Ölümden sonra hayat yoksa

sad.

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
16
Dostlar istanbulda yaşıyorum ve geçtiğimiz günlerde olan depremden sonra ölümün bir anda gelebildiğini tekrar hatırladım, öldükten sonra bir hayatın daha olduğuna inanan biriyim herhangi bir dini inancım yok sanırım deistim diyebilirim ama oturup düşününce ya ölümden sonra hayat yoksa, bu korkunç bir şey yani ölecez ve bu kadar, bizim için zaman ve mekan diye bir şey kalmayacak bizim için bir anda bir saniyede 1 milyon yıl yada 1 milyar yıl geçebilecek ve sonunda gezegenimizin bir şekilde sonu geldiğinde öylece evrene karışıp gideceğiz, bu çok anlamsız geliyor nasıl varoldukta nasıl yok olabiliyoruz varlık ve yokluk nasıl oldu

Ölüm sonrası hayatı zamanında ben de çok düşündüm. Araştırma amaçlı Kur'an, biraz İncil falan okudum da bana pek mantıklı gelmedi. Bir süredir böyle şeyleri düşünmeyi bırakıp kendi önüme bakıyorum. Ölüm sonrası hayata kimse kesinlikle var veya yok diyemez. Bilinemeyecek bir şey olduğunu düşünüyorum.

Ölüm sonrası hayatı zamanında ben de çok düşündüm. Araştırma amaçlı Kur'an, biraz İncil falan okudum da bana pek mantıklı gelmedi. Bir süredir böyle şeyleri düşünmeyi bırakıp kendi önüme bakıyorum. Ölüm sonrası hayata kimse var veya yok diyemez. Bilinemeyecek bir şey olduğunu düşünüyorum.
normalde bende bu tarz din tanrı vb. konularında fazla düşünmem ama insan ölüme yakın bir an yaşadıktan sonra acaba ölümden sonra hayat var mı diye filan yine bi düşünmeye başlıyor

normalde bende bu tarz din tanrı vb. konularında fazla düşünmem ama insan ölüme yakın bir an yaşadıktan sonra acaba ölümden sonra hayat var mı diye filan yine bi düşünmeye başlıyor
Psikolojik olarak böyle düşünmen çok normal. Eğer aklına takılan sorular varsa, en iyisi insanların (ben dahil) yönlendirici fikirlerine kapılmak yerine kendin okumadıysan otur aç Kur'an'ın mealini falan oku. Belki aklında sorular varsa cevaplar. Ben de öyle düşünerek okudum ama sonrasında çok anlamsız gelmişti. O yüzden kendim öyle şeyleri düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Düşünme, düşünürsen kafayı yersin. Ya adam akıllı her şeyi, her kaynağı oku, ya da hiç düşünme. Bırak ne olacaksa olsun.

Dostlar istanbulda yaşıyorum ve geçtiğimiz günlerde olan depremden sonra ölümün bir anda gelebildiğini tekrar hatırladım, öldükten sonra bir hayatın daha olduğuna inanan biriyim herhangi bir dini inancım yok sanırım deistim diyebilirim ama oturup düşününce ya ölümden sonra hayat yoksa, bu korkunç bir şey yani ölecez ve bu kadar, bizim için zaman ve mekan diye bir şey kalmayacak bizim için bir anda bir saniyede 1 milyon yıl yada 1 milyar yıl geçebilecek ve sonunda gezegenimizin bir şekilde sonu geldiğinde öylece evrene karışıp gideceğiz, bu çok anlamsız geliyor nasıl varoldukta nasıl yok olabiliyoruz varlık ve yokluk nasıl oldu

Ölümden sonra hayatı ben de çok isterdim ama kesin bir şekilde olmadığına eminim. Aşağıdaki kitabı tavsiye ederim. Fikir verecek kitaplardan sadece birisi.

Yok zaten?
Doğmadan önce yaşıyormuydun? hayır! öldükten sonra yaşayacağını kim söyledi sana?
Kimin söylediğini düşün bakalım din nerden çıktı neden çıktı şu an dini kim kullanarak zenginliğine zenginlik katıyor? Din olmasaydı Fakir halkı böyle kandırıp uyutamazlardı.
Herkes bir şeylere inanıyor, inanmaya da ihtiyacımız var işte bunu bildikleri için insanları suistimal edebiliyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şunu da ekleyeyim biraz daha sorgulamaya devam edersen yüzde elli ihtimalle
- bir sürü bakireden (cinsel ilişki sonrası bakirelikler yenileniyor Allah'ın hikmeti önemli detay atlamayalım)
-İnmeyen penis
Sınırsız yemek vs haklarını kaybedeceksin
Sonsuz ateşte cabası 🔥🙎🔥

Son düzenleme:
dine vs. bağlamak istesen zaten kendin çoktan araştırırdın o yüzden anı yaşamaya bak öleceksen ölürsün yaşayacaksan yaşarsın sen sadece önlemlerle şeklini değiştirir veya geciktirirsin keyfine bak hayatını yaşa

Kendine saygısı olan, kendini az da olsa önemseyen insan; zulüm, haksızlık, adam kayırma, parayı tekelinde tutanların halklarına yaptığı eziyet vs düşününce bunların mutlaka karşılığı olmalı diyebilmeli. Adalet terazisinin şaştığı dünya arzında bu terazinin tam olarak dengelenip haklı olana hakkı eksiksiz verilip haksızlık yapan ağır cezalandırılmalı... Bu da ahireti zorunlu kılıyor.

Kendine saygısı olan, kendini az da olsa önemseyen insan; zulüm, haksızlık, adam kayırma, parayı tekelinde tutanların halklarına yaptığı eziyet vs düşününce bunların mutlaka karşılığı olmalı diyebilmeli. Adalet terazisinin şaştığı dünya arzında bu terazinin tam olarak dengelenip haklı olana hakkı eksiksiz verilip haksızlık yapan ağır cezalandırılmalı... Bu da ahireti zorunlu kılıyor.
Zorunlu olan ahiret değil, adaletin gerçek dünyada olması. İnsana katkı verecek tek şey kendine olan inancı ve yapacağı sıkı çalışmalardır. Gökten indiği sanılan kitaplar bize yardım etmiyor.

Zorunlu olan ahiret değil, adaletin gerçek dünyada olması. İnsana katkı verecek tek şey kendine olan inancı ve yapacağı sıkı çalışmalardır. Gökten indiği sanılan kitaplar bize yardım etmiyor.
Adaletin gerçek dünyada olmasını düşünmek güzel fıkra, bu da köleleşmiş zihniyetin kendine revâ gördüğü bir kabul.

Adaletin gerçek dünyada olmasını düşünmek güzel fıkra, bu da köleleşmiş zihniyetin kendine revâ gördüğü bir kabul.

O zaman adalet beklemeyin kardeş. Tek bir çocuğun ölümü bile her şeyin sonunda iyiye bağlanacağı dinsel bakış açısı için çok yüksek bir bedeldir.

Böylesine muhteşem bir düzen sadece patlama ile açıklanamayacağına göre ölümden sonra hayat %100 var hocam. Onca kötünün kötülüğü yanlarına kar kalmayacak inşallah!
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yapmayın ya. Kanunları yapan insanlar. Sizin insanlarınız ne kadar adaleti sağlayabiliyor? Can alan dışarıda, madde ile bağımlı yapan dışarıda, öcalan içeride ama senden benden iyi hayatı var. Ne adaletinden bahsediyorsunuz siz? İnsanların adalet sağlayamadığı açık ve net. Bu iş ahirete kalacak merak etmeyin siz. Kimse kaçamayacak orada.

Geri