Ptt avm den kaç gez çoçuğuma mama sipariş ettim kimisi 800TL lik kimisi 1500TL lik mamalardı hiçbirinde de sorun yaşamadım bilmiyorum insanlar ön yargıyla yaklaşıyor sanki
Pttden benim de sorunsuz alışverişim oldu ama sorun o değil .Pazaryerlerinden alışveriş yaptığınızda satıcısı sorun çıkarmazsa bir alışverişte ne sorun olabilir ki .
--------------------------------------
Pazaryerinden alışveriş yapma sebebimiz pazaryerinin haklarımızı savunması kargo güvence vs avantajları olması.Yoksa pazaryerinde satıcıların çoğu kendi e ticaret siteleri de var. Mesela bir ürün alacaksınız satıcının ismini internete yazarım komisyon olmadığı için kendi sitesinde muhtemelen daha ucuza satıyordur.
Bu şekilde satıcıları bünyesinde toplayan pazaryeri internet siteleri n11 hepsiburada amazon pazarama vs firmalar satıcılardan komisyon alarak ürünleri kendi siteleri üzerinden satmalarına izin veriyor ama müşteri tarafından bu sitelerin tercih edilmesinin sebebi herhangi bir sorun durumunda hakkını direkt satıcıdan değil bu ara firmadan yani pttnin bu sorunu çözmesini yani güvence vermesini beklemek.
İnternetten sık alışveriş yapan biriyim tek bir pazaryerinden değil hepsinden alışverişim oldu en iyi deneyimlerimi amazondan yaşarken (amazonun müşteri hizmetlerinin nasıl çalıştığını bilen bilir hele ki ürün amazon satıcısıysa)
En kötü deneyimim PTT avmden oldu aldığım ürün 1 ay gelmedi (gelecek onayda fln denildi o yüzden bekledim) üstüne ptt avm paramı iadesini 1 ay sonra yaptı kısaca paramın üstüne 2 ay yattılar.Bunun üstüne ise paramı almak için çok uğraştım müşteri hizmetlerine ulaşmak işkence ulaştıktan sonra haklı olduğumu anlayınca yüzüme defalarca kapattılar.En sonunda şikayet açıp mail attım yasal yükümlülükle cevap verdiler.
Bu deneyimi sanırım 1 1.5 yıl kadar önce yaşamıştım yani şimdi nasıldır bilemiyorum.Ama PTT avm marka güvenini bana vermedi pahalı olsa bile gidip amazondan hb den alan hata yapmıyor.
Benim pazaryeri sıralamam kişisel deneyim 1amazon 2hb 3n11 4çiçek sepeti=pazarama .... diye devam eder.
PTT avmeyide önermem hatta pttavmyle sorun yaşadığımda müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmede imkanım olursa sizi tüm tanıdıklarıma şikayet edeceğim tavsiye etmeyeceğim demiştim mh ise umursamaz bir şekilde siz bilirsiniz fln deyip tüy dikmişti Mh lere kızmak anlamsız biliyorum çalışanlar ama bilgisiz olan ve yardımcı olabilecekken olmayan yol göstermeyen yani işini düzgün yapmayanda kızılmayı hak ediyor bu yazı o sözüm üzere yazdım.
Dediğim gibi sorunsuz alışverişlerde zaten pazaryerinin bir olayı yok ama sorunlu olabilme ihtimali olan riskli bir alışverişte bu riskleri göze alıyorsan ben uğraşırım thhye kadar yolu var diyorsan riskli ürün pttden alınır bu kadar kötüledim.Bunları göz önüne aldığımda hala avantajlıysa satın alabileceğim başka yer yoksa ben de pttavmden yine alışveriş yaparım ama bunları göze alırım.
Yanlış anlaşılma olmasın bu dediklerimi bu satıcı özelinde söylemiyorum.
---------------------------------
Kart ise çok önerdiğim bir kart rx7900xtx ile arasındaki dolar bazında fiyat farkıyla ön plana çıkıyor yani 7900xtx yerine kesinlikle xt öneririm harika bir ara model.Dolar bazında 550 600 dolar civarına nitro fln düşerse rtx kartların çoğundan fp olarak çok fazla öne çıkar.Pulse kötü bir model değil ama 7900xt ise eskiyecek bir kart değil ham gücü fiyatına göre gayet yerinde 2025 yılı için dolar bazında indirim beklenebilir tl yi biliyorsunuz bu şekilde fiyat sabit kalması bile indirim oluyor.O yüzden dolar bazında 550 600 dolar rx7900xt için iyi indirimdir diyebiliriz.