Neler Yeni

Gigabyte 9070 XT Isınıyor

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
Oğuz
Hocam amd'nin yazılımından kaynaklı olabilir hemen iade etme. Ddu ile ne var ne yok driver ı sil. Güncel sürücü ile Temiz bir kurulum yap. Maalesef AMD kartlar Nvidia kadar Optimize değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
Bu gece format atıp tekrar kurulum yapacağım. Msi afterburner harici programlarla da tekrae bir test edeceğim. Umarım yazılımsaldır. Hocam kasada egzoz dahil 6 fan var. Kasanın önü açık. Full yükte bu sıcaklıklar çıktı. Yük azalınca zaten ısınma yapmıyor kart.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
arkadaşın kasa iç yapısı vb bilgileri bilmiyoruz hacım fanlar doğru şekilde mi her yönden fark edebiliyor ısının artması veya azalması :D hangi model aldı mesela o markadada modelden modele fark var soğutmada :)
Ben gigabyte kullandım ömrümden ömür gitti o yüzden hiç bir ürününü sevmiyorum, ama arkadaşın kasasını bilemem de brom 85 normal değil bence en kötü kasası dandik bir mesh mid tower kasa odada bu kart 85 i görmemeli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam amd'nin yazılımından kaynaklı olabilir hemen iade etme. Ddu ile ne var ne yok driver ı sil. Güncel sürücü ile Temiz bir kurulum yap. Maalesef AMD kartlar Nvidia kadar Optimize değil.
Bu sürümde driver sorunu yok, hatta driver sorunu 6bin serisinde yok oldu diyebilirim sanmıyorum driverlık sorun olduğunu

Bu gece format atıp tekrar kurulum yapacağım. Msi afterburner harici programlarla da tekrae bir test edeceğim. Umarım yazılımsaldır. Hocam kasada egzoz dahil 6 fan var. Kasanın önü açık. Full yükte bu sıcaklıklar çıktı. Yük azalınca zaten ısınma yapmıyor kart.
Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum ama inşallah öyle çıkar brom gelişmeleri yazarsın

Son düzenleme:

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Feyyaz Yalcin
300-350 w çeken bir kartın ısınması gayet normal ne bekliyordunuz 150w çeken 4060 gibi serin çalışmasını mı? Gpu hotspot 104 leri gördügüm oldu.Asıl bakmanız gereken kart ısınmaya bağlı performans kısıyormu stabil kalıyormu sogutması yeterlimi kasanız mesh ve havalandırması iyi ise yüksek bir sıcaklık

TahinPekmez

80+ Gold
Genel olarak araştırdım bu durumu. Kimse bize söylemedi ancak 9070 XT kartlar gerçekten ısınıyor. Alacak olanın bilgisi olsun diye tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım bu konuda insanlar bilgilendirilir.
350w cekiyor, bios switch var mi kart üstünde. birde 85 derecede fan kc rpm de dönüyor

Bilal539

80+ Silver
85 derece çok fazla iade et bu havalarda kapalı kasada bile o değerlere çıkmamalı hatalı üretim olabilir

Satriani

80+ Silver
Hem anlık FPS droplar, hem de bu derece yüksek sıcaklıklar pek normal değil.
Bence de iade edip, durumu değerlendirmek lazım. Aynı kart gelirse yine aynı şekilde test etmek ya da farklı bi' seçenek.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,579
İsim
kadir
Çok çok fazla değerler, o kartta bir sıkıntı var benim pny 4070tis oyunda 20dk fanları açmasa anca çıkar o derecelere.
Fan rpm değerini de paylaşırsan daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Feyyaz Yalcin
Çok çok fazla değerler, o kartta bir sıkıntı var benim pny 4070tis oyunda 20dk fanları açmasa anca çıkar o derecelere.
Fan rpm değerini de paylaşırsan daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
20 dk degil de fanları elinle tutarak 3a bir oyuna girsene bakalım en fazla 2 dk içinde pc anormal sıcaklık yüzünden reset atmıyor mu görelim fanboyluk gördüm ama bu derece görmedim 😂

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,579
İsim
kadir
20 dk degil de fanları elinle tutarak 3a bir oyuna girsene bakalım en fazla 2 dk içinde pc anormal sıcaklık yüzünden reset atmıyor mu görelim fanboyluk gördüm ama bu derece görmedim 😂
ne alaka kardeşim nvidia övmüyorum gigabyte kötülüyorum 😊
Ne değişik tiplersiniz.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Burak
Gigabayte hiç bir üründe beni üzmedi ekran kartı anakart monitör vb ama içinize sinmiyorsa en kötü ihtimalle iade edin olabilir sorunludur kart yada o modelin soğutması kötüdür. Başka marka model bakıp alırsınız tekrar.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
Oğuz
Bende almıştım itopyadan aynı modeli sonra baktım kartın boyutu 28cm küçük duruyor iptal ettim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
Merhabalar , gece boyu uğraşlar sonucu (DDU ile temiz kurulum , sürücü güncelleştirmeleri , bilgisayara reset vb. işlemler) sıcaklıklar normale döndü. Kart boşta 52 derece , yükte 65 derece.

Ekran kartı bellek sıcaklığı da 89 derecelere kadar çıkıyor. GPU ısınmasa da bellekler kış ayı için biraz fazla ısınıyor diyebilirim. Bir de Fps anlık olarak çok fazla değişiyor. Umarım sürücü ve optimizasyon kaynaklıdır.

Ekler

• IMG20250309175246.jpg
    IMG20250309175246.jpg
    3.5 MB · Hit: 30
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,125
Üyeler
169,531