Suç işleyenlere ceza verilmemeli.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Kısa ve öz kökten çözüm
20_25_05_.webp

Bak şimdi adam seni sakat bıraktı öldürdü. Senin bu dünyadaki hakkını yemiş oldu.bu herife bu dünyada ceza veriyoruz bu sayede o adam da bu dünyadaki hakkını kullanamıyor. Ayrıca ceza sana bir şey katmaz şahsi görüşüm benim sevdiğim insan yada ben geberdikten sonra başkasının ceza alması umurumda değil sonuçta benim hakkım gitmiş geri gelmiyor ama ceza caydırıcı olursa ,adama eğer birinin hakkını yersen senin hakkını fazlaca alırız dersen adam kendi hakkını kaybetmekten korkacak adam olacak anladın mı?
Peki sence hangisi daha ahlaklı. Allahtan sırf korktuğu için kötülük yapmayan mı, Allahtan cennet ödülü kazanacağı için kötülük yapmayan mı

Peki sence hangisi daha ahlaklı. Allahtan sırf korktuğu için kötülük yapmayan mı, Allahtan cennet ödülü kazanacağı için kötülük yapmayan mı
Bahane dini kurallardan neden ben inanmadığım din için neden yargılanacağım. Ahlak dediğin şey topluma göre şekillenmiş bir şey.

Mesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.

Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor

Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.
Bu dünyada ki cezalar hakimin vicdanına bırakılmıştır. Öteki dünyada Allah onu uygun görmüş... Hakimin vicdanı buysa karışmak bize düşmez. O adamda öldürmeseymiş. Yoksa Kimseyi öldürmemiş kişi, onu öldüren kişi yüzünden ölmüşse ve Allah öldürülen kişiye bu dünyada yaşaması için 77 yıl vermişse onu öldüren yüzünden bu hayatını yaşayamamış. Şimdi öldüren kişi bu dünyada rahat mı yaşasın? öldürdüğü kişinin bu dünya da ki hayatta ki zamanının hepsini almış. "Ölünce zaten öderiz hesabını" kafasında mı olsun? Kimseyi öldürmeyene haksızlık olur o zaman...

Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor

Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.
iyi diyon güzel diyonda keşke öteki taraf olsa :D

o zaman ben senın aıle bıreylerının tek tek bahsettıgın gıbı oldureyım ama sonucta allah dıger tarafta bana cezasını verecek ellımı kolumu sallayarak sokaklarda fıng atıcam kabul musun?

Kardeşim kafa yapısı olarak aklıma direk bu video geldi. Bu düşünceye ulaşmak için videodaki gibi kaçak şeyler kullandığını düşünüyorum.

felsefeyi falan boş ver kanka en yakın zamanda bir psikoloğa görün en iyisi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adama aynı anda niye 2 ceza veriyorsun hakettiği cezayı vermen lazım.Allah diyorki hırsızlığın cezası 5 yıl cehennem.Sen üstüne birde adama bu dünyada neden hapis cezası veriyorsun
madem felsefi bir tartışma bende öyle bir örnek veriyim. Belki islam dini yalan her şey yalan tanrı yaratıcı herhangi bir şey yok, bu adamın bir yerden ceza alması lazım. garantiye alabiliceğin tek yer bu dünyada gözünün önünde can sıkıntısından ömrünün sonuna kadar orda çürümesi değil mi

Son düzenleme:

İşte bunun gibi ruh hastası insanlar aramızda rahatça dolaşıyor hatta onları insan yerine bile koyuyoruz kimimiz.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,409
Üyeler
185,722
Son üye
zorr0_35
Geri