Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
burak
Tarih bilmeyen bir Cahil daha "Orta Doğu Tarihi Hep Kanla Olmuştur" O kanı Son 100 Yılda Getiren O Ateist Halka Sahip Avrupa & Amerika , Rusya Değil Mi? Kendini Savunmak İçin Şerefsizce Yapılan şeyleri görmezden gelmek nedir? Avrupa Tarihinede Bakarsan kendi içlerinde Yüzyıllarca Savaştılar Cennetten Arsa Sattılar Ama Yinede Geliştiler Neden? Çünkü SÖMÜRDÜLER İnsanları Sanayi devrimininde en büyük sebebi SÖMÜRGECİLİK eğer ki sen herşeyi göz ardı edip sırf bilimde önde diye o devletleri takip ediyorsan 1000-1500 yıllar arasında müslüman olurdun
Ve Orta Doğu En Sakin Osmanlı Döneminde Olmuştur Ta Ki ŞEREFSİZ Batılı Devletler Faşistliği Aşılayana Kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap Yazdığım Arkadaş Dinlerin Geneli Ortadoğuda çıktı dedi bende ona göre yazdım sen kafanı çok yorma Oğuz kaan kesin peygamber fln demiyorum zaten bi inancı var ve genel itibari ile TÜRK tarihinde en eski bilinen ve kahraman kişi.
tamam sonuç olarak peygamber değil. resmen peygamber gibidir dedin kıvırma şimdi

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Muhammed efe
Ben bilmiyorum İslamın ne olduğunu. Eskiden sofu bir Müslümandım. Bir noktaya kadar görmezden gelerek inandım. Sonrasını getirecek sebebim yoktu. Dünyada olan onca şeye rağmen yüzümü çevirip inanmaya çalışmam kendi açımdan da ahlaki bir tartışma konusudur.
Kanka bak işte sen kendinle çelişiyorsun önceden 'Sofu' olduğunu iddia ediyorsun ama ben bilmiyorum İslam'ın ne olduğunu diyorsun. Demek ki Sofuyum veya sofuydum demek yetmiyor.
Şimdi bu konu hakkında konuşulacak çok şey var ama ben kendi araştırmalarım gözlemlerim ve bilgimce konuşacağım insan oğlu her daim kendisinden üstün gözle görülemeyen bir varlık yani (Tanrı) Arayışı içindeydi bu arayış ve inanış insan oğlunun barınma gibi en temel arayışlarından birisidir.
E böyle olunca kafayı kullananlar ise savaş ile ele alamayacakları gücü Dinleri Uydurarak İnsan Oğlunun En Büyük Arayışına Karşı İlerleyerek Bu Güçleri Ellerine Aldılar Bir Toplumu Milleti Yönetmenin En Kolay Yolu Onlara Onlardan Üstün Adaleti Sağlayan Veya Onlara Sonsuz Yaşamı Konforu Sunabilecek Bir Tanrı Sunmaktır.
Tanrı dediğin şey Göksel Bir Varlıktır Çoğu Kaynakta Doğrudan Kendisini Belli Etmeyen Ve Gözle Görülemeyen Yoktan Vaar Etme Gücü Olan Göksel Varlık Kavramını Almıştır İnsan Oğlunun Zihnine Bu Bu Şekilde Oturmuştur Tarih Boyunca
Şimdi Tanrıyı Kanıtla Desen Kanıtlayamazlar Var Derler Sana Masal Üstüne Masal Anlatıp Giderler Hal Böyle Oluncada Böylesi Uydurma Bir Güç İle Milletleri Yönetmek'te Bi O Kadar Kolay Oluyor
Avrupaya Baktığınızda Genel Olarak Ateist yani (İnançsız) diye tabir edebileceğiniz bir millet vardır genelinde
Ama orta doğuya baktığınızda Genel Olarak Daha Hırçın Ve Dinlere İnanan Ve Kendi Dini Olarak Kabul Ettiği Dini Savunan İnsanları Görürsünüz Orta Doğu Tarihi Her Daim Kanla Savaşla Geçmiştir Milletler Vaar Olup Milletler Yok Olmuş Her Daim Kıtaya hükmetme çabası olmuştur buda dinler sayesinde
Haklısın kanka Çin ateist değil zaten o kadar Türk'ü katleden Çin var ya evet o. Veya Lenin,Stalin ateist değildi, Hitler, Mussolini falan hep suriyeliydi onlar baba tarafından. 45 milyon insan 2. dünya savaşında hep ortadoğuda öldü di mi, petrol ve doğal kaynaklar için sömürülen ve iç savaşlar çıkarılan yerleride araplar kendi kendine yaptı. ANLIYORUM.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,791
İsim
Yavuz
İşte tipikal bi cevap sana cevap vermeye bile gerek yok sünepe.İnsan gibi 2 dakika sohbet edemezsiniz.
Boş yapma elimde kalırsın çevreye uyum sağlıyormuşumda odine bağlı kalırmışım. Neye göre bunları diyorsun beni tanımadan etmeden ilk sen doğru düzgün cümleler kur asabımı bozma benim.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
insanları korkularıyla korkutup arap dinine geçirmeye zorlayanların sayısı çok fazla.
felsefi olarak düşünüldüğünde tanrı ya yoktur yada varsa bile bir şeye karışmadığı gerçeği hakimdir ve bir şeye karışmayan tanrı peygamber falan göndermez.
muhammed'in hayatını da incelediğimizde basit bir tarikat kurduğunu görünmektedir. tarikatı gün geçtikçe artmış bölge halkı rahatsız olmuş medineye araştırmaya koyulmuş ve kararını vererek medineye hicret etmiştir. kadınları kendine helal kılmış ve medineye geçtikten sonra parasız kalınca kervan soygunlarına başlamıştır ilk savaşta bu yüzden patlak vermiştir. kimse durup dururken mekkeden kalkıpta medinedekilerle savaşa girmez basbaya kervan soymuşlardır. kervan hırsızı muhammed savaştan galip çıkınca önü açılmış ve düzenli orduyla arap bölgesini rahatlıkla almıştır. o dönem karşısında durabilecek güc yoktur. kuran denen kitabı sahsi amaçları aile kavgaları için bile kullanmıştır tahrim 1-5. hz ayşeye atılan iftira için bile 1 hafta bekleyip emin olduktan olayı araştırdıktan sonra ayetini yan odada indirmiştir
muhammed ve diğerlerinin peygamber olmadıklarını yalan söylediklerini nerden biliyoruz diye sorarsan tüm kutsal kitaplarda bilimsel hata mevcut olması diyebilirim.
-kuranda düşünce organı beyin değil kalp olarak geçer (hac 46 ve nerdeyse kalp geçen tüm ayetler)
-kuranda her kabileye peygamber gölderilmesinden bahseder ama günümüzde yeni keşfedilen kabileler var ve daha tanrı ne doğru düzgün bilmiyorlar veya tanrı inançları bambaşka seviyede.
-kuranda allah verdiği kararlardan sürekli dönmesi yer alır(1 müslüman kişi 100 kişiye bedeldirden 1 kişi 10 kişiye bedeldire düşüyor)
-yusuf kıssasında "en doğrusunu allah bilir" ayeri yer alıyor ? bu sözü diyen allahın kendisi mi eğer muhammedin sözü ise kuranın nerelerine kendi laflarını karaştırdığını bilemeyiz.
ve daha bir çok bilimsel hata hatta arapça gramer hataları olduğu dahi dile getirilmektedir müslümanlar körü körüne red etmektedir.
şimdi felsefi açıdan bakalım olaylara.
tanrı sadece bir çoğrafyaya son peygamber diye ortaçağda insan gönderiyor ve tüm insanların uymasını istiyor. şimdi biri bana gelip dese birisi tanrıdan vahiy aldığını belirtiyor ben her gelene inanmak zorunda mıyım ? din konuları yüzünden bir çok savaş meydana gelmiştir aklınızda bulunsun. hatta baba çocuğunu dinsiz deyip öldürdüğü bile olmuştur ve bir çok ülke din yüzünden iç karışıklıklarıyla kala kalmıştır. bu sadece islam değil tüm dinler için geçerlidir örneğin: çin uygur türklerini yıllar önce et yememeleri için din uydurup onlar arasında yaymıştır ve zayıfladıklarında ele geçirmişlerdir hala zulum görmektedirler.
bir felsefi görüşe göre tanrı gibi gelişmiş, spesifik bir yaşam formu kendiliğinden var olabiliyorsa insan gibi basit bir canlı daha kolay var olabilir.
şu şekilde de dillendirebiliriz bir tanrı var olabiliyorsa neden diğer tanrılar allah'ın çıktığı gibi ortaya çıkamıyorlar ? allah hop diye var olabiliyorsa allah'ın bilmem kaç km ışık yılı uzaklığında bir allah daha meydana gelme olasılığı her zaman için vardır mantıkta.
- allah varsa çocukların acı çekmesine, daha hayatı dahi anlamadan psikolojisi bozuluk bir çok gencin intihar etmesine nasıl göz yumabiliyor. bu durum tanrının merhametini büyük ölçüde gizlediğini mi gösteriyor yoksa karışmadığını mı gösteriyor ?
sadece islamdaki değil nerdeyse tüm dinlerdeki tanrı inanışı hiç bir felsefeci tarafından kabul görmemiştir görmezde. bazıları müslüman felsefeci diye şimdi ortaya atıp tutar felsefecinin müslümanı olmaz o kişinin kitaplarını okursanız zaten kendi allah inancını oluşturduğunu fark edersiniz.
kuranı araplar dahi anlamış tefsir yazmışlar arapların yazdığı tefsirlere bakıp kuranı değerlendirsek sen yine ben daha iyi biliyorum deyip kendi yorumunu katıp bilmem kaç anlamı var diyeceksin. arapça inmiş kuranı arap bile anlamamışken sen araptan daha iyi anlamışsın seni tebrik ederim.

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kanka bak işte sen kendinle çelişiyorsun önceden 'Sofu' olduğunu iddia ediyorsun ama ben bilmiyorum İslam'ın ne olduğunu diyorsun. Demek ki Sofuyum veya sofuydum demek yetmiyor.

Haklısın kanka Çin ateist değil zaten o kadar Türk'ü katleden Çin var ya evet o. Veya Lenin,Stalin ateist değildi, Hitler, Mussolini falan hep suriyeliydi onlar baba tarafından. 45 milyon insan 2. dünya savaşında hep ortadoğuda öldü di mi, petrol ve doğal kaynaklar için sömürülen ve iç savaşlar çıkarılan yerleride araplar kendi kendine yaptı. ANLIYORUM.
Yetmediği için Kur'an-ı Kerim, Eski Ahit ve Yeni Ahit'i okudum. Kur'an-ı Kerim'i 10'dan biraz fazla diğer ikisi birer kez okumam yetti. Yani ortada çelişki yok. Kutsal kitaplardaki bilgiler ister istemez kafama yer ettiği için bilimsel kitaplarda gördüklerimle karşılaştırmak zor olmadı.

App20

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
483
İsim
App
insanları korkularıyla korkutup arap dinine geçirmeye zorlayanların sayısı çok fazla.
felsefi olarak düşünüldüğünde tanrı ya yoktur yada varsa bile bir şeye karışmadığı gerçeği hakimdir ve bir şeye karışmayan tanrı peygamber falan göndermez.
muhammed'in hayatını da incelediğimizde basit bir tarikat kurduğunu görünmektedir. tarikatı gün geçtikçe artmış bölge halkı rahatsız olmuş medineye araştırmaya koyulmuş ve kararını vererek medineye hicret etmiştir. kadınları kendine helal kılmış ve medineye geçtikten sonra parasız kalınca kervan soygunlarına başlamıştır ilk savaşta bu yüzden patlak vermiştir. kimse durup dururken mekkeden kalkıpta medinedekilerle savaşa girmez basbaya kervan soymuşlardır. kervan hırsızı muhammed savaştan galip çıkınca önü açılmış ve düzenli orduyla arap bölgesini rahatlıkla almıştır. o dönem karşısında durabilecek güc yoktur. kuran denen kitabı sahsi amaçları aile kavgaları için bile kullanmıştır tahrim 1-5. hz ayşeye atılan iftira için bile 1 hafta bekleyip emin olduktan olayı araştırdıktan sonra ayetini yan odada indirmiştir
muhammed ve diğerlerinin peygamber olmadıklarını yalan söylediklerini nerden biliyoruz diye sorarsan tüm kutsal kitaplarda bilimsel hata mevcut olması diyebilirim.
-kuranda düşünce organı beyin değil kalp olarak geçer (hac 46 ve nerdeyse kalp geçen tüm ayetler)
-kuranda her kabileye peygamber gölderilmesinden bahseder ama günümüzde yeni keşfedilen kabileler var ve daha tanrı ne doğru düzgün bilmiyorlar veya tanrı inançları bambaşka seviyede.
-kuranda allah verdiği kararlardan sürekli dönmesi yer alır(1 müslüman kişi 100 kişiye bedeldirden 1 kişi 10 kişiye bedeldire düşüyor)
-yusuf kıssasında "en doğrusunu allah bilir" ayeri yer alıyor ? bu sözü diyen allahın kendisi mi eğer muhammedin sözü ise kuranın nerelerine kendi laflarını karaştırdığını bilemeyiz.
ve daha bir çok bilimsel hata hatta arapça gramer hataları olduğu dahi dile getirilmektedir müslümanlar körü körüne red etmektedir.
şimdi felsefi açıdan bakalım olaylara.
tanrı sadece bir çoğrafyaya son peygamber diye ortaçağda insan gönderiyor ve tüm insanların uymasını istiyor. şimdi biri bana gelip dese birisi tanrıdan vahiy aldığını belirtiyor ben her gelene inanmak zorunda mıyım ? din konuları yüzünden bir çok savaş meydana gelmiştir aklınızda bulunsun. hatta baba çocuğunu dinsiz deyip öldürdüğü bile olmuştur ve bir çok ülke din yüzünden iç karışıklıklarıyla kala kalmıştır. bu sadece islam değil tüm dinler için geçerlidir örneğin: çin uygur türklerini yıllar önce et yememeleri için din uydurup onlar arasında yaymıştır ve zayıfladıklarında ele geçirmişlerdir hala zulum görmektedirler.
bir felsefi görüşe göre tanrı gibi gelişmiş, spesifik bir yaşam formu kendiliğinden var olabiliyorsa insan gibi basit bir canlı daha kolay var olabilir.
şu şekilde de dillendirebiliriz bir tanrı var olabiliyorsa neden diğer tanrılar allah'ın çıktığı gibi ortaya çıkamıyorlar ? allah hop diye var olabiliyorsa allah'ın bilmem kaç km ışık yılı uzaklığında bir allah daha meydana gelme olasılığı her zaman için vardır mantıkta.
- allah varsa çocukların acı çekmesine, daha hayatı dahi anlamadan psikolojisi bozuluk bir çok gencin intihar etmesine nasıl göz yumabiliyor. bu durum tanrının merhametini büyük ölçüde gizlediğini mi gösteriyor yoksa karışmadığını mı gösteriyor ?
sadece islamdaki değil nerdeyse tüm dinlerdeki tanrı inanışı hiç bir felsefeci tarafından kabul görmemiştir görmezde. bazıları müslüman felsefeci diye şimdi ortaya atıp tutar felsefecinin müslümanı olmaz o kişinin kitaplarını okursanız zaten kendi allah inancını oluşturduğunu fark edersiniz.
-Kur’an’da geçen "kalp" (قلب) kelimesi, sadece fiziksel bir organ anlamında değil, aynı zamanda bilinç, duygu ve irade merkezi olarak kullanılır. Arapça’da ve birçok kadim metinde "kalp" kelimesi, insanın iç dünyasını, aklını, vicdanını ve ruhunu da ifade eder.
-Her Kavme peygamber gönderilmiştir tanrı ne bilmemeleri inançlarının çok farklı olması bir şey değiştirmez ki Hz Muhammedden Sonra Peygamber gelmediği için Zamanla Değişime Uğraması Çok Doğal Çünkü Her Kavme Kitap İnmiyor.
-ALLAH sözünden dönmez. Ayetlerde sadece müslümanlar için kolaylaştırma vardır.
-ALLAH söylüyor.
- "din konuları yüzünden bir çok savaş meydana gelmiştir" bomboş bi söylem ona bakarsan her konudan insanlar svaşa girmiştir bu her konuyu reddetmeni mi gerektiriyor insanlar para için mülk için savaşa girince paradan mülkten vazgeçemezsin ama değil mi? bu tamamen laf cambazlığı
-"tanrı gibi gelişmiş, spesifik bir yaşam formu kendiliğinden var olabiliyorsa insan gibi basit bir canlı daha kolay var olabilir." Tanrı Var Olmadı Hep Vardı ikisi farklı şeyler var olmak için zamana bağlı olmak gerekir Ama Tanrı Hep Vardı.
-"uygur türklerini yıllar önce et yememeleri için din uydurup onlar arasında yaymıştır ve zayıfladıklarında ele geçirmişlerdir hala zulum görmektedirler." Çok doğru hala ATEİST ******** Çin MÜSLÜMAN TÜRKLERE zulm etmektedir.
-"ALLAH varsa çocuklar neden ölüyor" ALLAH herşeye müdahale edecekse insan neden var o çocukları kurtarma iyi insan olma işi sana bırakıldı normal hayatında 1dk bile düşünmediğin umrunda bile olmayan çocukları sırf cevap verebilmek için yazıyorsun
- Felsefecinin müslümanı olmazsa diğer dinlerdekinin de olmaz o zmaan felsefe diye bir şey hiç varolmamış olur çünkü felsefeyi dine inananlar ilk konuştu
Ve Bu Yazdıklarının Tamamı Yıllardır cevap verilen ama sizin gibi gözlerini kapatanların görmek istemedikleri

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
her şeye içi boş cevaplar vermişsin felsefe başlı başına bir düşünce biçimidir. haliyle tanrının varlığı yokluğunu tartışmaya açtığı için dindar kesim tarıfından sürekli hor görülmüşlerdir hatta idam edilenleri dahi olmuştur (sokrates, hypatia vb). bir çok dini grup islamda dahil kendi dininden olmayanları veye felsefi düşünceye girip sorgulayanları sürekli dışlamışlardır sen şimdi baban koyu müslüman ise karşısına geçip 1 hafta boyunca ben allahı sorguluyorum varlığını doğru bulmuyorum diyemezsin 1-2 gün belki bir şey demez ama sonrasında seni ya döver yada evlatlıktan red eder hatta koyu müslümansa hadis gösterip seni öldüredebilir. dinler işte tam bu yüzden tehlikelidir aklı kullanmayı engeller.
sana kuranda bilimsel hata barındıran bir çok ayet yazabilirim ama sen hepsini muhtemelen aklını bir köşeye atıp körü körüne bunun bilmem kaç anlamı var diye kendini kandıracaksın. muhammed düpedüz kervan soyguncusudur ilk savaş bu şekilde patlak vermiştir kuan denen kitabında aile sorunlarını bile çözmeye çalışan biridir. (zeyneple evliliği, ayşeye atılan iftira için 1 hafta bekleyip emin olunca ayet indirmesi, tahrim 1-5 te yer alan cariyesi olan mariem ile hafsaydı sanırım evinde sex yapıp basılması ve tartışmanın büyümesi üzerine küsüp yine sorunu çözmek için ayet indirmesi, savaşlarda milleti kandırıp savaşa getirmek için gaz veren ayetler söylemesi) her şey yalan olduğu düpedüz ortada sadece kendini kandırıyorsun. allah'ın hep var olduğu iddiasında bulunmuşsun o halde bende lat'ın da hep var olduğu iddiasında bulunuyorum hadi iddianı ispatla ? belkide doğru tanrı allah değil lat'tır ? LAT kimse tarafından doğrulmadı hep vardı!!!
ortaya iddia atmak kolaydı asıl mesele temellendirmededir. ortaya yüzlerce tanrı atılıp tanrılar arası vsler bile düzenlenebilir nitekim yapılmıştırda.
en eski olarak gösterilen tanrı anlayışı sümerlere aittir ve onlarda çoklu tanrılara inanıyorlardı. muhammed dininin çocunu yahilerle konuşup yahudilerden çaldığı açık ve nettir öyledir ki maide 32. ayette israil oğullarına şunu yazdık geçer ama israiloğullarının kitabında öyle bir şey yazmaz hadis kitabı diyebileceğimiz bible'da geçen sözü allah daha tevratta yazılıp yazılmadığını dahi bilmiyor hadi neyse sen bahanelerinle bilmem kaç anlamı var diyerek kendini kandır
elin arrabı bile kuanı anlamamış tefsir yazmış en eski tefsirler üzerinden bile değerlendirsek kuranı yine bir çok hata buluruz ama sen ana dile arapça olanlardan bile daha iyi bildiğini iddia edip bilmem kaç anlamı var diyerek kendini kandırırsın. kuran anlaşılmaz bir kitaptır ve bir çok şeyde eksiktir hadislere girince de işin içinden çıkazsın hadis+ kuran+tefsir cart curt derken bu dini sıttın sene anlamadan geberip gidersin.
arap dini boş iştir uğraşmaya değmez!!

Son düzenleme:

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Alihan YILMAZ
Tartışmak gerçekleri değistirmez. Boşa enerji tüketir.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,635
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Yaşar Nuri Öztürk'den islamı biraz dinlemenizi tavsiye ederim. Daha siz sormadan aklınızda ki bir çok soruya cevap verecektir diye düşünüyorum

App20

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
483
İsim
App
her şeye içi boş cevaplar vermişsin felsefe başlı başına bir düşünce biçimidir. haliyle tanrının varlığı yokluğunu tartışmaya açtığı için dindar kesim tarıfından sürekli hor görülmüşlerdir hatta idam edilenleri dahi olmuştur (sokrates, hypatia vb). bir çok dini grup islamda dahil kendi dininden olmayanları veye felsefi düşünceye girip sorgulayanları sürekli dışlamışlardır sen şimdi baban koyu müslüman ise karşısına geçip 1 hafta boyunca ben allahı sorguluyorum varlığını doğru bulmuyorum diyemezsin 1-2 gün belki bir şey demez ama sonrasında seni ya döver yada evlatlıktan red eder hatta koyu müslümansa hadis gösterip seni öldüredebilir. dinler işte tam bu yüzden tehlikelidir aklı kullanmayı engeller.
sana kuranda bilimsel hata barındıran bir çok ayet yazabilirim ama sen hepsini muhtemelen aklını bir köşeye atıp körü körüne bunun bilmem kaç anlamı var diye kendini kandıracaksın. muhammed düpedüz kervan soyguncusudur ilk savaş bu şekilde patlak vermiştir kuan denen kitabında aile sorunlarını bile çözmeye çalışan biridir. (zeyneple evliliği, ayşeye atılan iftira için 1 hafta bekleyip emin olunca ayet indirmesi, tahrim 1-5 te yer alan cariyesi olan mariem ile hafsaydı sanırım evinde sex yapıp basılması ve tartışmanın büyümesi üzerine küsüp yine sorunu çözmek için ayet indirmesi, savaşlarda milleti kandırıp savaşa getirmek için gaz veren ayetler söylemesi) her şey yalan olduğu düpedüz ortada sadece kendini kandırıyorsun. allah'ın hep var olduğu iddiasında bulunmuşsun o halde bende lat'ın da hep var olduğu iddiasında bulunuyorum hadi iddianı ispatla ? belkide doğru tanrı allah değil lat'tır ? LAT kimse tarafından doğrulmadı hep vardı!!!
ortaya iddia atmak kolaydı asıl mesele temellendirmededir. ortaya yüzlerce tanrı atılıp tanrılar arası vsler bile düzenlenebilir nitekim yapılmıştırda.
en eski olarak gösterilen tanrı anlayışı sümerlere aittir ve onlarda çoklu tanrılara inanıyorlardı. muhammed dininin çocunu yahilerle konuşup yahudilerden çaldığı açık ve nettir öyledir ki maide 32. ayette israil oğullarına şunu yazdık geçer ama israiloğullarının kitabında öyle bir şey yazmaz hadis kitabı diyebileceğimiz bible'da geçen sözü allah daha tevratta yazılıp yazılmadığını dahi bilmiyor hadi neyse sen bahanelerinle bilmem kaç anlamı var diyerek kendini kandır
Tam Cahilsin boş cevaplar vermişsin demişsin senin tatmin olup olmaman önemli değil doğru bu ister kabul et ister etme.
"Bilimsel hata barındıran çok ayet yazabilirim" bunlar boş sözler varsa yazarsin olur biter.
Aile Sorununu çözmek için neden İslamda kadınlara Araplarda olmayan haklar versin ki? Müşrikler ona sen bu davadan vazgeç sana herseyi sunalım dediklerinde niye vazgeçmesin.
"zeyneple evliliği, ayşeye atılan iftira için 1 hafta bekleyip emin olunca ayet indirmesi, tahrim 1-5 te yer alan cariyesi olan mariem ile hafsaydı sanırım evinde sex yapıp basılması ve tartışmanın büyümesi üzerine küsüp yine sorunu çözmek için ayet indirmesi, "
Bu haysiyetsizce yazilarindan idlayi daha fazla cevap vermeyeceğim bir Ateistin Nasıl Tartışırken Çirkinleşebilecegini gösteren kanittir.
Doğu Türkistan konusunu hiç konuşmamızın bile Çünkü Sende Biliyorsun ATEİST Haysiyetsiz Çin MÜSLUMAN TURKLERE Zülm ediyor senin için önemi yok tabi
Ateist Rusya Ateist Avrupa da Ayni Şekilde MÜSLÜMAN TÜRKLERE Zülm etti ama sen onlara tapmaya devam et

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Nasıl desem anlıyorsun yanii çoğu insandada bu düşünce var anlatabiliyormuyum ben mesela dindar bir insan değilim ama anlayabiliyorum yani.
Çoğu insan sigara da içiyor. Pek bir şeyi anlayabildiklerini sanmıyorum.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
sen apayrı bie şeyin kafasını yaşıyorsun ama neyin kafasını yaşadığını anlamadım. kuranda yazılanları yazmak çirkinleşmek olmuş. muhammed uydurduğu kitapta açıkça yazmış işte ben mi çirkinleştim yoksa muhammed zaten çirkef miydi ?
müslümanlar sürekli din iman diye isyan çıkarınca haliyle avrupa dinlerden az da olsa sıyrılıp gelişmişlik yoluna gitti, din adamlarını tamamen sembolik hale getirdiler. adamlar kamera üretirken buralarda daha helal mi haram mı tartışmaları dönüyordu sen uyu uyumana da devam et. uygurlar mani dinine 762 yılında geçmişlerdir ve et yemedikleri için zayıf kalmışlardır konunun müslümanlıkla alakası bile yok sonradan müslüman oluyorlar çin bunları bilerek mani dinine geçirip güçsüz kalınca da sömürmüştür yoksa türkler çinlilere yenilmezlerdi din olayı olmasaydı. şamanizim inancıyla gayet güçlülerdi. ateist diye yaftaladığın çin teknolojide fark atmış amerikaya kafa tutacak seviyeye gelmiş bir çok amerika yaptırımına karşı yaptırımla cevap vermiş bir ülke. çinin uygura yaptığı zülme devletlerin karşı çıkması lazımken hepsi susmakta neden diye soracak olursan din diye kavga edip teknolojiye önem vermedikleri için .
din ve bilim çelişen kavramlardır özelliklede islam ve bilim aralıksız çelişir ülkemiz islam dini varken gelişemez ilerleyemez. islam dininden bir an önce kurtulmak ve öze dönmek şarttır. illa din diye tuttaracak olan varsa islam dinine hemen geçmeden önceki tanrı anlayısı gök tanrı diye niteleye bileceğimiz dine öze dönmeleri gereklidir. islam arap kültür ve geleneklerini barındırır bize uymamaktadır bu gelenek görenekler eski tefsirlerde ayetin küçük yaş evliliğine izin verdiği dahi yazmaktadır ama sen sürekli arapça yazılmış kitabı araplardan daha iyi bildiğini iddia etmektesin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,469
Üyeler
169,570
Son üye
ByAksu
Top Bottom