı, susmamı bekliyorlar :D

SELAMÜN ALEYKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜM

1727825386457.png

An itibari ile THH lehime karar almış, incehesaptan haber bekliyorum :))))))

Orda kıyıda köşede bizim bi siyah V3 Pro olacaktı ya...

çok sukur TR den almıyorum hiç bir parca..

dostum sundukları hizmeti bütün siteler sunuyor zaten, hatta hepsiburada amazon gibi siteler daha yapıcı yaklaşıyor, incehesap bu ve benzeri durumlarda tıpkı yakın zamanda s*nerjinin z*rtladığı gibi batırdı. yazdığımı okudun mu, sence ben memnun olabilir miyim bu siteden?

Benim 10 yıllık Vestel mouse hala çalışıyor ne varsa eskilerde var aga

Benzer bir deneyim ben yaşıyorum şuan.

Mayıs 2023 de 1599 tl ye Razer deathadder v2 pro almıştım. Scroll tekerleği ve bağlantı problemleri nedeniyle arena bilgisayara gönderdim. DOA raporu denen iade / değişim raporu gönderdiler bana. [email protected] a mail attım, özellikle memnun olduğum bir ürün olduğunu ve değişim istediğimi belirttim. Bir baktım ki iade kararı çıkmış. Sonrasında arayıp 2 tarafında en az zararla işten çıkacağı farklı marka model bir mouse içinde tamam olduğumu ifade ettim ve kesinlikle iade istemediğimi, bu süreçte direkt üretici firmaylada iletişime geçeceğimi söyledim ve gerkeli birime ileteceklerini söylediler. Normalde hiçbir işlem günü gününe işlemezken, çok kısa bir sürede para iadesi yapıldı şeklinde mail aldım :). Tekrar aradım ben iade istememiştim ve iade ettikleri kartın artık kullanılmadığını söyledim fakat yardımcı olmadılar çünkü iade edilmiş ve artık ellerinden bir şey gelmiyormuş.

Bunun sonucunda az öne THH başvuruda bulundum. Umarım en kısa zamanda karar çıkar.

Bu arada para iadesi yapılmış olan kartı ben kapatmıştım. Bankayla görüştüm 10 gün içinde hesaba yatar bu durumda dediler. Bu paraya hiç dokunmayacağım. Paranın hesabıma yatması THH kararını etkilemez umarım.

Benzer bir deneyim ben yaşıyorum şuan.

Mayıs 2023 de 1599 tl ye Razer deathadder v2 pro almıştım. Scroll tekerleği ve bağlantı problemleri nedeniyle arena bilgisayara gönderdim. DOA raporu denen iade / değişim raporu gönderdiler bana. [email protected] a mail attım, özellikle memnun olduğum bir ürün olduğunu ve değişim istediğimi belirttim. Bir baktım ki iade kararı çıkmış. Sonrasında arayıp 2 tarafında en az zararla işten çıkacağı farklı marka model bir mouse içinde tamam olduğumu ifade ettim ve kesinlikle iade istemediğimi, bu süreçte direkt üretici firmaylada iletişime geçeceğimi söyledim ve gerkeli birime ileteceklerini söylediler. Normalde hiçbir işlem günü gününe işlemezken, çok kısa bir sürede para iadesi yapıldı şeklinde mail aldım :). Tekrar aradım ben iade istememiştim ve iade ettikleri kartın artık kullanılmadığını söyledim fakat yardımcı olmadılar çünkü iade edilmiş ve artık ellerinden bir şey gelmiyormuş.

Bunun sonucunda az öne THH başvuruda bulundum. Umarım en kısa zamanda karar çıkar.

Bu arada para iadesi yapılmış olan kartı ben kapatmıştım. Bankayla görüştüm 10 gün içinde hesaba yatar bu durumda dediler. Bu paraya hiç dokunmayacağım. Paranın hesabıma yatması THH kararını etkilemez umarım.
aynısını yaşadım, thh sonucu çıkmasına rağmen incehesap yardımcı olmadı, geçmiş olsun. birdaha incehesap'tan çöp bile almam, fazlasını veririm ama bu rezilliği yaşamam en azından :D

aynısını yaşadım, thh sonucu çıkmasına rağmen incehesap yardımcı olmadı, geçmiş olsun. birdaha incehesap'tan çöp bile almam, fazlasını veririm ama bu rezilliği yaşamam en azından :D
Açıkçası sizin konunuzu görene kadar THH başvurmak aklımda yoktu. Zaten adam akıllı iş yapan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor artık o yüzden ümidimde yok. Paramı alıp üstüne para koyup logitech alacaktım. Sonra dedim ki biz böyle sustukça hakkımızı aramadıkça bunlar daha fazla tepemize binerler. En azından bi şansımı deneyeyim.

11 Haziran 2023 tarihinde incehesap üzerinden "1 adet Razer DeathAdder V2 Pro RZ01-03350400-R3G1 Kablosuz Gaming Mouse + Şarj İstasyonu" ürününü satın aldım. Üründe bağlantı sorunları yaşadığım için 1 ay sonra Arena Bilgisayar'a (ürünün teknik servisi, içerisinden garanti belgesi çıkıyor) yolladım. Kendileri ürünün değişimi için belge sağladı, incehesap'da ürünümü değiştirdi. Sonrasında mouse scroll tuşunda 1 ay sonra tekrar ufak bir sorun oluştu, ürün şarj istasyonu yani Dock üzerinden şarj olmamaya başladı. Başlarda aldırış etmedim fakat scroll artık kullanılamayacak hale geldi ve hemen hemen her şarj için istasyondan kabloyu çıkartıp mouse'a takar hale geldim. Bu sebepten dolayı 2024 3. ayda ürünü servise gönderecektim fakat; değişim ürünü olduğu için saygıdeğer Oksid Bilişim ya da incehesap herhangi bir yardımda bulunmasa da sağolsun Arena Bilgisayar kendi sistemlerinde satışı gözükmediği için kayıtlı olmayan ve seri numarası işlenmemiş olan ürünümü servise kabul etti. 2 Haziran 2024 tarihinde ürün için tarafıma DOA raporu, yani değişim/iade raporu iletildi. Ürünü incehesap'tan aldığım için kendilerine raporu ilettim, mouse ise Arena Bilgisayar'da kaldı. Ardından incehesap ürünün distribütörlüğünü bile almaya tenezzül etmeyip başka distribütörün ürününü sattığı için beni distribütöre yönlendirdi. Distribütör yani Oksid Bilişim, ürün stoğu olmadığı gerekçesiyle bana başka bir ürün ile değişim yapalım dilerseniz tarzında bir tutum sergileyince; ben de düzgün bir teklif gelecek sandım fakat kendileri bana Razer Deathadder V2 Pro ve şarj istasyonu yerine; MSI CLUTCH GM41 (KAHKAHA TUFANI) önerisinde bulundular. Kendilerinin suratlarına bizzat telefonda gülerek "yapmayın bu ürünün muadili bu mudur gerçekten, ben kendi ürünümün değiştirilmesini ve tarafıma iletilmesini istiyorum" dedim, ürünü servise yollarken içine iade yapmayın sadece değişim istiyorum yazdım, DOA raporunu incehesap'a iletirken sadece değişim istediğimi belirttim, tıpkı ürün Oksid bilişime gittiğinde ve bana ulaştıklarında değişim istediğimi söylediğim gibi. Konuşan arkadaş tamamdır not alıyorum yazdıktan ve telefonu suratıma kapattıktan 1 dakika sonra ürünün fiyatının (1599₺) iade edildiğine yönelik bir mesaj aldım incehesap tarafından. Yani güncel piyasa değeri 3-4 bin arası olan (şarj istasyonlu model, yurtdışı fiyatlarını baz aldım çünkü Türkiye'de şarj istasyonlu model yok, normali de 3.200'den başlıyor zaten) ürün için tarafıma 1599₺ ücret iadesini istemediğimi belirtmeme, mail atmama rağmen yapmışlar. İncehesap'a mail geldiğinde, para henüz hesabıma geçmeden iadeyi iptal edin yazdım; distribütöre ulaşın dediler. Distribütöre mail attım, incehesap satıcı, onlarla konuşun dediler.

Bu şaka mıdır? Şu durumu size sırf bu firmalardan uzak durun diye izah ederken bile sinirden klavyeyi yumruklamak üzereyim. Birisi diğerine atıyor, öbürü bir başkasına atıyor, değişim diyorum, iade istemiyorum diyorum haberim olmadan zorla bana parayı yolluyorlar. THH'ye başvurdum, gerekirse avukat masrafı, dosya masrafı hiç çekinmem, sonuna kadar dibine kadar sıyırırım. Bu iş artık inada bindi. Şikayetvar üzerinde şikayetimi paylaştım, takip ettiğim tüm forumlarda bu rezaleti duyuracağım.

Tüketicinin korunması hakkında 6502 numaralı 7/11/2013 tarihinde kabul edilen kanunun üçüncü kısım, birinci bölüm, Ayıplı Mallar bölümünde "Tüketicinin seçimlik hakları" başlığında "ç" maddesinde görebileceğiniz üzere; "İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür." - (3) ) "Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır."
Ama bu yasalar incehesap ve Oksid Bilişim için geçerli değil heralde :D

Önerebileceğiniz herhangi bir şey varsa dinlemek isterim çünkü bu komik durumun ortasında hayretle incehesap ve Oksid Bilişim'i izliyorum.
Bir daha incehesap'tan ürün alır mıyım? Bir daha ürünün distribütörünü öğrenmeden ürün satın alır mıyım? Bir daha Oksid Bilişim distribütörlüğündeki bir ürünü tercih eder miyim? Hiç sanmam.

---------------------------

01.01.2025, güncelleme atmayı unutmuşum
THH'yi kazandım, yine benimle uzlaşmadılar, saçma sapan teklifler ve ücretler istendi.

THH'Yİ KAZANMIŞ OLMAMA RAĞMEN, UZLAŞMACI DAVRANMADILAR VE ANLAŞAMADIK. EN SON OLARAK DA MAİLLERİME GERİ DÖNÜŞ YAPMADILAR, HALA DA YAPMIYORLAR :D BU KONU DA BÖYLECE KAPANMIŞ OLDU :D

İNCEHESAP'TAN TEKRAR ALIŞVERİŞ YAPACAKSANIZ 3-4 DEFA FALAN DÜŞÜNÜN DERİM.
Hocam hortlatıyorum ama bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum oksid bilişim ve incehesabın saçmalıkları yüzünden 70 küsur bin TL param sıkıntıya girdi ve 14 günlük iade süresi içinde iade ettim ama parayı da yatırmadılar thh sonucunu bekliyorum haklıyım çünkü. Sizin thh ne kadar sürdü hocam neler yaptınız?
Benim durumun özeti hazır sistemin ram slotları kırık, 9070 XT sökülmeden 800 km yol geldi, kasanın sağ altında göçük var. Buna rağmen dalga geçer gibi iade yapamazsınız diye diretiyorlar. İcraya kadar yolu var peşlerini bırakmayacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,480
Üyeler
190,755
Son üye
Happy light
Geri