Mahmut Yılmaz
80+ Silver
Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?
Salah kutlamazYılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?
değil.Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?
Yani Şöyle söyliyim Kuran'da Onların Yaptıkları'nı yapmayın/Onları taklit etmeyin mi ne öyle bir ayet vardı yanlış hatırlamıyorsam (Cadılar bayramı vs. Gibi kutlamaları düşün)Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?
Aynen Dinle Yılbaşı karıştıranlar vs. Diyorsun ama Bira içiyorsun Yani yılbaşı diye bira içmek helal mi oluyor??değil.
yılbaşı kutlama olayını dinle karıştıranlar ve ağaçları süsleyenlere saldıran insan kılığındaki canlı varlıkları için cehennem bileti.
bu tipler isterse birbirlerini yesin ister ağaçları kemirsin ama ben pofidik toplu şapkamla biramı yudumlayıp televizyon izleyeceğim ve 10'dan geriye doğru sayıp yeni yıl için dilekler dileyeceğim , saygılar.
hocam "helal" yazdığımı göremiyorum. sadece insanları yılbaşı kutlandığı için eleştiren "sözde müslüman" insanları eleştirdim.Yani Şöyle söyliyim Kuran'da Onların Yaptıkları'nı yapmayın/Onları taklit etmeyin mi ne öyle bir ayet vardı yanlış hatırlamıyorsam (Cadılar bayramı vs. Gibi kutlamaları düşün)
Ve bir diyer ayet Ameller niyetlere göredir
Yani demek istediğim Yılbaşında O herkes Kutluyor biz'de kutluyalım ne bilim Şarap/Alkol ve Kızlar vs. Gibi bir yılbaşı zaten Kesinlikle günah haram
Ama mesela Yeni yıla giriyoruz az güzel bir gün geçirelim vs. Niyetiyle Genelde Özellikle batılıların o zaman'da yaptıgı Haram olan şeyleri yapmadan (Alkol/Se*) vs. Gibi Normal eğlenceli bir gece geçirmek muhtmelen günah değildir önemli olan niyetiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aynen Dinle Yılbaşı karıştıranlar vs. Diyorsun ama Bira içiyorsun Yani yılbaşı diye bira içmek helal mi oluyor??
Öyle desenize hocam Yok ne olacak sonuçta İş yapıyorsunuz O zaman yabancı hiç bir tiyatroyu oynamayalım yani merak etmeyin siz sadece iş için tiyatro yapıcakmışsınızsağolun oh be çok rahatladım yılbaşı için noel baba tiyatrosunda görev alıyorum yani bir şey olmaz herhalde kendi evimde yılkbaşını kutlamıyırum normalde bu zorunluydu da ayrılmayı düşnüüyordum
Yılbaşı ile Noel farklı şeyler:Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?
noeli de yılbaşını da kutlamak neol şapkası da takmak başka dinlere benzeyeceğin için caiz değildir islamda başka dinlere benzemek kesinlikle yasaktır o yüzden sorunun cevabı evet ( bu yazıyı dindarlar için yazdım evde oturup namaz kılmayıp müslümanım diye geçinenler üstüne alınmasın)Yılbaşı kutlamak günah mı? Bir de şu kırmızı beyaz ucunda pofidik top olan şapkalardan takmak günah mı?