Moonlighter
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 917
Arkadaşlar konsolumu kaza ile ort. 50 cm yükseklikten düşürdüm ve açtığımda sağ analog(joystick) sürekli olarak sağa çektiğini gördüm test programını açtığımda sağ analog kontrolü çalışmıyor tek o analoğun yukarı ve aşağı özelliği çalışıyor. Mekaniksel olarak herhangi sorun yok ama elektronik olarak analog bozulmuş. Dokunmatik ekranında masaüstüne tıkladığımda mouse imleci doğrusal hızda sağa gidiyor tek yapabildiğim kontrol yukarısı ve aşağısı. Cihazım garantili bunun için garantiye yollayacağım bugün veya yarın kargocu almaya gelecek lakin bazı çekincelerim var. Bu işlem için aslında yapılan basit bir çözüm var benim gibi konsolonu düşürüp analoğu bozulanlar hemen analog kartını değişip düzeltiyor ama analog tr de satılmıyor aliexpress vs sitelerden ort. 900₺ buluyor. Onun yerine veya servise gidip risk mi almalıyım çünkü garanti için gideceği yetkili asus servisi ümraniyede ki "sms infocomm" ve şikayetvar.com da çok iyi yorumları yok cihazımı komple pert etmelerinden korkuyorum. Sonuç itibari ile cihazın tek sağ analoğu bozuk geri kalan aksamı sorunsuz çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım ?
Son olarak cihaz yere düştü bundan dolayı bozuldu diye söyleyeyim mi?
mekaniksel bir sıkıntı yok belki beleşe yaparlar sorun kronik deyip 
Güncelleme-1: 22.04.25 tarihinde telefon ile aradılar windows şifresini istediler ben de içinde yazıp verdiğimi ama gerekli ise söylerim dedim. Adam pardon dedi aslında format atmak istiyorum cihaz yavaş dedi. Ben de cihaz gayet hızlıydı dedim size verdiğimde, siz sorunu gözlemdiniz mi dedim. Evet sorunu gördük hallettik dedi ama format da atılması gerekiyor daha doğru olması için dedi. Ben de gerçekten çözdünüz mü o zaman formata gerek var mı gerçekten dedim. Adam evet dedi orijinal asus yazılımı ile yapacağız dedi. Ben de bios ile sıfırlama yapılıyor ona asus sitesine kendisi otamatik bağlanıp dedim ve adam ne dediğimi anlamadı ben de ne yapıyorsanız yapın dedim. İnşallah cihaz emin ellerdedir çünkü adamın bir dediği bir dediği ile örtüşmüyor. Umarım sadece format atıp göndermezler

Son olarak cihaz yere düştü bundan dolayı bozuldu diye söyleyeyim mi?
Güncelleme-1: 22.04.25 tarihinde telefon ile aradılar windows şifresini istediler ben de içinde yazıp verdiğimi ama gerekli ise söylerim dedim. Adam pardon dedi aslında format atmak istiyorum cihaz yavaş dedi. Ben de cihaz gayet hızlıydı dedim size verdiğimde, siz sorunu gözlemdiniz mi dedim. Evet sorunu gördük hallettik dedi ama format da atılması gerekiyor daha doğru olması için dedi. Ben de gerçekten çözdünüz mü o zaman formata gerek var mı gerçekten dedim. Adam evet dedi orijinal asus yazılımı ile yapacağız dedi. Ben de bios ile sıfırlama yapılıyor ona asus sitesine kendisi otamatik bağlanıp dedim ve adam ne dediğimi anlamadı ben de ne yapıyorsanız yapın dedim. İnşallah cihaz emin ellerdedir çünkü adamın bir dediği bir dediği ile örtüşmüyor. Umarım sadece format atıp göndermezler
Son düzenleme: