Neler Yeni

Dün aldığım RTX 5080'i RTX 4090'a değiştim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
adam deneme yanılma yöntemi kullanıyor helal olsun :D

Hocam zaten 4080S'ten 5080e geçerken cepten çıkan para bile unutacağım seviyeydi. 5080i de 4090la takaslarken fark ödemedim. Bi nevi 4080Superden 4090a geçerken değecek bir takas oldu benim için

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Yasin
Siz derken benden mi bahsediyorsunuz komiksiniz :D
Git bak bakayım kardeşim o açtığın konuya tek bir mesajım var mı
Kendi kendini kapak etmişsin 5080'e geçtin şu kadar FPS bu kadar FPS alıyorum dedin sonra da gittin mesut çeviğin videosunu izleyip kartı 4090 ile değiştirdim diyorsun ahasdahahsa
Ben sana söyleyeyim bugün bu kart böyleyse 1 ay 2 ay sonra böyle olmayacak o 3X 4X muhabbetini daha çok kullanacaksın bir süre sonra saf güç denen bir şey kalmayacak kartını boşu boşuna 4090 ile değiştirdin yani
DLSS ilk çıktığı vakit nasıldı bak bakalım şimdi ne durumda native'den daha güzel gösteriyor kısaca
Ve çok seviyorsunuz benim gibilerle uğraşmayı yazmızsın

Sen kimsin lolipop?
Alıntıyı görüntüle
hayır da bir insan neden son model arabası varken bir önceki modele geçer yani :D ?.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Siz derken benden mi bahsediyorsunuz komiksiniz :D
Git bak bakayım kardeşim o açtığın konuya tek bir mesajım var mı
Kendi kendini kapak etmişsin 5080'e geçtin şu kadar FPS bu kadar FPS alıyorum dedin sonra da gittin mesut çeviğin videosunu izleyip kartı 4090 ile değiştirdim diyorsun ahasdahahsa
Ben sana söyleyeyim bugün bu kart böyleyse 1 ay 2 ay sonra böyle olmayacak o 3X 4X muhabbetini daha çok kullanacaksın bir süre sonra saf güç denen bir şey kalmayacak kartını boşu boşuna 4090 ile değiştirdin yani
DLSS ilk çıktığı vakit nasıldı bak bakalım şimdi ne durumda native'den daha güzel gösteriyor kısaca
Ve çok seviyorsunuz benim gibilerle uğraşmayı yazmızsın

Sen kimsin lolipop?
Alıntıyı görüntüle

Alakan yoksa çok konuşma burda 1. dereceden yanık. Takipte kal 5090 alınca da damla hemen muhalif ol. Kendi kendime bir şeyler deneyimleyip çıkarım yapıyorum adamın zorunda gidiyor :D napalım senin gibi milletin sözünü mü dinleyelim olum

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
Hocam zaten 4080S'ten 5080e geçerken cepten çıkan para bile unutacağım seviyeydi. 5080i de 4090la takaslarken fark ödemedim. Bi nevi 4080Superden 4090a geçerken değecek bir takas oldu benim için
4080 super + para = 4090 oluyor. 4080 s den 5080'e geçerken arada ciddi para var. 5-10 yok. 2.el çok az kullanılmış garantili 4080 super şu anda 34-35 bine bulunabiliyor. en düşük 5080 56 bin tl. 21-22 bin tl fark var arada.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Alakan yoksa çok konuşma burda 1. dereceden yanık. Takipte kal 5090 alınca da damla hemen muhalif ol. Kendi kendime bir şeyler deneyimleyip çıkarım yapıyorum adamın zorunda gidiyor :D napalım senin gibi milletin sözünü mü dinleyelim olum
Ne zoruma gidecek la deneyim istiyorsam @Abdullah Hacıgül kartla ilgili yaptığı videoları izlerim senin gibi boş muhalif bir adamımı dinleyeceğim git bak işine oyna oyununu paşam

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Soner Külcü
Bu konu üzerinde en ince detayına kadar incelemiş biri olarak 5080 24gh versiyonu çıkmadıktan sonra alınacak bir kart değil çünkü verdiği fpsden aidan ötürü vrami darboğaza sokuyor yetmiyor 5070 ti qlınabilir 5090 alınabilir ama 5080 yani zaten mfg den ötürü gecikme artıyor normal fg ile bile 100 ms 120ms görebiliyorsun wukong tarzı oyunlarda reflexi çoğu oyun desteklemiyor reflex 2 daha gelecek 4080 alın geçin bakın süper demiyorum düz 4080 alın geçin 16gb normal fg dlss4 ile benin 4080 hemen hemen her oyunda 20 25 fps arttı wukong hariç wukongda bir bozukluk var hem vramim darboğaza girmiyor uçuk ai ile sahte kare üretmediği için hemde akıcı güzel yani dlss de değişti mis gibi oldu kart balancedda bile aşırı uzaklara bakmafıktan sonra blurlanmalar bozulmalar gözükmüyor quality zaten native gibi fark yok adeta 6000 neslinde 2nm 3nm geçilir saf güç artışı olur o zaman alırım qma 5000 nesli bir kart almayı hala düşünmüyorum sadece asus rog astralin görünümü hoşuma gidiyor param olursa ve 24gb 5080 çıkarsa alırım onun haricinde şuanda en mantıklı şey ikinci el temiz bir rtx 4080 almaktır süperine bile gerek yok normal düz rtx 4080 alıp geçin veya az sabredin 5070ti alın

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
hayır da bir insan neden son model arabası varken bir önceki modele geçer yani :D ?.

Hocam ciddiyim yoruldum harbiden şu forum beni baya bi yoruyor neden böyle burası ? Gerçekten yakında hesabı da kapatıcam

Öncelikle konunun en başında neden 4090a geçtiğimi belirttim

Hala adama diyorum ki deneyimledik çıkarım yaptım 4090a geçtim. Adam inatla uğraşıyor çocuk gibi yok sen sana dedik şu bu. Dediği şey de benim geçme sebeplerim arasında yok aga . RTX 4080 = 5080 diyenlerle kavga ettim diye pişmanım sanıyor bana gelen öneri buydu 4080 ile 5080 eşit niye geçtin vs bomboş muhabbet

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Yasin
Hocam ciddiyim yoruldum harbiden şu forum beni baya bi yoruyor neden böyle burası ? Gerçekten yakında hesabı da kapatıcam

Hala adama diyorum ki deneyimledik çıkarım yaptım 4090a geçtim. Adam inatla uğraşıyor çocuk gibi yok sen sana dedik şu bu. Dediği şey de benim geçme sebeplerim arasında yok aga . RTX 4080 = 5080 diyenlerle kavga ettim diye pişmanım sanıyor bana gelen öneri buydu 4080 ile 5080 eşit niye geçtin vs bomboş muhabbet
keşke o öneriyi dinlemeseydin kral, 5080 gayet iş görürdü aslında mfg felan

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Uygunsuz davranış

Olum sen harbi zırtapozsun he sıkıntılısın
Banane o konuşanlardan ben bugün yaptığın olaydan bahsediyorum iki tane zırtapozu dinleyip video izleyip 5080'den 4090'a geçmişsin FG 3X 4X yapay mapay diyerek
Geçen gün aynı şeyi düşünmeden 5080'i kuduz gibi övüyordun şimdi 4090'a geçtin diye 4090 övüyorsun 4090'a geçtiğin içinde kendince 4090'la ilgili artık övülecek ne varsa onu övüyorsun ne var bir düşünelim
Saf güç ve VRAM VRAM muhabbeti zaten boş iş neymiş indiana jones'ta 5fps alıyorum aynen paşam benim sen 1 ay sonra aynı FPS'i alacaksın kesin driver'lardan değildir o 5FPS VRAM'dendir kandır kendini böyle
Saf güçte boş iş bundan 1 2 yıl sonra bütün firmalar saf güçten çıkacak çünkü olay artık ondan bağımsız DLSS ilk çıktığında da mesut çevik gibi boş yorum yapanlar vardı şu an piyasada yoklar

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Ne zoruma gidecek la deneyim istiyorsam @Abdullah Hacıgül kartla ilgili yaptığı videoları izlerim senin gibi boş muhalif bir adamımı dinleyeceğim git bak işine oyna oyununu paşam

Aga sen beni bir engellesene şöyle erkek adam gibi bilgi alışverişi dönen yerde karı gibi car car konuşmayı kessene ? 5080 de kullandım 4090 da var mı diyeceğin sen de uzaktan onun bunun videosunu izle geç dön oyununu oyna boş boş konuşma. Gidip de Abdullahı etiketleyip yağ çekme adama. Mesut Çevik'in FG'yi ince detayıyla anlattığı videodan dolayı izledim onu . Abdullah uykusu olduğunu biraz daha az detaylı inceleme yaptığını gösterdi kötü bir şey değil . Kendisiyle kıyasa sokmaya gerek de yok. Allahın varsa engelle beni bas git başımdan. Forumdan soğutmayın adamı

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can

iyi yapmışsın sen bakma şu 5080cilere. 4090 denen kart 1080ti'nin günümüz versiyonu. cheat code gibi bir şey. saf güç + dlss + frame generationx2 ile çok uzun zaman götürür seni. her oyun mfg desteklemiyor. fg bile desteklemiyorlar. bırak fgyi falan dlss desteklemeyen tonla oyun var 2023 yılı öncesi oyunlarda.

adamlar(oyun developerleri) eski senelerdeki oyunlardaki dlss'leri bile güncellemekten aciz(hala dlss 2.0 takılıyorlar) sırf bunlar dlssleri güncellemiyor diye nvidia override özelliği getirdi nvidia app'e 2 haftadır millet youtubede video kasıyor bu özellik nasıl açılır vesaire diye. bu kafadaki developerlerin kaç tanesi yeni oyunlara mfg desteği getirecek mechul. 5080 kötü kart demiyoruz zaten ama parasına değecek bir kart değil. çok parası olan para harcama konusunda bir sorunu olmayan adam alır ona bir şey diyemeyiz.

Mrc0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Mrc0
aynen öyle, insanlar popüler kültüre neden ayak uydurmak zorunda ?, çok saçma benim arkadaş hala ip 8 plus kullanıyor mesela.
Kral ben de 2017 de çıkan mate 10 Lite kullanıyorum ama ekran kartım güncel. Bence konu kişinin parayı nereye harcama isteği kararını verebilmesi.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom