Neler Yeni

Savunma sporu yapmak istiyorum?

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,790
İsim
emirhan
Dişliğe şu aşamada gerek yok, sparring için gerekiyor sadece.
Bandajı giydikten sonra üzerine eldiven giyiyoruz. Tabii isterseniz eldivensiz de vurabilirsiniz ilerleyen dönemlerde, ancak şu aşamada kendinizi sakatlamanız olası. O sebepten ötürü eldiven takılır başlangıçta.
bandaj ile vurulur mu eldiven fiyatları çok fazla geldi de ve çevremde yarın tüm savunma spor salonlarına gideceğim fiyatlandırmayı buraya da yazsam sorun olmaz değil mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dışarıda kendini savunmayı öğrenmek için istiyorsan MMA başlayabilirsin.
MMA biraz sert bir spor olarak geliyor da diğerlerine göre çok sert midir amacım hobi olarak yapmak yks ye hazırlanıyorum amacım msü

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,790
İsim
emirhan

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Attila Alpaslan
Dışarıda kendini savunmayı öğrenmek için istiyorsan MMA başlayabilirsin.
MMA ile başlanmasını önermiyorum. Çok fazla branş var, ve hepsini bir arada aynı anda görmek zorlayabilir. Şöyle işler genelde;
Haftada 3 gün ise;
1 gün boks,
1 gün bjj,
1 gün muay thai
gibi.
Şimdi yeni başlayan birisi haftada 1 günlük bokstan ne anlasın? Kas hafızasının oluşması çok çok uzun sürer. Onun yerine belli bir branştan başlayıp geliştikten sonra MMA'e başlaması çok daha kolay olur. Ki, savunma için BJJ ya da güreş gibi şeyler pek iyi değil. Dışarıda 2-3 kişi dalarlarsa yapabileceğin bir şey yok.

bandaj ile vurulur mu eldiven fiyatları çok fazla geldi de ve çevremde yarın tüm savunma spor salonlarına gideceğim fiyatlandırmayı buraya da yazsam sorun olmaz değil mi

MMA biraz sert bir spor olarak geliyor da diğerlerine göre çok sert midir amacım hobi olarak yapmak yks ye hazırlanıyorum amacım msü
Yani tavsiye etmem, kendinizi sakatlamanız, yaralamanız muhtemel. Ödem toplayabilir, nasır bağlayabilir falan filan. Decathlon'da ucuza (500-600TL) 12oz boks eldivenleri vardı, kendim de kullandım ve öneririm. F/P bir ürün.

MMA kendi başına sert midir derseniz bu görecelidir. Biraz daha zor olabilir evet, ama en sert kısmı hocaları bence. Nedense çok disiplinli oluyorlar genelde. Hem 0'dan MMA yapmaya başlarsanız çok zorlanırsınız gibime geliyor.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,790
İsim
emirhan
MMA ile başlanmasını önermiyorum. Çok fazla branş var, ve hepsini bir arada aynı anda görmek zorlayabilir. Şöyle işler genelde;
Haftada 3 gün ise;
1 gün boks,
1 gün bjj,
1 gün muay thai
gibi.
Şimdi yeni başlayan birisi haftada 1 günlük bokstan ne anlasın? Kas hafızasının oluşması çok çok uzun sürer. Onun yerine belli bir branştan başlayıp geliştikten sonra MMA'e başlaması çok daha kolay olur. Ki, savunma için BJJ ya da güreş gibi şeyler pek iyi değil. Dışarıda 2-3 kişi dalarlarsa yapabileceğin bir şey yok.

Yani tavsiye etmem, kendinizi sakatlamanız, yaralamanız muhtemel. Ödem toplayabilir, nasır bağlayabilir falan filan. Decathlon'da ucuza (500-600TL) 12oz boks eldivenleri vardı, kendim de kullandım ve öneririm. F/P bir ürün.

MMA kendi başına sert midir derseniz bu görecelidir. Biraz daha zor olabilir evet, ama en sert kısmı hocaları bence. Nedense çok disiplinli oluyorlar genelde. Hem 0'dan MMA yapmaya başlarsanız çok zorlanırsınız gibime geliyor.
MMA değil de başka önerir misin nasıl olur?

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,790
İsim
emirhan
Haftada 3 gün ise;
1 gün boks,
1 gün bjj,
1 gün muay thai
gibi.

şu seti de beğendim https://www.trendyol.com/aydboss/ki...00597?merchantId=448548&boutiqueId=61&v=10-oz

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Attila Alpaslan
MMA değil de başka önerir misin nasıl olur?
Size bağlı, ben kickboks yapıyorum. Dirsek de olsun derseniz Muay Thai yapın, sadece yumruk isterseniz boks yapın.
Yani ucuz etin yahnisi yavan olur, ben o fiyata sadece eldiven ve bandaj aldım. (2 ay önce falan) O fiyatın içine dişlik, atlama ipi falan filan da ekliyorlar yani muhtemelen kaliteli olmaz. Bir kez alacaksınız zaten, bence kalitelisini alın.
Ayrıca dişliğe ihtiyacınız yok, maça çıkmayacaksınız ki. İlk etapta sparring de yaptırmazlar zaten. Atlama ipi size bağlı.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,790
İsim
emirhan
Size bağlı, ben kickboks yapıyorum. Dirsek de olsun derseniz Muay Thai yapın, sadece yumruk isterseniz boks yapın.

Yani ucuz etin yahnisi yavan olur, ben o fiyata sadece eldiven ve bandaj aldım. (2 ay önce falan) O fiyatın içine dişlik, atlama ipi falan filan da ekliyorlar yani muhtemelen kaliteli olmaz. Bir kez alacaksınız zaten, bence kalitelisini alın.
Ayrıca dişliğe ihtiyacınız yok, maça çıkmayacaksınız ki. İlk etapta sparring de yaptırmazlar zaten. Atlama ipi size bağlı.
kondisyon için herhalde atlama ipi ondan önce benim salon bulmam lazım salondan veriyorlar mıdır ki acaba

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,790
İsim
emirhan
Kondisyon-koordinasyonu falan geliştirir atlama ipi, salonda vereceklerini sanmıyorum.
şimdi benim aklıma takılan şey MMAyi maçlara çıkmadan yaparsak kasklı şekilde mi yapılıyor ya da maçlara çıkılırsa yine kask oluyor mu amatör böyle yoksa nasıl olur bilemedim

Top Bottom