Neler Yeni

Deprem Hakkında Konusalım

umarım bu gece kımsenın basına bırsey gelmez hepınız Allaha ve Kendınıze Emanet olun Dostlar🫡👋

ben bu boyutta bir deprem olacağını zannetmiyorum. inşAllah olmaz
İBB ekiplerinin yaptıkları araştırmalara göre , beklenen depremde en ufak üflemede yıkılması beklenen 40.000 civarı bina varmış , vaziyet böyleyken neye göre böyle bir çıkarım yaptın hocam. Bu işin şakası yok , Allah korusun 1 dakika sonra bile enkaz altında kalabilirsin. Yaşadığın şehri benden iyi bilirsin , dehşet derecede çarpık kentleşme ve gecekondu yapısı var. Olası 7.5 büyüklüğündeki bir depremin kıyı bölgelere 8-9 şiddetinde vuracağı belirtiliyor. Zaten şehir tıklım tıklım , yıkılsa ne yardım girebilir , ne insanlar çıkabilir. Şehre yardım girmesi yerine helikopterden kireç döküldüğü anları kimse görmek istemez. Sizi sizden başka kimse koruyamaz , önleminizi alın lütfen , bu iş ciddi.

Kanal İstanbul'dan ne para gelir ya köşeyi döneriz

Gece 12 de ve bu sabah 7 sularında tekrar artçılar oldu. Ben bizim binaya hiç güvenmiyorum. Marmara kıyısında değiliz ama kıyıya yakınız. Bu depremi de olduğu gibi hissettik. Büyük depremde sağ kalsam bile ya molozların altında sıkışıp ölürüm ya da yardım gelene kadar nalları dikerim. Sokaklarımız o kadar dar ki, 2 bina yıkılsa diğerleri de onlara çarpıp yıkılacak, domino etkisi. Hiçbir yerden geçiş olmayacak. İnsanlar hatayda olduğu gibi kendi imkanlarıyla sevdiklerini kurtarmaya çalışacak. Kurtulup güvenli bölgeye geçenlerde yağmacılarla uğraşacak. Bütün bunların sebebi kim? Hatay depreminden ders çıkarmayanlar kim? En başta kendi ailem. İmkan varken binayı sağlamlaştırmadıkları için. Allah ne derse o olur dedikleri için. Hiçbir deprem çantası hazırlığında bulunmadıkları için. Bunlardan sonra zaten halkının umurunda bile olmadığı devletimiz. Hiçbir insanın, halkın bu denli bir felaketi hak ettiğini düşünmüyorum fakat bu depremden sonra bile artık 200-300 yıl bilmem ne deprem olmaz diyip yine her şeyi sallayacaklarını da biliyorum. Ülkemizin çok büyük bir kısmının deprem bölgesi olduğu net bir mevzuyken bile insanların bunca zamanki rahatlıklarına acıyorum.

Konuşmak Gerekirse 5 Yıl İçinde Bu Aradaşın Mesaisi Başlayacak!
artworks-000043403417-1ink9y-t500x500.jpg

yav koskoca istanbul yıkılır mı be hangi masalcı uydurdu bu masalı acaba
dostum dediğin şeyin farkında mısın :(KOSKOCA) bir bina yıkılsa diğeri yıkılır diğeri yıkılsa diğerinin üstüne yıkılır böyle böyle devam eder üstelik dik konumlarda olan ilçelerdeki binalar gibi. ben esenyurtda oturyorum cidden allah göstermesin burada büyük bir deprem olursa tüm türkiye gelse yetişemez enkazlara Allah korusun bizi o günden.

Dershanede kütüphanede yakalandım agalarla halısaha için konuşoduk 3. Kat 5 saniye içinde binadan çıkmıştık binada kalanlar binadayken 2 kere daha şiddeti arttı depremin.

Geri