Neler Yeni

Gigabyte 9070 XT Isınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
Bir de kartın rops sayısında hata mı var çözemedim. GPU-Z de 64 rops gözüküyor. Anlıyorsanız destek olur musunuz? Rops konusunda bir bilgim yok.

Ekler

• IMG20250309182522.jpg
    IMG20250309182522.jpg
    130.5 KB · Hit: 39

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Durmuş T.
Bir de kartın rops sayısında hata mı var çözemedim. GPU-Z de 64 rops gözüküyor. Anlıyorsanız destek olur musunuz? Rops konusunda bir bilgim yok.
128 olacak niye öyle 64 gözüküyor. 2.64 GpuZ sürümünü indirin Techpowerup sitesinden bakar mısın tekrar.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1

cato16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Çağatay Yılmazer
Sıcaklıklar normal. Karta undervolt yapın. Bununla ilgili videolar gelmeye başladı zaten. Undervolt ile bellek sıcaklıkları oldukça düşüyor.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,491
İsim
Volkan
Merhabalar , gece boyu uğraşlar sonucu (DDU ile temiz kurulum , sürücü güncelleştirmeleri , bilgisayara reset vb. işlemler) sıcaklıklar normale döndü. Kart boşta 52 derece , yükte 65 derece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı bellek sıcaklığı da 89 derecelere kadar çıkıyor. GPU ısınmasa da bellekler kış ayı için biraz fazla ısınıyor diyebilirim. Bir de Fps anlık olarak çok fazla değişiyor. Umarım sürücü ve optimizasyon kaynaklıdır.
buradaki ısılar bana gayet normal geldi

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
AMD bunun için bir açıklama yapmış. Yani normalmiş. GPU-Z güncellemesiyle düzeldi. Geceden beri güncelleme yapmaktan yoruldum. Bir tek sorun VRAM sıcaklığı kaldı. Furmark 2 de mesh 6 fanlı kasamda kış ayında VRAM 94 derecede.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-25-3-1.html

Bilinen Sorunlar​

• AMD Yazılımı: Adrenalin Edition™'ın aralıklı çökmesi, AMD Görüntü Denetçisi etkinken Marvel's Spider-Man 2 veya Ratchet & Clank: Rift Apart oynarken gözlemlenebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak AMD Görüntü Denetçisi'ni devre dışı bırakmaları önerilir.
  • Sürücü kurulumundan hemen sonra Microsoft Edge web tarayıcısında YouTube kullanıldığında beklenenden düşük performans gözlemlenebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak Microsoft Edge'i yeniden başlatmaları ve YouTube'u yeniden başlatmaları önerilir.
  • ROP sayısını tespit etmek için ADL SDK'mıza güvenen üçüncü taraf araçları hatalı olarak 64 ROP bildirecektir ve lansman sonrası bir sürücü güncellemesiyle bu sorunu çözmeyi planlıyoruz

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Durmuş T.
AMD bunun için bir açıklama yapmış. Yani normalmiş. GPU-Z güncellemesiyle düzeldi. Geceden beri güncelleme yapmaktan yoruldum. Bir tek sorun VRAM sıcaklığı kaldı. Furmark 2 de mesh 6 fanlı kasamda kış ayında VRAM 94 derecede.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-25-3-1.html

Bilinen Sorunlar​

• AMD Yazılımı: Adrenalin Edition™'ın aralıklı çökmesi, AMD Görüntü Denetçisi etkinken Marvel's Spider-Man 2 veya Ratchet & Clank: Rift Apart oynarken gözlemlenebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak AMD Görüntü Denetçisi'ni devre dışı bırakmaları önerilir.
  • Sürücü kurulumundan hemen sonra Microsoft Edge web tarayıcısında YouTube kullanıldığında beklenenden düşük performans gözlemlenebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların geçici bir çözüm olarak Microsoft Edge'i yeniden başlatmaları ve YouTube'u yeniden başlatmaları önerilir.
  • ROP sayısını tespit etmek için ADL SDK'mıza güvenen üçüncü taraf araçları hatalı olarak 64 ROP bildirecektir ve lansman sonrası bir sürücü güncellemesiyle bu sorunu çözmeyi planlıyoruz
GpuZ güncel sürümü ile düzelmiş güzel, bu kart hangi model ve nerden aldın?

desty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
EMİR KARTAL

Bilinen Sorunlar​

bende de aorus var furmarkta 59u geçmiyor fakat performans olarak beklediğimi alamadım ve uyuz edici cw var

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
bende de aorus var furmarkta 59u geçmiyor fakat performans olarak beklediğimi alamadım ve uyuz edici cw var
VRAM sıcaklıklarınız nasıl hocam ? Ben de performans olarak beklediğimi alamadım açıkçası. Fps im çok dalgalı. Coilwhine problemim 4 5 saat yükte çalıştırınca geçti hocam. Deneyin siz de isterseniz.

Herkese merhaba , 06.03.2025 tarihinde Gigabyte 9070 XT aldım ve bugün elime ulaştı. Kartı ilk taktığımda yoğun bir coilwine sesi geldi ancak sonradan kullandıkça ses giderek azaldı. 2020-2024 tarihleri arası çıkan bir kaç oyuna göz atma fırsatım oldu 2k olarak. İlk gözlemlerime göre sıcaklıklar oldukça yüksek diyebilirim. Kasanın yan kapağını kapatmadan full yükte ekran kartı 85 derecelerdeydi. Bana şahsen biraz yüksek geldi. Ayrıca performans olarak 4070 super / 4070 ti super civarlarında fpsler aldım. Biliyorum 2 kartın performansı çok farklı ama anlık fps düşüşlerini çok yaşadım. Salt performansı da 4080 den gerçekten geride bir kart. Sıcaklık ve çektiği gücü de düşününce sanırım kartı iade edeceğim.
İade edip 5070 alın hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,163
Üyeler
169,538
Son üye
enveerr
Top Bottom