Neler Yeni

Yardım Biostar b650mp-e pro - Expo ram uyumsuzluğu - Goodram 6000 - 30 CL Black model

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
bugün kasa geldi kurulumu yaptım ramler 4800 mhz de çalışıyordu expo seçtim ama tekrar başladıgında ramlar gene 4800 mhz de çalıştı bu sefer xmp yaptım xmp te çalıştı
Kaç GB ramleriniz? Ve markası nedir?

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
aynı goodram ırdm 6000mhz cl30 2x16 32 gb
Tek rami takıp 32 gb çalıştırdığım zaman 6000 mhz oluyor, 2 ram takıp 64 gb çalıştırdığım zaman 4800 mhz de çalışıyor maalesef

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
GÜNCELLEME : Arkadaşlar yeni çıkan biosu yükledim maalesef yine 64 gb da 6000 mhz ye çıkmıyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
GÜNCELLEME : Arkadaşlar yeni çıkan biosu yükledim maalesef yine 64 gb da 6000 mhz ye çıkmıyor.
EXPO dışında başka bir seçenek geliyor mu RAM MHz'sini yükseltmek için? Bir de EXPO'yu aç. Açtıktan sonra BIOS'ta Memory Context Restore ayarı olacak. Onu da aktif edip kaydedip çık bakalım. Gene bir değişiklik olup olmayacağına bak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu RAM'leri kardeşinin sisteminde denedin mi?

flamerood

80+
EXPO dışında başka bir seçenek geliyor mu RAM MHz'sini yükseltmek için? Bir de EXPO'yu aç. Açtıktan sonra BIOS'ta Memory Context Restore ayarı olacak. Onu da aktif edip kaydedip çık bakalım. Gene bir değişiklik olup olmayacağına bak.

ramlerinde bir sıkıntı yok tek tek çalışıyor çiftte çalışıyordur eminim anakartın ya voltajla alakalı bir sıkıntısı var ya da bilemiyorum hocam.

ben imzamdaki sistemde bi ara çalıştırabildim expo sonradan bios ayarındaki fan kontrolünden fanları ayarladıktan sonra(fan hızıyla alakası yok büyük ihtimalle sistem ramleri tekrar okumaya çalışıyor biosu kaydettikten sonra ondan dolayı okuyamadı bence)çalıştıramamaya başladım tuhaf bir anakart anlamş değilim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
ramlerinde bir sıkıntı yok tek tek çalışıyor çiftte çalışıyordur eminim anakartın ya voltajla alakalı bir sıkıntısı var ya da bilemiyorum hocam.

ben imzamdaki sistemde bi ara çalıştırabildim expo sonradan bios ayarındaki fan kontrolünden fanları ayarladıktan sonra(fan hızıyla alakası yok büyük ihtimalle sistem ramleri tekrar okumaya çalışıyor biosu kaydettikten sonra ondan dolayı okuyamadı bence)çalıştıramamaya başladım tuhaf bir anakart anlamş değilim.
İşlemcinin bellek kontrolcüsünde de bir sıkıntı olabilir. Bakalım kardeşinin sisteminde çalışmış mı?

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
İşlemcinin bellek kontrolcüsünde de bir sıkıntı olabilir. Bakalım kardeşinin sisteminde çalışmış mı?
Kardeşimin sisteminde henüz deneyemedim. Denedikten sonra bilgilendirmesini yapacağım.

Bunu denedim. Buna benzer bir çok ayar denedim. Manuel ayarlarına kadar ama tuhaf bir şekilde 5000 mhz bile olmuyor 4800 te sabit kalıyor.

Ben de problemi çözmeye çalışıyorum, eğer çözersem hem buradan hem de size mesaj yoluyla bilgilendirme yapacağım. Lütfen siz de işe yarar bir çözüm bulursanız burada bilgilendirmesini yapın hep birlikte faydalanalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
Dostum thaiphoon burner indirip ram çiplerine bakar mısın? birbirinden farklı mı acaba

flamerood

80+
Dostum thaiphoon burner indirip ram çiplerine bakar mısın? birbirinden farklı mı acaba
ramlerle ilgili bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum farklı ram var fakat aynı durumu yaşıyoruz ki ben çalıştırabildim de tekrar bozuldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
ramlerle ilgili bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum farklı ram var fakat aynı durumu yaşıyoruz ki ben çalıştırabildim de tekrar bozuldu.
manuel olarak yukseltmeyi dene ram mhzlerini

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,743
Üyeler
165,582
Son üye
IIJuDGeII
Top Bottom