Bünyamina
80+ Platinum
Umarım işine yaramıştır.Teşekkür ederim çok sağol
Umarım işine yaramıştır.Teşekkür ederim çok sağol
alttaki olanı değerlendireceğim inşallah çok sağol gerçektenUmarım işine yaramıştır.
Nasıl işlemciler kademe kademe anakart da bu şekilde örneğin i3 i5 i7 i9 , r3 R5 r7 r9 kademe varsa anakart da da var a620 b650 x670 gibi gibi sıralama göre anakart almalısın örneğin r9 7900 işlemcin var tutupta a 620 alırsan işlemcinin tam performansını kullanamassın niçin anakartın gücü yetmez bu işlemciyi beslemeye 7500f ve 7600 için b650 alman gerekirSistem toplandığı zaman Giriş - Orta - Üst kalite anakartların ne gibi farkı oluyor? Pahalı anakart kullanınca artısı nedir?
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Arkadaş çok güzel ve isabetli cevap vermiş.Bütün bileşenler birbirine anakart ile bağlanıyor, ne kadar iyi anakart o kadar performans. Daha çok veri yolu, daha iyi bağlantılar, daha iyi besleme alanları. Hatta FPS farkı bile görebilirsin belli durumlarda.
knk en düşük anakartı çok g**izekalı biri gibi düşün, adam yapabileceklerinin farkında bile değil potansiyelini istesede kullanamıyor çünkü "kafası izin vermiyor" (donanımsal) en yüksek anakartıda Enstein gibi hayal et, aklına gelen çoğu şeyi yapabilir, seviye ne kadar artarsa seninde paralel olarak pcye donanımsal olarak yapabileceklerin artıyor. Dünyanın en bktan örneğini verdim ama çok iyi açıkladım bence dsofjadoSistem toplandığı zaman Giriş - Orta - Üst kalite anakartların ne gibi farkı oluyor? Pahalı anakart kullanınca artısı nedir?
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Burda önemli olan neye ihtiyacın olduğu. Mesela benim ön panelde type-c girişi olması önemliydi. Sonra Çift m2 gen 4 desteği olması önemliydi. 2 tane m2 gen4 ssd taktım. Ama bana kalırsa atx al kasan büyükse. mATX çok sırıtıyor. Benim anakartım bu;@Perfectshot06 Sence ATX mi yoksa mATX mi önerirsin? Ayrıca bu 3 anakart modelinden hangisini kesinlikle al dersin?
7600 + 7700XT için
Maalesef MSI da uygun bir seçenek koymaadım çünkü adam gibi pasif soğutmalı Anakartı yok varsa onlar ya ATX ya da çok pahalı modeller.
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
eğer anakartı vatan üzerinden alıyorsan oraya git şansını dene. yok başka yerden alıp orda montaj yaptırabilirmiyim diye soruyosan o olmaz.bende yakında anakart değişeceğim ama soketlerine zarar vermekden korkuyorum kasami ve anakartimi alip vatan tarzi biryerde montaj yaptirabilirmiyim
konu ile alakasiz kusura bakmayin