Neler Yeni

Yılbaşı kutlamak günah mı?

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Kutay Orhan
Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?
değil.
yılbaşı kutlama olayını dinle karıştıranlar ve ağaçları süsleyenlere saldıran insan kılığındaki canlı varlıkları için cehennem bileti.
bu tipler isterse birbirlerini yesin ister ağaçları kemirsin ama ben pofidik toplu şapkamla biramı yudumlayıp televizyon izleyeceğim ve 10'dan geriye doğru sayıp yeni yıl için dilekler dileyeceğim , saygılar.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
Mehmetcan İvrendi
Yani Şöyle söyliyim Kuran'da Onların Yaptıkları'nı yapmayın/Onları taklit etmeyin mi ne öyle bir ayet vardı yanlış hatırlamıyorsam (Cadılar bayramı vs. Gibi kutlamaları düşün)
Ve bir diyer ayet Ameller niyetlere göredir

Yani demek istediğim Yılbaşında O herkes Kutluyor biz'de kutluyalım ne bilim Şarap/Alkol ve Kızlar vs. Gibi bir yılbaşı zaten Kesinlikle günah haram

Ama mesela Yeni yıla giriyoruz az güzel bir gün geçirelim vs. Niyetiyle Genelde Özellikle batılıların o zaman'da yaptıgı Haram olan şeyleri yapmadan (Alkol/Se*) vs. Gibi Normal eğlenceli bir gece geçirmek muhtmelen günah değildir önemli olan niyetiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

değil.
yılbaşı kutlama olayını dinle karıştıranlar ve ağaçları süsleyenlere saldıran insan kılığındaki canlı varlıkları için cehennem bileti.
bu tipler isterse birbirlerini yesin ister ağaçları kemirsin ama ben pofidik toplu şapkamla biramı yudumlayıp televizyon izleyeceğim ve 10'dan geriye doğru sayıp yeni yıl için dilekler dileyeceğim , saygılar.
Aynen Dinle Yılbaşı karıştıranlar vs. Diyorsun ama Bira içiyorsun Yani yılbaşı diye bira içmek helal mi oluyor??😂

Son düzenleme:

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sağolun oh be çok rahatladım yılbaşı için noel baba tiyatrosunda görev alıyorum yani bir şey olmaz herhalde kendi evimde yılkbaşını kutlamıyırum normalde bu zorunluydu da ayrılmayı düşnüüyordum

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Kutay Orhan
Yani Şöyle söyliyim Kuran'da Onların Yaptıkları'nı yapmayın/Onları taklit etmeyin mi ne öyle bir ayet vardı yanlış hatırlamıyorsam (Cadılar bayramı vs. Gibi kutlamaları düşün)
Ve bir diyer ayet Ameller niyetlere göredir

Yani demek istediğim Yılbaşında O herkes Kutluyor biz'de kutluyalım ne bilim Şarap/Alkol ve Kızlar vs. Gibi bir yılbaşı zaten Kesinlikle günah haram

Ama mesela Yeni yıla giriyoruz az güzel bir gün geçirelim vs. Niyetiyle Genelde Özellikle batılıların o zaman'da yaptıgı Haram olan şeyleri yapmadan (Alkol/Se*) vs. Gibi Normal eğlenceli bir gece geçirmek muhtmelen günah değildir önemli olan niyetiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen Dinle Yılbaşı karıştıranlar vs. Diyorsun ama Bira içiyorsun Yani yılbaşı diye bira içmek helal mi oluyor??😂
hocam "helal" yazdığımı göremiyorum. sadece insanları yılbaşı kutlandığı için eleştiren "sözde müslüman" insanları eleştirdim.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
Mehmetcan İvrendi
sağolun oh be çok rahatladım yılbaşı için noel baba tiyatrosunda görev alıyorum yani bir şey olmaz herhalde kendi evimde yılkbaşını kutlamıyırum normalde bu zorunluydu da ayrılmayı düşnüüyordum
Öyle desenize hocam😂 Yok ne olacak sonuçta İş yapıyorsunuz O zaman yabancı hiç bir tiyatroyu oynamayalım😂 yani merak etmeyin siz sadece iş için tiyatro yapıcakmışsınız

Yani Çoğu Kişi Alkol,Sen* ile vs. Geçiriyor yılbaşını Hatta forumda yılbaşında ne yapacaksınız konusunda çoğu kişi bile böyle yazmış o tarz haram şeyler yapmadığınız sürece bir şey olmaz😁

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yılbaşı ile Noel farklı şeyler:
  • Noel dini bir bayram. 25 Aralık'ta kutlanıyor. Christmas da deniyor. Kişi, gevşekçe davranır ve sadece eğlence için kutlarsa günah işler. Kutsal görmek ve tazim göstermek maksadıyla kutlarsa işler farklılaşır. Kişi, bu durumda İslam dininden çıkar. Küfürdür.
  • Yılbaşı, bir takvim yılının bitmesi akabininde gelecek yılı kutlamaya ve iyi geçmesini ummaya yönelik bir gün. Kutlamak günah değil. Zira bir dini, bir ideolojiyi temsil etmiyor.
Fakat bizim ülkede yılbaşı gelince Noel kutlayan azımsanmayacak bir seküler güruh var. Orası ayrı bir mevzu. Çam ağacı süslemek, çam ağacı altında hediyeleşmek, soruda sorduğun Santa Claus'u temsil eden pofidik Noel şapkasını takmak vesaire hep dini bayram olan Noel'in ögeleri. Bunlardan uzak durmanız gerek bir Müslüman olarak. Yılbaşı gelince Noel kutlayan bu seküler güruh sebebiyle yılbaşını Noel'den farksız zanneden azımsanmayacak bir muhafazakar güruh da var. Orası da ayrı bir mevzu. Cehalet, cehaleti doğuruyor.

Uzun lafın kısası, yılbaşını yukarıda saydığım ögelerle kutluyorsan yılbaşı kutlamıyorsun. Noel kutluyorsun. Sadece 25 Aralık'ı kültürüne adapte edemediğin için yılbaşında hazır fırsat varken o zaman kutluyorsun. Bazı kesimlerin yaptığı gibi Noel ögelerini evine sokmaktan kaçın. Bunlar ve içki gibi harici başka haramlar olmadan yılbaşı kutluyorsan bir problem yok. Misal, senin yılbaşına özel ailenle buluşup yemek yiyip geri sayım yapmana kimse günah diyemez.

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,098
İsim
Mehmet
Ya olm biz turkuz Avrupalı değiliz bu işin din ile ilgisi de yok sizin bu yaptığınız asagılik psikolojisi adamlara özenip onların yaptillari şeyi yapıyorsunuz onların aşure dağıttığını veya kurban kestiğini gördünüzmü? Bu yaptığınız ozentilikdir he tabi yilabsini güzel geçirmek herkesin hakkıdır ona kimse bir şey diyemez benim dediğim batıya ozenenler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Emirhan
noeli de yılbaşını da kutlamak neol şapkası da takmak başka dinlere benzeyeceğin için caiz değildir islamda başka dinlere benzemek kesinlikle yasaktır o yüzden sorunun cevabı evet ( bu yazıyı dindarlar için yazdım evde oturup namaz kılmayıp müslümanım diye geçinenler üstüne alınmasın)

Top Bottom