Çözüldü✓ Oled panelde mat ekran ASUS ROG Strix OLED XG27UCDMG

ASUS ROG Strix OLED XG27UCDMG modelini satın almak istiyorum. Ancak ürün mat ekranla geliyor ve bu beni biraz tedirgin ediyor. OLED panellerde yüksek parlaklıklara çıkılamadığı için, bunun yerine parlak bir ekran modelini mi tercih etsem diye düşünüyorum. Fakat o zaman da ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM modelini almam gerekiyor ve aradaki fiyat farkı gerçekten çok fazla. Daha önce hiç OLED panel kullanmadım, bu yüzden düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
hem mat hem parlak oled kullandım. Kesinlikle mat olanı alma. mat olanı parlaklıkta sıkıntı yaşayınca iade edip parlak olanı aldım.

Ben parlak ekranlı ASUS ROG Strix XG27AQDMG Woled modelini aldım, uzun zaman olmadı alalı ama görüntü açısından gayet memnunum. Bi araştır istersen.
woled alamam yazılımla uğraşıyorum yazı kalitesinin iyi olmadığını söylüyorlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hem mat hem parlak oled kullandım. Kesinlikle mat olanı alma. mat olanı parlaklıkta sıkıntı yaşayınca iade edip parlak olanı aldım.
mat ile parlak arasında 7000 tl oynuyor onu düşünüyorum ama paraya kıyıp parlak olanı alcak gibiyim parlak 4k başka model yok asusta msi 50000 altında ürünü yok zaten

woled alamam yazılımla uğraşıyorum yazı kalitesinin iyi olmadığını söylüyorlar

mat ile parlak arasında 7000 tl oynuyor onu düşünüyorum ama paraya kıyıp parlak olanı alcak gibiyim parlak 4k başka model yok asusta msi 50000 altında ürünü yok zaten
Beni rahatsız eden bir yazı kalitesi olmadı ama tabii ki işi riske atmamak lazım.

Merhaba ne farkı olur acaba ? Görüntü kalitesi mi değişiyor dp 2.1 olunca
4k 240hz için dp 2.1 gerekiyor. Öbür türlü dsc ile alıyorsunuz. Detaylı bakmaya üşendim. Şu videoda anlatılıyor galiba.
IMG_3131.webp

IMG_3130.webp

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Hocam peki parlak woled alınır mı ? Yoksa qd oled mi daha iyi renk konusunda ?
Renk gamutu olarak QD oled daha iyi, parlak woled alınır. 4.nesil woledlerin testlerine bakmadım 4.nesilde iyileştirme olduğu söyleniyor. Woled'in de kendine göre artıları var. Mesela aydınlık ortamda QD oled siyahı griye çeviriyor, ekran purple gözüküyor. Woled de bu durum yok. Modele ve ihtiyaca bağlı seçim değişir.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
XG27UCDMG sdr da 250 nit çıkıyor. Normal oled panellerle aynı seviyede. HDR parlaklık sorunu olmaz. Sırf kaplaması glossy diye binlerce lira ekstradan para vermeyin.
Hocam bu monitörü ciddi ciddi düşünüyordum ama ekran gerçekten MAT mı bunda ? Ben hiç anlayamadım olayı, AW2725DF ile aynı ekran yüzey türüne sahip değil mi yani ? Eğer öyleyse benim için gerçekten vazgeçme sebebi.

Hocam bu monitörü ciddi ciddi düşünüyordum ama ekran gerçekten MAT mı bunda ? Ben hiç anlayamadım olayı, AW2725DF ile aynı ekran yüzey türüne sahip değil mi yani ? Eğer öyleyse benim için gerçekten vazgeçme sebebi.
G6 gibi mat değil. Parlak kaplama kullandığı kesin. Detaylı araştırmadım ancak semi glossy olması lazım. Mat olmadığına %100 eminim orası kesin. Zaten bol bol yansıma yaptığını resimden görebilirsiniz.
Desktop Screenshot 2025.09.27 - 16.51.47.40.webp

G6 gibi mat değil. Parlak kaplama kullandığı kesin. Detaylı araştırmadım ancak semi glossy olması lazım. Mat olmadığına %100 eminim orası kesin. Zaten bol bol yansıma yaptığını resimden görebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Bekle bekle dayanmakta zorlanıyorum, bu monitör, aw2725D ya da AW27AQWMG bekleyeceğim gibi duruyor ama beklemekte zorlanıyorum.
Siz hangisini önerirsiniz ? PC sistemim 2K için yeterli fakat AA oyunlar oynamadığı için 4K almakhem PS hem de PC'de daha iyi mi olur bilemedim.

PS'de Dying Light, Diablo, WOlverine gibi aksiyonlu, OLED'i dibine kadar hissetirecek oyunalr oynamayı hedefliyorum ana hedef olarak. PC'de de TFT, Pubg vs.

Bekle bekle dayanmakta zorlanıyorum, bu monitör, aw2725D ya da AW27AQWMG bekleyeceğim gibi duruyor ama beklemekte zorlanıyorum.
Siz hangisini önerirsiniz ? PC sistemim 2K için yeterli fakat AA oyunlar oynamadığı için 4K almakhem PS hem de PC'de daha iyi mi olur bilemedim.
Şu an alacak olsam 2k olarak AW2725D, 4k olarak XG27UCDMG alırdım.

Mükemmel hareket performansı istersem de bu ikisinden birini çekerdim.
:D hareket performansı mükemmel. 360hz oled yağ gibi akıyor, 500hz canavar olur. Oledler de hareket performansı yenileme hızıyla doğru orantılı. LCD panellerde de hareket netliği artıyor fakat bir Oled gibi değil. Bu modeller 300nit'i biraz aşıyor. Oldukça parlak yani. LCD seviyesine yakınlar.

Son düzenleme:
Bilemiyorum ki bunlara ihtiyacım var mı gerçekten. Amacım PS'te hikayeli oyunlarda, OLED keyfini yaşamak, bilgisayarda da TFT gibi sistemin yeteceği oyunları oynamak. 6700 XT - 12400F DDR4 - sistemi değiştirme niyetim yok. Akıcılık için olabilir tabii ki ama benim öyle bir akıcılığa ihtiyacım yok sanki. Sadece karar veremiyorum 4K 27" için ekstrada 15 bin TL vermeye gerek var mı benim senaryom için. Bilgisayarım rahat kaldıracak olsa 4K alırdım ama sistemim de 2K için ideal olunca çokta bilemiyorum.
Şu an alacak olsam 2k olarak AW2725D, 4k olarak XG27UCDMG alırdım.

Mükemmel hareket performansı istersem de bu ikisinden birini çekerdim.
:D hareket performansı mükemmel. 360hz oled yağ gibi akıyor, 500hz canavar olur. Oledler de hareket performansı yenileme hızıyla doğru orantılı. LCD panellerde de hareket netliği artıyor fakat bir Oled gibi değil. Bu modeller 300nit'i biraz aşıyor. Oldukça parlak yani. LCD seviyesine yakınlar.

Geri