Neler Yeni

Yazılım ve Oyun için 2000-2500 TL Klavye Önerisi

crabman

80+ Bronze
Fazla mı büyük diğerine göre. Çok mu yer kaplar?
eski klavyem tam boydu ve 70x30 mouse pad de mouseyi hareket ettirirken elim klavyeye falan çarpıyordu ve bu durum kullanımımı biraz zorlaştırıyordu. eğer numpad in eksikliği sizi çok zora sokmayacaksa kesinlikle tkl öneririm. alan çoğalınca insanın gönlüde ferahlıyor.

frozen_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Yiğit Karakuzu
Mad68he

VixToix037

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Berkay Aydın
anlatayım hemen sıkıntı yok.

sağda solda bu klavyeye çok sallıyorlar. hatta discordun açık olduğu dönemlerde bir sunucuda g413 kullanıyorum demiştim ve birisi dalga geçer gibi gülüp bana kendi yazdığı technopat forumundan bir g413 incelemesi attı ve çok ağır eleştirmişti klavyeyi. neyse ben kendi görüşlerime geleyim.

sessiz olması için brown switch olduğundan bu klavyeyi seçmiştim. switch sessiz fakat keycapler tuşa basıldığında blue switch gibi ses yapıyor fakat ses tok ve hoş. (tuşlara yumuşak basarsanız çok ses yapmıyor.)

keycapsler parmağınızı üstünde gezdirdiğinizde olduğu yerde sallanma yapıyor ama kullanıma bir etkisi yok.

gövdesi alüminyum olduğu için sağlam ve güvenilir hissettiriyor. ışık modları falanda var ama ben normal düz ışık modunda kullanıyorum.

bu klavyeye yakışırmıydı emin değilim ama rgb olsa fena olmazmış. beyaz ışıkda ayrı bir karizma katıyor tabii.

tkl olduğu içinde alandan tasarruf konusunda falan mükemmel.

klavyenin eksi tarafları ise şöyle:
logitech g hub desteği yok.
internette keycapslerinin satıldığı doğru düzgün bir yerde bulamadım.
siyah olduğu için toz/kir üstünde çok belli oluyor. (keycaps çıkarma aparatınız yoksa alın, temizlerken işiniz kolaylaşır.)
space tuşunun sesi çok hoşuma gitmedi. biraz daha tok bir ses olabilirdi.
shift tuşu küçük gibi ama kolayca alışılıyor.
Hocam ben de size sormuştum aynı klavyeyi aldım ben de tek sıkıntı ara sıra bazı tuşların altındaki ışık sarı oluyor ısındığından ama garip bir şekilde çözüyorum onu, neyse bence 2300 lük klavyede de en azından driver desteği olmalı g203de bile var yani ama genel olarak ben de memnunum hissiyatından ve sesinden,spacebar sesi güzel bence bu arada,tek sıkıntı lshift in küçük olması onun dışında klavye gayet şık ve sade duruyor diğer bu yeni çıkan akkolar bildiğin çocuklar için gibi falan duruyor

crabman

80+ Bronze
Hocam ben de size sormuştum aynı klavyeyi aldım ben de tek sıkıntı ara sıra bazı tuşların altındaki ışık sarı oluyor ısındığından ama garip bir şekilde çözüyorum onu, neyse bence 2300 lük klavyede de en azından driver desteği olmalı g203de bile var yani ama genel olarak ben de memnunum hissiyatından ve sesinden,spacebar sesi güzel bence bu arada,tek sıkıntı lshift in küçük olması onun dışında klavye gayet şık ve sade duruyor diğer bu yeni çıkan akkolar bildiğin çocuklar için gibi falan duruyor
ben tüm tuşları söküp taktım ondan sonra c tuşunda çok ufak bir sararma farkettim. kullanıcı hatası olduğunu düşündüğüm için eklemedim buraya. siz de de sararma olayı tuşları söktükten sonra mı oldu?

VixToix037

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Berkay Aydın
ben tüm tuşları söküp taktım ondan sonra c tuşunda çok ufak bir sararma farkettim. kullanıcı hatası olduğunu düşündüğüm için eklemedim buraya. siz de de sararma olayı tuşları söktükten sonra mı oldu?
Hayır tuşları hiç sökmedim redditte bir kullanıcı ledler ısınınca sarardığını yazmıştı

Ben tuşun dibine girip kuvvetli bir şekilde üflüyorum geçiyor ben de ilk başta kirlendigini falan düşünmüştüm ama değil sanırım olay tamamen ısınması ama eğer sizinki hiç gitmiyorsa başka bir sıkıntı olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mert Çatıroğlu
eski klavyem tam boydu ve 70x30 mouse pad de mouseyi hareket ettirirken elim klavyeye falan çarpıyordu ve bu durum kullanımımı biraz zorlaştırıyordu. eğer numpad in eksikliği sizi çok zora sokmayacaksa kesinlikle tkl öneririm. alan çoğalınca insanın gönlüde ferahlıyor.

Ölçülerine baktığımda şuanki klavyem ile tam boy g413 arasında 5 cm fark var. g413 5cm daha küçük. Bu masamı biraz rahatlatır hem de sayısal işlem yaparken ve kod yazarken sayıları daha rahat kullanabilirim gibi geldi. Sanırım tam boy halini tercih edeceğim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ekstra bir öneriniz var ise dinlerim.

crabman

80+ Bronze
Ölçülerine baktığımda şuanki klavyem ile tam boy g413 arasında 5 cm fark var. g413 5cm daha küçük. Bu masamı biraz rahatlatır hem de sayısal işlem yaparken ve kod yazarken sayıları daha rahat kullanabilirim gibi geldi. Sanırım tam boy halini tercih edeceğim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ekstra bir öneriniz var ise dinlerim.
rica ederim. son olarak klavye temizleme ve keycaps sökme aparatlarından almanızı öneririm. iyi akşamlar.

Top Bottom