Neler Yeni

TYT Hazırlığı ve Gelecek Kaygıları

M4rtix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet SelimAydın
Mezun senemdeyim kasım sonuna kadar hep çalışmayı erteledim kasım sonunda TYT çalışmaya başladım bir yandan da aileme denemeye girmem için bir dershane ile konuşmamız gerektiğini söyledim hala daha deneme için görüşmedik sürekli erteleniyor kendim evde branş denemesi çözmeye başladım ocak ayından beri ve neredeyse 2 ay boyunca çalıştığım TYT fenden branş denemesi çözdüğümde şok oldum çünkü neredeyse hiçbirini doğru yapamamıştım önümde 5 ay var ne yapacağım diye stresten uyuyamıyorum oldum ancak tek sorun bu değil ben üniversite okumakta istemiyorum çünkü mühendis ya da doktor olmak ilgimi çekmiyor video editörlüğüne ilgim var aileme bundan bahsettiğimde yine de üniversite okumam gerektiğini söylediler sayısalım sebebi de ailem eşit ağırlık okumak istediğimi söylediğimde ablam aileme sayısal okumam gerektiği konusunda baskı kurmuştu şu an halihazırda AYT matematik çalışıyorum ama yapamıyorum soruları çözüyorum diğer konuya geçince çalıştığım konuyu yapamıyorum AYT fizik çalıştığımda çok zorlanıyorum formülleri uygulayamıyorum sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi oluyor zaten TYT de netlerim çok az fende. Genel olarak kendim yaptığım tyt branş denemelerinde Türkçe 25 matematik 10-15 sosyal 8-10 arası şu anda da kalan zamanda sadece TYT çalışıp 2 yıllık bir bölüme girip video editörlüğüne uğraşmak istiyorum ancak 2 yıllık bir bölüm okumama ablam yine ailemi karşı çıkartırsa diye düşünüyorum sayısalda kötüyüm eşit ağırlıkta kötüyüm kafam basmıyor demek ki bu konulara 2 yıllık okursam video editörlüğü dışında garantim olmayabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli 2 yıllık okuyandan bir şey olmaz diyorlar ne yapacağım bilmiyorum piskolojim altüst olmuş durumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Yusufcan Koçkaya
Anladığım kadarıyla ailenle aran iyi değil. Yapmanı tavsiye edeceğim şey 2 yıllık bir bölüm yazman olur ( yeni medya ve iletişime bakabilirsin) . Ve kesinlikle şehir dışında bir yere yazmalısın 2 yıl içerisinde kendini geliştir ve orada bir meslek bulmaya çalış part-time çalış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sormak istediğin soru varsa sorabilirisn

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
ulaş dursun
Anladığım kadarıyla ailenle aran iyi değil. Yapmanı tavsiye edeceğim şey 2 yıllık bir bölüm yazman olur ( yeni medya ve iletişime bakabilirsin) . Ve kesinlikle şehir dışında bir yere yazmalısın 2 yıl içerisinde kendini geliştir ve orada bir meslek bulmaya çalış part-time çalış.

şehir dışı 2 yıllık bir bölüm en iyisi olucaktır. kesin kazanırsın düşük oluyor puanları zaten biraz çalış

Sebastian Szymanski

80+ Silver
bu sene elinden geleni yap ve gelen en iyi bölümü yaz 5 ay hiç kısa değil yaparsın . sonra orda kendini geliştir

M4rtix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet SelimAydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

şehir dışı 2 yıllık bir bölüm en iyisi olucaktır. kesin kazanırsın düşük oluyor puanları zaten biraz çalış
korktuğum 2 yıllık okuduktan sonra iş bulabilme

bu sene elinden geleni yap ve gelen en iyi bölümü yaz 5 ay hiç kısa değil yaparsın . sonra orda kendini geliştir
çalışmaya devam edeceğim umarım çalışmanın karşılığını alırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Yusufcan Koçkaya
İlk olarak sorumluluk ve karar almayı öğreniyorsun ve yıllardır özgür olmadığını anlıyorsun. bu süreci hızlı atlatıp kendini geliştirmelisin

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
ulaş dursun
korktuğum 2 yıllık okuduktan sonra iş bulabilme

çalışmaya devam edeceğim umarım çalışmanın karşılığını alırım
5 ay çalışırsan 5 aylık emeğin karşılığını alırsın derece falan beklentin olmamalı o iş geçti. 2 yıllık bölüme zaten ailen için girmiyor musun? video editörlük alanında ilerlersin başka şehirde kolay olur diye öyle söylemiştim ben.

M4rtix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet SelimAydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk olarak sorumluluk ve karar almayı öğreniyorsun ve yıllardır özgür olmadığını anlıyorsun. bu süreci hızlı atlatıp kendini geliştirmelisin
anladım çalışmaya devam edeceğim sağolun
5 ay çalışırsan 5 aylık emeğin karşılığını alırsın derece falan beklentin olmamalı o iş geçti. 2 yıllık bölüme zaten ailen için girmiyor musun? video editörlük alanında ilerlersin başka şehirde kolay olur diye öyle söylemiştim ben.

evet video editörlük alanında ilerlemek istiyorum ancak 2 yıllık bölümden mezun olunca bu belgenin kariyerimde artısı olur mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Yusufcan Koçkaya
2 yıl içerisinde olabildiğince networkunu geliştir.Kariyerinde bir işe girerken desteği olur. Bir de bir arkadaş tavsiyesi her şeyi bu kadar kafana takma şuan için tek yapman gereken şey çalışıp şehirden uzaklaşmak

M4rtix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet SelimAydın
2 yıl içerisinde olabildiğince networkunu geliştir.Kariyerinde bir işe girerken desteği olur. Bir de bir arkadaş tavsiyesi her şeyi bu kadar kafana takma şuan için tek yapman gereken şey çalışıp şehirden uzaklaşmak
elimden geleni yapıcam ilginiz ve verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim

Top Bottom