Ben sürekli direksiyon seti alıp satan bir kişiyim. Dolayısıyla şimdiye kadar Logitech Momo, Logitech Driving Force GT, Rampage V900-S, Rampage V902, Logitech G27, Logitech G29, Thrustmaster T150, Thrustmaster T300 direksiyon setlerini kullandım. Bu setleri alırken 2 amacım oluyor. İlk amacım alıp satarak bundan kâr etmek. İkinci amacım ise kâr ederken bunları kullanıp eğlenmek. Saydığım setlerin iki tanesi hariç hepsinde bu iki amacımı da gerçekleştirdim. O ikisi de Rampage V900-S ve V902. Çünkü ikisi de çok kötüydü, ikisinde de FFB yoktu. Ben sattıktan sonra da alan kişi 1 hafta sonra pedalın bozulduğunu söylemişti.
Bunları anlattım çünkü direksiyon setleri hakkında sadece bilgim değil tecrübem de olduğunu bilmeni istiyorum. Zaten bence bu konuda önemli olan tecrübedir. Bu setleri kullanmadan şunu al, bunu al diyen kimseye kulak asmamak lazım. Sonuç olarak ben olsam o bütçedeki hiçbir direksiyon setine o parayı vermezdim. Dolayısıyla bana soracak olursan, evet o bütçede direksiyon seti yok.
Hatta ikinci el arabalardan bir örnek vereyim. Şu anda 250-300 TL'ye ayağını yerden kesecek bir araba alabilirsin. Gayet de güzel her işini görür. Ancak daha düşük fiyatlı ilanlara baksan 100.000 TL'ye de araba görebilirsin, sen olsan 100K'lık o arabayı alır mıydın? Direksiyon setlerinde de durum bu şekilde diyebiliriz. 100.000 TL'ye o arabayı alacağına hiç alma, çünkü seni arabadan soğutur.