Ölümden sonra hayat yoksa

geçmiş olsun lakin bunun öbür dünyayla alakası nedir? devlet hastaneleri kötü durumda olduğu doğrudur
Öncelikle teşekkür ederim demek istediğim şey şu fazla öbür tarafa takılı kalmayın ben 1 hafta içinde hastaladim anı yaşamak lazım ben onu öğrendim

olumden sonra hayatın olmamasına ınanmak reenkarnasyona ınanıyorum demek kadar cahılcedır

Öncelikle teşekkür ederim demek istediğim şey şu fazla öbür tarafa takılı kalmayın ben 1 hafta içinde hastaladim anı yaşamak lazım ben onu öğrendim
yani tuhaf ama kendinle çelişiyorsun
örneğin imzanda ''Türk çocuğu, artık Arap çölleri için kanını dökmeyecektir." adında bir söz var bu da geçmişe takılı kalmak değil midir

Bu tarz inançlar toplumu düzende tutmak için getirildiğini düşünüyorum bende, çünkü ölümden sonra hiçbirşey yoksa insanlar kural felan tanımaz, neden kısa ömrünü belirli şeylere sabitlenerek yaşasın ki. Bende eskiden çok sorguluyordum artık saldım anın tadını çıkarın.

Dostlar istanbulda yaşıyorum ve geçtiğimiz günlerde olan depremden sonra ölümün bir anda gelebildiğini tekrar hatırladım, öldükten sonra bir hayatın daha olduğuna inanan biriyim herhangi bir dini inancım yok sanırım deistim diyebilirim ama oturup düşününce ya ölümden sonra hayat yoksa, bu korkunç bir şey yani ölecez ve bu kadar, bizim için zaman ve mekan diye bir şey kalmayacak bizim için bir anda bir saniyede 1 milyon yıl yada 1 milyar yıl geçebilecek ve sonunda gezegenimizin bir şekilde sonu geldiğinde öylece evrene karışıp gideceğiz, bu çok anlamsız geliyor nasıl varoldukta nasıl yok olabiliyoruz varlık ve yokluk nasıl oldu

Kardeş tam olarak insanoğlunun ölümden sonra her şeyin bitecek olması korkusundan dolayı dinler icat edilmiştir.

Bu tarz inançlar toplumu düzende tutmak için getirildiğini düşünüyorum bende, çünkü ölümden sonra hiçbirşey yoksa insanlar kural felan tanımaz, neden kısa ömrünü belirli şeylere sabitlenerek yaşasın ki. Bende eskiden çok sorguluyordum artık saldım anın tadını çıkarın.
insanların kural tanıdığını kim söyledi

yani tuhaf ama kendinle çelişiyorsun
örneğin imzanda ''Türk çocuğu, artık Arap çölleri için kanını dökmeyecektir." adında bir söz var bu da geçmişe takılı kalmak değil midir
Bence değil

Dinler toplumun ve insanların düzenini sağlamak içindir. O zamanlar yasalar ve bir hukuk sistemi olmadığı için dinler bulunmuştur. Kimi zaman kitleleri yönlendirmek ve çıkarlar için de kullanılır.

Gelecek 100 yıl içinde hepimiz unutulup tarihe gömüleceğiz.

hiçbir yazıyı okumadan yanıt veriyorum
tanrı yoksa ve ölürsen sıkıntı yok ama tanrı varsa ve sen inkar edip ölürsen sıkıntı büyük
bence risk almaya değmez bir yerden inanmaya başlayalım bence😃

tanrı yoksa ve ölürsen sıkıntı yok ama tanrı varsa ve sen inkar edip ölürsen sıkıntı büyük

Mantıklı bir açıklama. Düşünsene senelerce inkâr etmişsin, eskilerin masalları, efsane, mit falan demişsin. Öldükten sonra Helheim'ın girişinde Loki seni bekliyor. Yüce baba Odin'e karşı gelmeye değmeyeceğini o zaman anlayacaklar işte.

Mantıklı bir açıklama. Düşünsene senelerce inkâr etmişsin, eskilerin masalları, efsane, mit falan demişsin. Öldükten sonra Helheim'ın girişinde Loki seni bekliyor. Yüce baba Odin'e karşı gelmeye değmeyeceğini o zaman anlayacaklar işte.
şirk koşmakda büyük günahtı yolun ucu gene islama çıkıyor 😅

katılıyorum, açıkçası bizler koca kainattaki ufacık bir gezegendeki basit varlıklarız ölümden sonraki hayatı, yaratılışı, varolmayı, kainatı, tanrıyı, vs. düşünmeye başlarsak sonuca varamayız bu gezegendeki tüm canlıların sonu ölüm eğer ölümden sonra hayat varsa hepimiz oraya gideceğiz demektir bu güzel bir şey, düşünmekten kurtulamayan arkadaşlara tavsiyem A dinine B dinine değil sadece tanrının/yaratıcının kendisine inanın ve güvenin sonuçta koca kainatı herşeyi yaratmış tanrıyı dinlerle ayrı ayrı sınıflandırmak doğru değildir

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,957
Üyeler
186,272
Son üye
djkanzer
Geri