Neler Yeni

❌İndirim Bitti! ASUS Prime RX 9070 XT 32.999₺

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
berkesu
Herkes saphire iyi derken soğutmadan ve görünüşten vs bahsetmiş ama ekran kartı alırken sadece bu ikisine bakılmaz asusun her şekilde tartışmasız komponent kalitesi çok daha iyidir. Evet asus alırken markaya daha fazla para verirsin ama karşılığında kaliteli parça alırsın. Bu yüzden ucuz olan her şey alınmaz.
Mesela hangi komponent?

Hem Asus hem Sapphire kartların PCB leri incelediniz mi? faz yapıları nedir? hangi kartta kaçlı faz yapısı ve bu yapıyı kontrol eden kontrolcü modeli nedir? kartlar hangi DrMOS a sahip? bellek yongalarını kontrol eden VRM hangi kartta kaç fazlı ve modeli nedir? hangi kartta hangi marka-model GDDR6 chip var? hynix, samsung vs.

Detaylı bilgilerinizi bekliyoruz ordinaryus prof. hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Mesela hangi komponent?

Hem Asus hem Sapphire kartların PCB leri incelediniz mi? faz yapıları nedir? hangi kartta kaçlı faz yapısı ve bu yapıyı kontrol eden kontrolcü modeli nedir? kartlar hangi DrMOS a sahip? bellek yongalarını kontrol eden VRM hangi kartta kaç fazlı ve modeli nedir? hangi kartta hangi marka-model GDDR6 chip var? hynix, samsung vs.

Detaylı bilgilerinizi bekliyoruz ordinaryus prof. hocam.
Peki hocam siz neye göre söylüyorsunuz çevremde 30 yıldır bilgisayar işiyle uğraşan çok sayıda insan var sen evde oturup bu daha iyi yeah derken ben kendi elimdeki verilerle konuşuyorum. Evet eski saphire amd kartlarını incelemiştim zamanında, sen incelesen bunları yazmazdın zaten. Madem bilgiliysen isimlerini yazıp bana sormak yerine kendin yaz da saphirenin daha iyi olduğunu kanıtla. Aynısı anakartlarda da geçerli. Kendim ilgim olmamasına rağmen sadece kendi gözümle 10 tane bozuk msi anakart görmüşümdür. ama sadece 2 tane bozuk asus anakart gördüm :D Bu yüzden internet bilgileriyle bana gelme. Daha dün bozuk gigabyte ekran kartı tamir ettim. Saphire bazı konularda iyidir her konuda asus iyi diyemem ama piyasanın en sağlam kartıdır. Hadi anlat prof dr ordinaryus boş kardeşim saphire hangi konularda iyi anlat. eline bir bozuk ekran kartı veya anakart alıp incelemediğine adım gibi eminim

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Serdar Totuzbeş
İlgilendiği Kategoriler
laptop
Instagram
giorno_plush
Discord
SerdarT35

ghnn

80+ Bronze
Peki hocam siz neye göre söylüyorsunuz çevremde 30 yıldır bilgisayar işiyle uğraşan çok sayıda insan var sen evde oturup bu daha iyi yeah derken ben kendi elimdeki verilerle konuşuyorum. Evet eski saphire amd kartlarını incelemiştim zamanında, sen incelesen bunları yazmazdın zaten. Madem bilgiliysen isimlerini yazıp bana sormak yerine kendin yaz da saphirenin daha iyi olduğunu kanıtla. Aynısı anakartlarda da geçerli. Kendim ilgim olmamasına rağmen sadece kendi gözümle 10 tane bozuk msi anakart görmüşümdür. ama sadece 2 tane bozuk asus anakart gördüm :D Bu yüzden internet bilgileriyle bana gelme. Daha dün bozuk gigabyte ekran kartı tamir ettim. Saphire bazı konularda iyidir her konuda asus iyi diyemem ama piyasanın en sağlam kartıdır. Hadi anlat prof dr ordinaryus boş kardeşim saphire hangi konularda iyi anlat. eline bir bozuk ekran kartı veya anakart alıp incelemediğine adım gibi eminim
benim 3 yıllık asus laptopun adaptörü bozulmuştu. hadi onu geçtim muhtemelen asus başkasına ürettiriyordur şarj aletini. ama asusu aradığımda bana yedek parça sağlayamayacaklarını söylediler. internetten çakma bir şarj aleti almak durumunda kaldım o yüzden. bir daha asus mu kesinlikle bir daha almam

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
berkesu
Gılgamış destanı yazmadan önce okuduğunu anlamanı tavsiye derim.

''ASUS komponent kalitesi olarak Sapphire den çok daha iyidir'' gibi bir cümle kuruyorsun, bende detaylı olarak tek tek hangi komponentlerde daha iyi açıkla da öğrenelim diyorum. Şu kadar basit bir denklemi nasıl birbirine karıştırmayı başarıyorsunuz anlamıyorum.

ASUS un çok daha iyi olduğunu iddia eden sen, sonra kalkıp bilgiliysen Sapphire in daha iyi olduğunu kanıtla gibi komik bir cümle kuran yine sen :kekw: ben bir iddia da bulunmadım abicim, iddia sahibi sensin.

ASUS dediğin firmanın klavye mouse dan tut sıvı soğutmaya, güç kaynağından monitöre yazıcıya modeme kadar bin farklı ürünü var. Kaliteli olanı var, kalitesiz olanı var ama mevzu ne? 9070 serisinde ASUS vs Sapphire işte kanıtlaman gereken bu hangi komponentler daha iyiyse yaz bilgilenelim :kekw:
Mesaj otomatik birleştirildi:

sapphire amdnin evgasıdır
Arkadaş muhtemelen dünyadan bir haber, donanımları da son 2-3 yıldır falan tanıyor o yüzden ASUS dan öte bilgisi yok gibi. Sapphire gibi bir devi bilmediği için ''ASUS komponent kalitesinde çok daha iyi'' gibi komik bir cümle kuruyor. Yabancı forumlarda söylese forumdan atar hesabını kapatırlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Gılgamış destanı yazmadan önce okuduğunu anlamanı tavsiye derim.

''ASUS komponent kalitesi olarak Sapphire den çok daha iyidir'' gibi bir cümle kuruyorsun, bende detaylı olarak tek tek hangi komponentlerde daha iyi açıkla da öğrenelim diyorum. Şu kadar basit bir denklemi nasıl birbirine karıştırmayı başarıyorsunuz anlamıyorum.

ASUS un çok daha iyi olduğunu iddia eden sen, sonra kalkıp bilgiliysen Sapphire in daha iyi olduğunu kanıtla gibi komik bir cümle kuran yine sen :kekw: ben bir iddia da bulunmadım abicim, iddia sahibi sensin.

ASUS dediğin firmanın klavye mouse dan tut sıvı soğutmaya, güç kaynağından monitöre yazıcıya modeme kadar bin farklı ürünü var. Kaliteli olanı var, kalitesiz olanı var ama mevzu ne? 9070 serisinde ASUS vs Sapphire işte kanıtlaman gereken bu hangi komponentler daha iyiyse yaz bilgilenelim :kekw:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaş muhtemelen dünyadan bir haber, donanımları da son 2-3 yıldır falan tanıyor o yüzden ASUS dan öte bilgisi yok gibi. Sapphire gibi bir devi bilmediği için ''ASUS komponent kalitesinde çok daha iyi'' gibi komik bir cümle kuruyor. Yabancı forumlarda söylese forumdan atar hesabını kapatırlar.
aynen hocam asustan öte bilgim yok. öncelikle ben saphire kötü demedim, asususn komponet kalitesi daha iyidir dedim. sen önce kaç tane ekran kartı içini açıp inceledin onu söyle ondan sonra konuş. bilgin epeye girip ürün bilgisine bakmaktan öteye geçmiyor. asusun vram ve fazları daha kaliteli neye göre konuşuyorsun cidden merak ediyorum. internette bulduğun ucuz bilgilerle bana ahkam kesme. sorun çıkarma olarak asus daha az sorun çıkarır. Sen daha ekran kartı ne bilmezken ben o zamanlar Tr'de olmayan colorful, saphire, asrock ekran kartlarını inceliyordum. Elince alıp kaç tane ekran kartı inceledin onu anlat önce birkaç yıl önce sorsam bir gram bilgin yoktur burada boşa laf yapma. nitro modeli desen tamam ama bu dediğine bir yerlerimle güldüm :D

sapphire amdnin evgasıdır
evga eskiden kaliteli bir markaydı ama saphire amd'nin evgası değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih
İlk koydukların da 29k idi alacaktım site çöktü falan bir şeyler oldu sonra bir açıldı 33k satılıyor. Aradım kendilerini yarım saatir f5 yapıp duruyordum bekliyordum ilk satışlara özeldi dediler ...

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
berkesu
aynen hocam asustan öte bilgim yok. öncelikle ben saphire kötü demedim, asususn komponet kalitesi daha iyidir dedim. sen önce kaç tane ekran kartı içini açıp inceledin onu söyle ondan sonra konuş. bilgin epeye girip ürün bilgisine bakmaktan öteye geçmiyor. asusun vram ve fazları daha kaliteli neye göre konuşuyorsun cidden merak ediyorum. internette bulduğun ucuz bilgilerle bana ahkam kesme. sorun çıkarma olarak asus daha az sorun çıkarır. Sen daha ekran kartı ne bilmezken ben o zamanlar Tr'de olmayan colorful, saphire, asrock ekran kartlarını inceliyordum. Elince alıp kaç tane ekran kartı inceledin onu anlat önce birkaç yıl önce sorsam bir gram bilgin yoktur tatava yapma burda

Abicim halen daha boş boş konuşuyorsun.

Daha VRAM ve VRM nin ayrımını yapamıyorsun ASUS un VRAM leri daha kaliteli yazmış. VRAM ne bilgin var mı cidden? gözünü seveyim kendini daha fazla komik duruma düşürme.

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Serdar Totuzbeş
İlgilendiği Kategoriler
laptop
Instagram
giorno_plush
Discord
SerdarT35
aynen hocam asustan öte bilgim yok. öncelikle ben saphire kötü demedim, asususn komponet kalitesi daha iyidir dedim. sen önce kaç tane ekran kartı içini açıp inceledin onu söyle ondan sonra konuş. bilgin epeye girip ürün bilgisine bakmaktan öteye geçmiyor. asusun vram ve fazları daha kaliteli neye göre konuşuyorsun cidden merak ediyorum. internette bulduğun ucuz bilgilerle bana ahkam kesme. sorun çıkarma olarak asus daha az sorun çıkarır. Sen daha ekran kartı ne bilmezken ben o zamanlar Tr'de olmayan colorful, saphire, asrock ekran kartlarını inceliyordum. Elince alıp kaç tane ekran kartı inceledin onu anlat önce birkaç yıl önce sorsam bir gram bilgin yoktur burada boşa laf yapma. nitro modeli desen tamam ama bu dediğine bir yerlerimle güldüm :D

AMD'nin en üst modelleri Nitro+ modelleridir ve bildiğin üzere Nitro+ Sapphire'in modeli.
RX5000 serisi sorunluyken en sorunsuz kartlar Sapphire'indi, günümüzde sorun kalmadı tabii ama eskiden Sapphire harbi sıkıntılı kartları adam hale getirip satıyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Abicim halen daha boş boş konuşuyorsun.

Daha VRAM ve VRM nin ayrımını yapamıyorsun ASUS un VRAM leri daha kaliteli yazmış. VRAM ne bilgin var mı cidden? gözünü seveyim kendini daha fazla komik duruma düşürme.
hocam zamanımı boşa harcayıp sana detay detay marka özellik yazacak değilim. Hadi komponent kaltesini boşver ben kendi elimdeki somut verilere dayanarak konuşuyorum. sende hangi bilgiye dayanarak saphirenin çok daha iyi olduğunu söylersen sevinirim. ben onlarca anakart ekran kartı inceledim tamir ettim. dediklerine sadece gülüyorum kardeşim. tabi aynen saphire çok daha iyi marka en iyisi. Asus çok kötü :D Ayıca abicim deme yaşın 25den fazla değildir burada konuşma. gördüğü her top tier ürüne haterlık yapıp hemen altındaki kartların fan boyluğunu yapan birine benziyorsun. Neysedaha fazla tartışmaya gerek yok asus kötü saphire çok iyi :D yeterince zaman kaybettim seninle
AMD'nin en üst modelleri Nitro+ modelleridir ve bildiğin üzere Nitro+ Sapphire'in modeli.
RX5000 serisi sorunluyken en sorunsuz kartlar Sapphire'indi, günümüzde sorun kalmadı tabii ama eskiden Sapphire harbi sıkıntılı kartları adam hale getirip satıyordu.
Nitro serileri iyidir pulse o kadar değil, eskiden görece iyi kartlardı, amd kartlarında vazgeçilmezdi. amdnin toparlamasıyla daha çok görürüz.

Son düzenleme:

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,921
İsim
Eren Yeager
İki marka ekran kartını da kullandım sapphire de nitro asus da tuf gaming hem sıcaklık hem cw olarak asus tuf çok önde idi kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum,
Üstad hangi kartını kullandın da kendi tecrübene dayanarak söylüyorsun
Elinde 2 tane yeni çıkmış kart var kullandın mı ikisini de kullandıysan kanıtla da bizde görelim

Pasha1233

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ahmet Keleş
Ben powercolorcıyım amd de. Adam gibi adam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Emre
Üstad hangi kartını kullandın da kendi tecrübene dayanarak söylüyorsun
Elinde 2 tane yeni çıkmış kart var kullandın mı ikisini de kullandıysan kanıtla da bizde görelim
Yav ne polemik oldu ya yeni çıkan kartlardan bahsetmiyorum önceki seri kartlardan.Ne çok marka fanboyu var sapphire fanları tamam sapphire daha iyi asusdan en iyi sapphire nitro

Top Bottom