Mavi Ekran Bilgisayarım kendi kendine res atıyor

ByCash

80+
Reaksiyon skoru
137
bilgisayar kendine reset atıyor neden olur 3080 ti ekran kartı amd9 5900x işlemci sıvı soğutmanın marksını bilmiyorum önceden böyle sorun yoktu

Mavi ekran alıyor musunuz ?

bro aynı sorun bende de vardı, eğer bios ekranına da atmaya başlarsa arada bir sorun anakartta diyebilirim. Yine de aynısı olmayabilir

evet şimdi oldu hatta kapanınca ekran kartı üstünde renkler 3 renk değişiyor kendi haline dönüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bro aynı sorun bende de vardı, eğer bios ekranına da atmaya başlarsa arada bir sorun anakartta diyebilirim. Yine de aynısı olmayabilir
atmıyor tekrar resetr atıoor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ısı sorunu ya da psu yetersiz geliyor hocam varsa kasa linkini ve ek özelliklerini paylaşın yardımcı olalım.
1 Palit RTX3080 Ti GAMEROCK 12GB 384Bit GDDR6X × 1
2 amd9 5900x
3 32 ram
4 Cooler Master Liquid Atmos Beyaz 360 Argb Led Fan
5 Asus ROG Strix 850W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı yanına da Asus ROG Strix Riser Kablosu bunu aldım.
6 MCM-H500P-WGNN-S01 kasa
kapanıp açılıyor sebebi çözemdim

Son düzenleme:
Mavi ekran mini dump dosyasını buraya ekleyebilir misiniz bir bakalım ?

Yukarı da bir arkadaş bellek modüllerinin test edilmesini önermiş. Gayet de doğru bir önerme. Google'dan memtest86 indirip bir USB belleğe yazın ve bilgisayarınızı bununla başlatın. Ardından eğer bellek miktarınız 16GB ise 1.5 saat kadar, 32GB ise 3 saat kadar bir test yapacak fakat en ufak hatayı gösterecektir.

Bellek testinde bir şey çıkmaz ise aşağıdaki adımlardan devam edin.

--------------------------------------------------------------------------

C:\Windows\Minidump klasöründe aldığınız mavi ekran hatasının DMP uzantılı bir dosyasının olması gerekir. O dosyayı buraya eklerseniz hata
analizi yapalım, bakalım ne sebep oluyormış mavi ekran hatasına.

Hatta fikir edinmek ve öğrenmek adına kendinizde yapabilirsiniz. Ben aşağıya Türkçe ve İngilizce videoları ekliyorum. Anlayamadığınız bir yer olursa mutlaka yazın buraya.

Şu videoda çok güzel anlatmış sırası ile yapılacakları;

Bir diğer video da şu;

Son düzenleme:
Yukarı da bir arkadaş bellek modüllerinin test edilmesini önermiş. Gayet de doğru bir önerme. Google'dan memtest86 indirip bir USB belleğe yazın ve bilgisayarınızı bununla başlatın. Ardından eğer bellek miktarınız 16GB ise 1.5 saat kadar, 32GB ise 3 saat kadar bir test yapacak fakat en ufak hatayı gösterecektir.

Bellek testinde bir şey çıkmaz ise aşağıdaki adımlardan devam edin.

--------------------------------------------------------------------------

C:\Windows\Minidump klasöründe aldığınız mavi ekran hatasının DMP uzantılı bir dosyasının olması gerekir. O dosyayı buraya eklerseniz hata
analizi yapalım, bakalım ne sebep oluyormış mavi ekran hatasına.

Hatta fikir edinmek ve öğrenmek adına kendinizde yapabilirsiniz. Ben aşağıya Türkçe ve İngilizce videoları ekliyorum. Anlayamadığınız bir yer olursa mutlaka yazın buraya.

Şu videoda çok güzel anlatmış sırası ile yapılacakları;

Bir diğer video da şu;

deneyeceğim de format attım oyun yine kapanıyor ekran kartı fanı dönmüyor mesela şuan palit 3080 ti neden dönmüyor arada dönüyor ?

deneyeceğim de format attım oyun yine kapanıyor ekran kartı fanı dönmüyor mesela şuan palit 3080 ti neden dönmüyor arada dönüyor ?

Bildiğinizi varsayıyorum ama yine de anlatayım. Ekran kartı fanları zaten 50 ya da 60 derece sıcaklıklara kadar dönmezler. Marka ve modele göre değişiklik gösterir. Fakat siz oyuna girdiniz sıcaklıklar 60 derece üzerine çıkmasına rağmen hiç bir fan dönmüyor ise ekran kartında bir sıkıntı var demektir bu.

Dediğim gibi minidump dosyasına bakıp bir fikir sahibi olabiliriz diye düşünüyorum. Fakat siz yine de ekran kartı tamiri işini iyi bilen birilerine kartınızı bir gösterin derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,202
Üyeler
175,176
Son üye
kaanbsgmz
Geri