Neler Yeni

M2 SSD DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM NASIL AKTARICAM?

Lucynut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Betül Erdoğdu
Selamlar. Anakartımda 1 tane M2 girişi var. 500 GB olduğu için 2 TB satın almak istiyorum ancak M2'yi değiştirirken aktarımı nasıl yapacağımı bilmiyorum. Herhangi bir aparat mı lazım bunu aktarabilmem için? Tavsiyelerinizi veya bilgi amaçlı Youtube'da video varsa iletmenizi rica ediyorum dostlar.

Bünyamina

80+ Platinum
Anakartın ne ?

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
Selamlar. Anakartımda 1 tane M2 girişi var. 500 GB olduğu için 2 TB satın almak istiyorum ancak M2'yi değiştirirken aktarımı nasıl yapacağımı bilmiyorum. Herhangi bir aparat mı lazım bunu aktarabilmem için? Tavsiyelerinizi veya bilgi amaçlı Youtube'da video varsa iletmenizi rica ediyorum dostlar.
Klonlama ile yapılıyor diye biliyorum bu video bakabilirsin eğer doğru anladıysam <3

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Ali Dogan
Windowsun yüklü olduğu partition ın kapladığı doluluk miktarı 50 gb geçmiyorsa diskin imajını alın vsv vs windows cd sine entegre edin.

Ya da https://www.amazon.com.tr/PrimeX-PX...refix=pci+ex.+x1+to+m2,electronics,105&sr=1-1

Alın. Yeni diski anakarttaki yuvasına takın. Windowsu kurun. Sonra eski diski bu aparata onu da anakart pcie x1 yuvasına takın.

Lucynut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Betül Erdoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Bünyamina

80+ Platinum

Lucynut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Betül Erdoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Klonlama ile yapılıyor diye biliyorum bu video bakabilirsin eğer doğru anladıysam <3

ya bu videoyu izledim ama burada anakarta 2 ssd'yi de takıyor yanlış görmediysem. benim böyle bir şansım yok çünkü anakartımda tek m2 girişi var :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

1739743543224.png
Attığın linkteki aparatı anakartımda bulunan bu girişe taktığımda direkt halledebileceğim bir şey doğru anladım değil mi?

bu ilettiğini almak mı daha mantıklı yoksa üstteki arkadaşın attığı https://www.amazon.com.tr/PrimeX-PX...refix=pci+ex.+x1+to+m2,electronics,105&sr=1-1 bu aparatı almak mı daha mantıklı?

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yusuf Yılmaz
Nvme M2 SSD kutusu al kutuyu bilgisayara bağlayıp herşeyi 2tbye aktar altardiktan sonra 2tb ssdyi M2 yuvasına tak
Aldığın SSD kutusunu kullanarak 500 gblik flash belleğin olmuş olur :)

Bunun gibi bir şey alabilirsin https://amzn.eu/d/23ssrd3

Lucynut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Betül Erdoğdu
Dostlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim ancak hangisini yapmam daha mantıklıdır kafam karıştı da biraz daha net cevaplar alabilirsem çok daha iyi olur:monkahmm:

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Tayfun Balım
Yerinizde olsam flash bellek veya taşınabilir harddiske fotoğraflarımı videolarımı atardım. (Taşınabilir) almanıza gerek yok arkadaşlarınızdan birinde vardır 1 günlük ödünç alırsınız.

2tb ssd ye temiz windows kurup diğer diskteki verilerini ssd ye aktarır, 500 gb olanı da sarı sitede satardım.

Oradan gelecek paranın üzerine ekleme yapıp sata ssd alıp dönüştürücü ile uğraşmadan 2. Bir ssd kullanırdım.

Lucynut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Betül Erdoğdu
Yerinizde olsam flash bellek veya taşınabilir harddiske fotoğraflarımı videolarımı atardım. (Taşınabilir) almanıza gerek yok arkadaşlarınızdan birinde vardır 1 günlük ödünç alırsınız.

2tb ssd ye temiz windows kurup diğer diskteki verilerini ssd ye aktarır, 500 gb olanı da sarı sitede satardım.

Oradan gelecek paranın üzerine ekleme yapıp sata ssd alıp dönüştürücü ile uğraşmadan 2. Bir ssd kullanırdım.
Fotoğraf, video vs önemli değil drive üzerinde 2tb depolamam var oradan halledebilirim ama windows ya da indirmiş olduğum uygulamaların kurulumlarıyla uğraşmak istemiyorum o yüzden aktarmak gibi bir seçeneğim varsa direkt onu yapmak istiyorum yoksa zaten alırsam 2 TB bi m2 ssd alıcam ve elimdeki 500 GB m2 ssd'ye ihtiyacım bile olmayacak muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,255
Üyeler
168,749
Son üye
ick1717
Top Bottom