Neler Yeni

5090 laptop fiyatı ne kadar olur

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Peki benim fotoğrafını paylaştığım laptop hakkındaki düşünceniz nedir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela 5000 serisi laptoplar satışa çıktı ve ben de inceledikten sonra 4090 almaya karar verdim, 5000 serisi laptoplar çıktığı için 4000 serisi laptop fiyatlarında değişiklik olur mu?
Hocam fiyat konusu tamamen stoğa bağlı maalesef. Eğer satıcıların ellerinde çok fazla rtx40 serisi stok kalırsa mecbur fiyatı daha düşük olur ama eğer stok çok kalmamışsa fiyat çokda düşmez.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Gerçekten çok ısınıyor mu? Mediamarktta adam fazla ısınmaz demişti.

Tabi ona 4080 laptopu sormuştum ama 4090la arasında pek sıcaklık farkı olmaz herhalde
Hocam çalışanların kaçı işini doğru düzgün biliyorki? Hocam hangi markanın laptopu olursa olsun eski nesil intel ler cayır cayır yanıyor ama ekran kartı mevzusunda haklısınız çokda farkları yok.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Fiyat olarak çok iyi fakat hem işlemci artık eski nesil sayılır hemde bataryayı su gibi içiyor ve çok ısınıyor maalesef.
Bu laptop modelini dış tasarımından dolayı çok beğendim sade güzel bir tasarımı var

Hocam çalışanların kaçı işini doğru düzgün biliyorki? Hocam hangi markanın laptopu olursa olsun eski nesil intel ler cayır cayır yanıyor ama ekran kartı mevzusunda haklısınız çokda farkları yok.
İşlemciler hakkında pek bilgim yok i9 13ü görünce yeni işlemci sandım

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Bu laptop modelini dış tasarımından dolayı çok beğendim sade güzel bir tasarımı var

İşlemciler hakkında pek bilgim yok i9 13ü görünce yeni işlemci sandım
Evet dış tasarımı çok cafcaflı değil o konuda güzel.
13. Nesilin üzerinden 3 nesil geçti hocam ne kadar eski olduğunu siz anlayın. Oyun konusunda hala kötü değil ama biraz verimsiz bir işlemci ve kim ne yapacak 24 çekirdeği? Oyun için 8 tane yeterli.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Evet dış tasarımı çok cafcaflı değil o konuda güzel.
13. Nesilin üzerinden 3 nesil geçti hocam ne kadar eski olduğunu siz anlayın. Oyun konusunda hala kötü değil ama biraz verimsiz bir işlemci ve kim ne yapacak 24 çekirdeği? Oyun için 8 tane yeterli.
Yani bu işlemci gereksiz güçlü mü? Ve bu yüzden fazla mı ısınıyor?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Yani bu işlemci gereksiz güçlü mü? Ve bu yüzden fazla mı ısınıyor?
Üretim mimarisi dolayısı ile fazla ısınan bir işlemci hocam. İntel o zamanlar işlemcilerin verimliliğini yükseltmek yerine işlemcileri dahada overclockluyor ve çekirdek artırıyordu ve bunun sonucu işlemciler cayır cayır yanıyordu. İntelin aklı daha bu sene yerine geldi core ultra serisi ile.
Sözün özü işlemci güçsüz bir işlemci değil ama aşırı derece güç çekiyor bunun üzerine birde iyi derece ısınıyor bu kadar.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Üretim mimarisi dolayısı ile fazla ısınan bir işlemci hocam. İntel o zamanlar işlemcilerin verimliliğini yükseltmek yerine işlemcileri dahada overclockluyor ve çekirdek artırıyordu ve bunun sonucu işlemciler cayır cayır yanıyordu. İntelin aklı daha bu sene yerine geldi core ultra serisi ile.
Sözün özü işlemci güçsüz bir işlemci değil ama aşırı derece güç çekiyor bunun üzerine birde iyi derece ısınıyor bu kadar.
Peki fazla ısınması performansı çok etkiliyor mu yani bu laptop işlemciden dolayı alınmamalı mı

Laptop gerçekten çok hoşuma gitmişti ve fiyatı da bana uygun geldi çünkü diğer 4090 laptoplar daha pahalı

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Peki fazla ısınması performansı çok etkiliyor mu yani bu laptop işlemciden dolayı alınmamalı mı

Laptop gerçekten çok hoşuma gitmişti ve fiyatı da bana uygun geldi çünkü diğer 4090 laptoplar daha pahalı
Alınır hocam niye alınmasın. Ben almam ama hocam canım sıkılır bu mevzudan valla. Zaten o kadar çekirdek bir işimede yaramaz.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Alınır hocam niye alınmasın. Ben almam ama hocam canım sıkılır bu mevzudan valla. Zaten o kadar çekirdek bir işimede yaramaz.
Hadi bazı pazar günleri 3-4 saat oyun oynarım veya nadiren haftada bir pazar günleri akşama kadar oyun oynadığımı var sayalım, hafta içi günde 2-3 saat veya bazı günler hiç oynamam ve genel olarak cad/cam programları ile çizim yapacağım bu durumda bu laptop işime gelir mi? Ve acaba 15.6 inç mi bakmalıyım yoksa 17 işimi görür mü? Ekran boyutu olarak 17yi beğendim ama okula getir götür olarak sorun çıkarır mı onu düşündüm.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
Hadi bazı pazar günleri 3-4 saat oyun oynarım veya nadiren haftada bir pazar günleri akşama kadar oyun oynadığımı var sayalım, hafta içi günde 2-3 saat veya bazı günler hiç oynamam ve genel olarak cad/cam programları ile çizim yapacağım bu durumda bu laptop işime gelir mi? Ve acaba 15.6 inç mi bakmalıyım yoksa 17 işimi görür mü? Ekran boyutu olarak 17yi beğendim ama okula getir götür olarak sorun çıkarır mı onu düşündüm.
Valla hocam taşıma mevzusu size kalmış ama kendi adıma konuşursam 19 inç laptop olsa 19 inç alırım, ekran konusu bence o kadar önemli. 18 inç ile 15.6 arasında dağlar var ve kesinlikle büyük ekran çok önemli bir durum. Taşıma mevzusu tamamen size kalmış ama bence çokda problem çıkaracak bir şey değil.
Bu laptop size sorun çıkarmaz ama bence yeni nesili bekleyin.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
@Mithril hocam bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sizinle sohbet etmek gerçekten benim için zevkli oldu. Genelde açtığım konular cevapsız kalırdı ama siz elinizden geldiğince bana bilgi verdiniz.

Valla hocam taşıma mevzusu size kalmış ama kendi adıma konuşursam 19 inç laptop olsa 19 inç alırım, ekran konusu bence o kadar önemli. 18 inç ile 15.6 arasında dağlar var ve kesinlikle büyük ekran çok önemli bir durum. Taşıma mevzusu tamamen size kalmış ama bence çokda problem çıkaracak bir şey değil.
Bu laptop size sorun çıkarmaz ama bence yeni nesili bekleyin.
Bence de 5000i bekleyeyim çıktıktan sonra baktım ki işime gelmiyor o zaman 4090 alırım

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Muhammet Kürkçü
@Mithril hocam bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sizinle sohbet etmek gerçekten benim için zevkli oldu. Genelde açtığım konular cevapsız kalırdı ama siz elinizden geldiğince bana bilgi verdiniz.
Ne demek hocam, benim içinde o kadar zevkliydi. Bende yeni nesil laptopları beklediğim için heyecanlıyım bu yüzden şevk ile yazabiliyorum. Bende size teşekkür ederim hocam.

Top Bottom