Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Muhammed efe
Saygının sessiz kalmak olduğunu düşünmek veya hurafeleri eleştirmenin saçma sapan karışılmak olduğunu düşünmen enteresan. Sürekli başkalarının fikirlerini benimsediğin için mi böyle oldun popülist adam?
Mevzu burada sessiz kalmak değil çok manipülatif birisin dostum istediğini istediğin gibi yorumluyorsun. Evet çocuğun dini bir sorusuna 'boşver takılma bu kadar' demek saygısızlık bu arada. Ben dinsizim veya inancım başka ama bak İslam'da böyle kaynaklar var demiyorsunuz çocuğa ya kendi kendinize alakasız şekilde cevap veriyorsunuz ya da çocukla alay ediyorsunuz. Ve üstüne İslam dininin 'hoşgörü' anlayışından beni vurmaya çalışıyorsun. Yapma yani gerek yok.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,506
İsim
Baran Kut
atan kuranı Türkçe'ye çevirmiş oyle mi
Şunu paylaşırken o yaşadığın ezikliği merak ediyorum.

O zaman da aynı şu an olduğu gibi bir kutsal kitaptan doğma birçok yanlış çevrilmiş ve başkalarının emellerine yarayan sözde "kutsal" kitaplar vardı. Zamane tarikatları bunları zorla kitlelere okutup, örgütleyip devlete karşı taraf aldırıyorlardı. Yoktan hadisler var edip, insanlara saçma sapan, dinden sapmış eylemler yaptırıyorlardı.

Bu konuşma da onlara ithafen yapılmış bir konuşma. Bir şeye de kesit diye enayi gibi atlıyorsunuz. Neden böyle demiş ki diye araştırmaktan acizsiniz.

Aynı tarikatlar koca Osmanlı Devleti'ni çökertti İngiliz ve Fransızlara toprakları peşkeş çekerek. Atam da buna son verdi. Gerçekten kutsal kitapta ne dendiğini de merak ediyorsanız alın size çevirisi dedi. Öyle kazma birisi de değil çevirmeni. Elmalılı Hamdi Yazır. Araştır değerini anlarsın diyeceğim de sende o kapasite yok belli. Boş kesitler ve dolma bilgilerle çalışıyorsun.

Neyse forumdaki son günlerin olur umarım bu hesapla. Çünkü haketmiyorsun burayı.

ZewZack

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
enes
Instagram
https://www.instagram.com/zewzack
Steam
https://steamcommunity.com/id/zewzack
Twitter
ZewZack
Facebook
ZewZack
Discord
ZewZack#0007
Reddit
https://www.reddit.com/user/ZewZack
muslim audiophile bir zevzek olarak kişisel deneyimim, electro ve melodic müzikleri 6 7 yaşımdan beri severim alan walkerla başlayan yolculuğumda hardstyle dubstep techno house disco d&b edm neredeyse electronun tümünden hızlısından yavaşından dinlemişimdir ve özellikle bi dönem "siz bunları nası dinliyonuz yeaa" gibi büyük konuşmamın da etkisiyle (xd) ağır sago ve slow depressive müzikler dinledim ve şunu söyleyebilirim ki sadece müzik değil her türlü sanatın ruhani etkisi olduğunu kendimce bu şekilde deneyimledim. o depresif dönemlerimde müziklerin etkisinin en büyük olduğunu geçmişimi kafaya takmamda en etkili etmenlerden biri olduğunu düşünüyorum beğendiğim fotolar insta önerilenlerin depressive içerikleri vs de dahil o açıdan ruhunu sömürecek nefsini şehvetini körükleyecek her türlü sanatın ve müziklerin insan sağlığına zararlı ve günah boyutunun olduğunu ben bu şekilde deneyimledim benden demesi :D

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şunu paylaşırken o yaşadığın ezikliği merak ediyorum.

O zaman da aynı şu an olduğu gibi bir kutsal kitaptan doğma birçok yanlış çevrilmiş ve başkalarının emellerine yarayan sözde "kutsal" kitaplar vardı. Zamane tarikatları bunları zorla kitlelere okutup, örgütleyip devlete karşı taraf aldırıyorlardı. Yoktan hadisler var edip, insanlara saçma sapan, dinden sapmış eylemler yaptırıyorlardı.

Bu konuşma da onlara ithafen yapılmış bir konuşma. Bir şeye de kesit diye enayi gibi atlıyorsunuz. Neden böyle demiş ki diye araştırmaktan acizsiniz.

Aynı tarikatlar koca Osmanlı Devleti'ni çökertti İngiliz ve Fransızlara toprakları peşkeş çekerek. Atam da buna son verdi. Gerçekten kutsal kitapta ne dendiğini de merak ediyorsanız alın size çevirisi dedi. Öyle kazma birisi de değil çevirmeni. Elmalılı Hamdi Yazır. Araştır değerini anlarsın diyeceğim de sende o kapasite yok belli. Boş kesitler ve dolma bilgilerle çalışıyorsun.

Neyse forumdaki son günlerin olur umarım bu hesapla. Çünkü haketmiyorsun burayı.
Ona kalsa çok iddialı bir paylaşım yaptı şimdi. Kesinlikle cevap verilemez, tartışması yapılamaz! Bilgi ve iletişim çağında bu kadar geri kafalı olmak özel çaba gerektiriyor. Empatisini bile yapamıyorum.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,884
İsim
.
Saygının sessiz kalmak olduğunu düşünmek veya hurafeleri eleştirmenin saçma sapan karışılmak olduğunu düşünmen enteresan. Sürekli başkalarının fikirlerini benimsediğin için mi böyle oldun popülist adam?
Kardeş sen ne diyon ya ben 5 sene kuran kursuna da gittim kendim araştırmamı da yaptım ben şahsen inanmıyorum ama buna inanıp da hayatını buna göre şekillendirip üstüne bir de bundan mutlu olan adama gidip bak bu yalan mı diyim? Ne sunarsam sunayım adama fikrini değiştiremeyeceğim zaten bunun popülizm ile veya sessiz kalarak saygı duymakla ne alakası var? Boş yapma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır bak zaten benimde saygım var herkese dinimin emride bu zaten ama asıl çocuğun sorusuyla alay edip, başka türden değişik cevap verenler gelip bana benim dinimin 'hoşgörü' emrini bahane göstererek aha bak sen hoşgörülü değilsin diyor o komiğime gidiyor. Çocuk dini açıdan soruyor millet ya dalga geçiyor ya da boşver diyor. Dediğin gibi çok dağıtıyorlar konuyu.
Olay zaten işte bu tip dini inanç muhabettinin bile en başta farklı yönlere çekilmesi. Adam soru sormuş cevaplamak yerine allah yok vs tarzı şeyler yazmak ya da az önceki bir neandartelin gelip bana popülist demesi vs vs ya herkesin kendi inancı kardeşim adam soru sormuş biliyorsan cevapla bilmiyorsan uza köşene çekil kalabalık yapma

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kardeş sen ne diyon ya ben 5 sene kuran kursuna da gittim kendim araştırmamı da yaptım ben şahsen inanmıyorum ama buna inanıp da hayatını buna göre şekillendirip üstüne bir de bundan mutlu olan adama gidip bak bu yalan mı diyim? Ne sunarsam sunayım adama fikrini değiştiremeyeceğim zaten bunun popülizm ile veya sessiz kalarak saygı duymakla ne alakası var? Boş yapma

Olay zaten işte bu tip dini inanç muhabettinin bile en başta farklı yönlere çekilmesi. Adam soru sormuş cevaplamak yerine allah yok vs tarzı şeyler yazmak ya da az önceki bir neandartelin gelip bana popülist demesi vs vs ya herkesin kendi inancı kardeşim adam soru sormuş biliyorsan cevapla bilmiyorsan uza köşene çekil kalabalık yapma
Türkiye'de hayatını dine göre şekillendirenlerin oranı %13 falan. Hadi biraz iyimser olayım %15'e gelir en fazla. Bunun haricinde özellikle dindar olduğunu iddia eden ve yukarıda Atatürk'e saldıran oluşumlardan meydana gelen kitle, kendi ürettiği ibadetsiz bir dinin dindarı.

Light

80+ Bronze
Konuyu soran arkadaş adı üstünde soran arkadaşa yorumum bazılarını rahatsız etmişse bu beni saygısız yapmıyor. Kimse senin nasıl veya ne olduğunu merak etmiyor; ben saygılıyım, ben böyleyim, şöyle ateistim diye girmenin sebebini anlayamadığımdan dolayıdır sana karşı olan cevabım. Dediklerimi anlamayıp üstteki benle tartışan arkadaş gibi ne alaka diyerek hiçbir şeyi anlamadığınızı ne güzel belli ediyorsunuz. Kimsenin fikrini değiştirmeye çalıştığım yok zaten boşuna sataşıyorsunuz.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,745
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
öncelikle bana dostum deme

müzik sahaba arasında icma ile haramdır ve çalgı aletleri ondan sonra gelen tabiin 4 mezhep alimi tarafından haramdır
müslüman olana bu insanların görüşleri yeterdir sen müslüman olsaydın bu kişilerin görüşlerine onem verirdin zaten
Kuran'da da lokam/6 furkan/72 tefsire bak
ayetlerde kati bir sekilde muzikden bahsedilmemiş
fakat bir muslumana sahabenin görüşü haram olmasında yeter
Kuran'da müzikle alakalı hiçbir olumsuz bir şey yok Lokman 6 dediğin ayet Allah'ın sözlerini alaya almaktan bahsediyor. Furkan 72 ise yalancı şahitlik ve boş işlerden uzak durmaktan kastediyor yine müzik yok burada. Ayrıca bizene sahabeden Kuran tek kaynaktır.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,884
İsim
.
Türkiye'de hayatını dine göre şekillendirenlerin oranı %13 falan. Hadi biraz iyimser olayım %15'e gelir en fazla. Bunun haricinde özellikle dindar olduğunu iddia eden ve yukarıda Atatürk'e saldıran oluşumlardan meydana gelen kitle, kendi ürettiği ibadetsiz bir dinin dindarı.
İşte bu üzücü :/

Konuyu soran arkadaş adı üstünde soran arkadaşa yorumum bazılarını rahatsız etmişse bu beni saygısız yapmıyor. Kimse senin nasıl veya ne olduğunu merak etmiyor; ben saygılıyım, ben böyleyim, şöyle ateistim diye girmenin sebebini anlayamadığımdan dolayıdır sana karşı olan cevabım. Dediklerimi anlamayıp üstteki benle tartışan arkadaş gibi ne alaka diyerek hiçbir şeyi anlamadığınızı ne güzel belli ediyorsunuz. Kimsenin fikrini değiştirmeye çalıştığım yok zaten boşuna sataşıyorsunuz.
Bana popülist diyip saygılımısın hadi ordan

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,745
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Kurana göre herhangi bir yasak bulunmuyor. Hadisleri ve mezhepleri kabul etmeyen bir müslüman olarak kendi açımdan bir problem görmedim Kuran'ı okuduğumda. Ancak bazı istisnalar var, direkt olarak din karşıtı ve dine küfür içeren şarkılar uygun olmayabilir çünkü Kuranda hoş karşılanmıyor bunlar ancak bu tarz bir söz içeriği yoksa sakınca göremiyorum

Top Bottom