Neler Yeni

🔥İndirim Thermalright İndirimleri

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mert
Hava Soğutucular

Sıvı Soğutucular

Diğer konuda paylaşılan indirimli ürünler
Teşekkürler dostum Thermalright phantom spirit 120 SE ARGB aldım.

i5-12400f için aldım aşırı çok ısınmıyordu ama ileride işlemci yenilersem diye aldım arada bazen 70 in üstüne çıkıyordu aaa oyunlarda

Beyler bide bende Vento VG20a 650w 80plus kasa var bu uyumlumudur sizce itopyadan özelliklerine baktım max cpu soğutucu 160mm yazıyordu olur mu sizce ?

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mert
Tdp degeri 65w olan islemciler icin herhangi 4 ve uzeri sogutucu borusu olan modeller fazlasiyla yeterli. Kasa havalandirmaniza da dikkat gosterirseniz, genel gpu ve cpu performansi icin faydali olur.
Hocam selamlar bilmediğim için soruyorum kasa havalandırması derken neyi kasdediyorsunuz mesela bende yukarıda yazdığım gibi vento vg20a var kasanın arkası tek tek boşluklar var yani kasanın içi havalanıyor baya bi onumu diyorsunuz yoksa başka bişi mi

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
Tayfun Balım
ya bana bir tık çirkin görünüyorlar ya :( güzel bir akvaryum kasa topluyorum, güzel soğutsun isterim ama 1.500 lirayı geçmeden bunlara alternatif güzel gözüken bir soğutucu var mıdır acaba
1500 lira bandında bu kadar iyi performans verecek sıvı soğutucu yok.

Kaliteli 360mm sıvı soğutucu almanız lazım
Arctic gibi enermax gibi

Gidip güzel göründüğü için fason üretim 240mm sıvı soğutucu alırsanız: 5600x işlemcim var sıvı soğutucu aldım işlemcim neden 75 derece diye konu açarsınız.

Darkbahn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Coco
Hocam selamlar bilmediğim için soruyorum kasa havalandırması derken neyi kasdediyorsunuz mesela bende yukarıda yazdığım gibi vento vg20a var kasanın arkası tek tek boşluklar var yani kasanın içi havalanıyor baya bi onumu diyorsunuz yoksa başka bişi mi
Kasadaki her parça ısı üretiyor. Kapalı kasalarda bunu dışarı çıkarmak için özellikle kasanın üst kısımlarına egzoz fan koymak gerekiyor. Bunu destekler şekilde gpu ve cpu'ya yönelik serin hava içinde dışarıdan içeri yönlü fanlar takılarak akış sağlanıyor. Aksi halde yük ve süre uzadıkça içerideki hava, kasanında hacmine bağımlı olarak artıyor ve hem performans düşüşüne sebep olabiliyor, hem de ısılar yükseliyor ve fanların daha hızlı çalışarak sesi arttırabiliyor.

xRauf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Rauf Emir
Amazon.com yorumlarına bakarak Thermalright Assassin x 120 Refined Se Plus satın aldım. 7500f için iyi performans eder diye umuyorum

torquehp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan
Merhaba ben de tecrübemi paylaşmak isterim. R5 5600 ve stok soğutucu kullanıyordum. Düşük bütçem nedeniyle buradaki birçok kişinin aksine tek kuleli , 4 borulu, 12cm fanlı ,799₺ fiyatlı “

Thermalright Assassin X 120 Refined SE White” modelini aldım. 3-5 derece ısıtmanın olmadığı kış vakti odamda aldığım değerler şöyle:​

Amd stok soğutıcu: 7dk cpu testi (furmark cpu burner) 80 derecede sabit , 700 sekmeli ancak tek sekmesi açık tarayıcıda dolaşmak 53-55 derece , bom boşta 43. Tdp 65 watt max 77 watt gördü.

Assasin x120 R Se White: 7dk %100 de Sabit 56 derece (24 derece düşüş). Tarayıcıda dolaşırken 33 derece.Bomboşta 26 derece. Tüketim yine max 77 watt gördü.

Olabildiğince gerşey aynı koşulda tutuşdu aynı biçimde sürede test edildi. 10-15 derece düşüş beklerken 24 derece fark şok etti. İlk defa 26 derece olabilen işlemci gördüm. Yıllarca laptop kullandığım için boşta 50-60 dereceler çok normal bana.

Ne yazık ki Ghz frekanslarına dikkat etmedim. Kesinlikle nenim gibi hep orta segment f-p işlemci düşünen insanlar için yüksek fiyatlı kulelere gerek yok. Sıvı soğutmaya hiç gerek yok. Stok fandan kurtulup böyle uygun f-p tek kule oldukça ideal. Herkese iyi forumlar. Selametle.

@Trifact

Top Bottom