Neler Yeni

5090 laptop fiyatı ne kadar olur

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Ben de bilmediğimden soruyorum biliyor değilim ya.. Haliyle bu kadar para harcayacakken kötü bir alışveriş yapmak istemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dlss 4.0 biliyorum da mfg ne hiç duymadım
Rtx50 serisinin olayı aslında tamamen mfg yani muti frame generation. Mfg nin mantığı ise sen bir oyunda 30 fps alıyorken yapay zekanın sanal daha fazla kare oluşturup fps ni arttırması. Mesela eski nesil rtx40 serisindede frame generation teknolojisi vardı ama bunu 1 fps ye 1 fps eklemek şeklinde yapıyordu ama yeni rtx50 serisi ile 1 fps e ekstra 4 fps daha ekleyebiliyor bu sayede rtx40 serisinde 30 fps den 60 fps ye yükselirken rtx50 serisinde 30 fpsden 120fps e çıkabiliyorsun.

Dlss 4 rtx50 serisine özel değil hocam, bütün rtx kartlara çıktı.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Rtx50 serisinin olayı aslında tamamen mfg yani muti frame generation. Mfg nin mantığı ise sen bir oyunda 30 fps alıyorken yapay zekanın sanal daha fazla kare oluşturup fps ni arttırması. Mesela eski nesil rtx40 serisindede frame generation teknolojisi vardı ama bunu 1 fps ye 1 fps eklemek şeklinde yapıyordu ama yeni rtx50 serisi ile 1 fps e ekstra 4 fps daha ekleyebiliyor bu sayede rtx40 serisinde 30 fps den 60 fps ye yükselirken rtx50 serisinde 30 fpsden 120fps e çıkabiliyorsun.

Dlss 4 rtx50 serisine özel değil hocam, bütün rtx kartlara çıktı.
O halde ben 4.0 ile mfg özelliğini karıştırmışım. Peki bu mfg özelliği her oyunda çalışıyor mu? veya sadece destekli oyunlarda mı olacak?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
O halde ben 4.0 ile mfg özelliğini karıştırmışım. Peki bu mfg özelliği her oyunda çalışıyor mu? veya sadece destekli oyunlarda mı olacak?
Sadece desteklediği oyunlarda çalışıyor maalesef.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
beni en çok düşündüren de bu özellik oldu 4000 serisi laptop alırsam saf güç olarak aha iyi olacak ama 5000 serisi alırsam saf güç daha düşük olacak ama oyunlarda yeni teknoloji sayesinde daha fazla fps alacağım

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
İlerde çıkacak tüm oyunlar destekler ama şuanda hali hazırdaki oyunlara desteğinin getirilmesi tamamen oyun geliştiricisinin keyfine bağlı.

beni en çok düşündüren de bu özellik oldu 4000 serisi laptop alırsam saf güç olarak aha iyi olacak ama 5000 serisi alırsam saf güç daha düşük olacak ama oyunlarda yeni teknoloji sayesinde daha fazla fps alacağım
İşte sırf bu yüzden beklemek zorundayız hocam. Mfg yavana atılacak bir teknoloji değil. Şuanda biraz görüntüyü bozuyor cart curt ama nvideanın tek güncellemesi ile bu sorunda çözülür.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
İlerde çıkacak tüm oyunlar destekler ama şuanda hali hazırdaki oyunlara desteğinin getirilmesi tamamen oyun geliştiricisinin keyfine bağlı.

İşte sırf bu yüzden beklemek zorundayız hocam. Mfg yavana atılacak bir teknoloji değil. Şuanda biraz görüntüyü bozuyor cart curt ama nvideanın tek güncellemesi ile bu sorunda çözülür.
eğer fiyatladan dolayı 5070lere kadar düşmem gerekirse 4090 alacağım aksi olur ise düşüneceğim. Bu geceki sohbet için teşekkür ederim, iyi geceler dilerim.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
eğer fiyatladan dolayı 5070lere kadar düşmem gerekirse 4090 alacağım aksi olur ise düşüneceğim. Bu geceki sohbet için teşekkür ederim, iyi geceler dilerim.
Rica ederim ve bende size teşekkür ederim hocam.
Umarım rtx4090 ın fiyatlar çok değişmez o zamana kadar
İyi akşamlar hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,326
Üyeler
168,611
Son üye
e4yr22
Top Bottom