Öneri Oyunlar TR Dublaj Olmalı

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Aslında bir ekip olacak oyunlara özel Türkçe dublaj modu çıkaracaklar Mw3 te olduğu gibi o zaman daha mantıklı olur , oyunların Türkçe dublajlı olması gerektiği kanısını da destekliyorum çünkü emin olun zevkini en üst seviyeye çıkarıyor tlou'da olduğu gibi

ya bilader ne konuşuyon nerde umursamıcak rockstar zaten türkçe getirecekti aral denen illet firma getirmedi arkadaş haklı oyun türkçe çıkmayacaksa almayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kardeşim beyi nasıl konuştuğum neden senin bu kadar zoruna gidiyor? Ayrıca adam gibi doğru düzgün tartışma yaratacak cümleler kurmadan konuşabilecek bir zekaya sahip değil misin de bilader, ne konuşuyon gibi saçma sapan kelimeler kullanıyorsun? Ben kendi fikrimi belirtmişim buna karşı çıkacaksan insan gibi diline mukayet ol da karşı çık. Yok ben beceriksiz biriyim hakaret kullanmadan, saçma sapan kelimeler araya sıkıştırma dan konuşabilecek kadar zekam yok diyorsan zaten bir şey diyemem.

Beyler yeni çıkan hiçbir oyunu dublaj çıkmadığı sürece almayalım altyazı olsa bile almayalım korsan oynayalım. ruhsuz bir oyun oynamaktan bıktım. Bu tarz protestoları büyük kanalların başlatması dileğiyle.
Bakış açınız yanlış. Türkçe yok diye oyun almamak zaten olmayan yerelleştirmenin olmamaya devam etmesi için bir gerekçe daha sağlar. Zira TR oyuncu topluluğu bir oyunu almazsa oyunu yapanların etmeyeceği kar caydırıcı düzeyde değil. Yani zaten çoğu oyun az satıyor. Ancak tam tersi olursa ve alabilen herkes sevdiği oyunları alıp oynarsa ve satış istatistiklerinde ciddi yer edinirsek o zaman zaten kendiliğinden gelir yerelleştirmeler. Yani özetle mevcut koşullarda oyunları boykot etmenin sonucu hem yerelleştirmesiz kalmak hem de korsan kaynaklı güvenlik zaafiyeti vermektir.

Bakış açınız yanlış. Türkçe yok diye oyun almamak zaten olmayan yerelleştirmenin olmamaya devam etmesi için bir gerekçe daha sağlar. Zira TR oyuncu topluluğu bir oyunu almazsa oyunu yapanların etmeyeceği kar caydırıcı düzeyde değil. Yani zaten çoğu oyun az satıyor. Ancak tam tersi olursa ve alabilen herkes sevdiği oyunları alıp oynarsa ve satış istatistiklerinde ciddi yer edinirsek o zaman zaten kendiliğinden gelir yerelleştirmeler. Yani özetle mevcut koşullarda oyunları boykot etmenin sonucu hem yerelleştirmesiz kalmak hem de korsan kaynaklı güvenlik zaafiyeti vermektir.
hiçbir farkı yok korsan oyna ozaman adamları kar caydırmıyosa kar etmesinler. ve sandığınız aksine doğru yerden indirdiğiniz korsan oyunların tamamı güvenlidir.

ya zaten siz korsan oynadığınız için şirketler türkçe dublaja yatırım yapmıyo, hem yapsalar türkçemi yaparlar, rusça falan yaparlar

ya zaten siz korsan oynadığınız için şirketler türkçe dublaja yatırım yapmıyo, hem yapsalar türkçemi yaparlar, rusça falan yaparlar
ben yıllardır farcry serilerinin tamamı asasiins creed serisi gta cod vs tüm serilerini aldım Trde şunan 10 bilgisayarın 8i orjinal oyun oynuyor.

hiçbir farkı yok korsan oyna ozaman adamları kar caydırmıyosa kar etmesinler. ve sandığınız aksine doğru yerden indirdiğiniz korsan oyunların tamamı güvenlidir.
Ben hem İngilizce biliyorum hem de oyunlarda Türkçe görmek istiyorum. Hem oyunları keyifle oynayabiliyorum hem de orijinal oynayarak TR dil desteği gelmesine katkıda bulunmuş oluyorum. Dediğiniz koşulda ben bir şey elde etmiyorum. Ancak imkanı olan herkes oyun satın alsa hem onlar bir şeyler elde eder hem de biz. Ona rağmen sonuç olmazsa o zaman tepki koyulur.
Ayrıca sorun sadece oyun satın almamak da değil bence. En başta bizde bilgisayar/konsol sahibi olmak ekonomik sebeplerle zor. Orijinal oyun oynama oranımız yükselse bile pc/konsol oyuncu sayımız hakkında konuşmak gerekir.

Ben hem İngilizce biliyorum hem de oyunlarda Türkçe görmek istiyorum. Hem oyunları keyifle oynayabiliyorum hem de orijinal oynayarak TR dil desteği gelmesine katkıda bulunmuş oluyorum. Dediğiniz koşulda ben bir şey elde etmiyorum. Ancak imkanı olan herkes oyun satın alsa hem onlar bir şeyler elde eder hem de biz. Ona rağmen sonuç olmazsa o zaman tepki koyulur.
Ayrıca sorun sadece oyun satın almamak da değil bence. En başta bizde bilgisayar/konsol sahibi olmak ekonomik sebeplerle zor. Orijinal oyun oynama oranımız yükselse bile pc/konsol oyuncu sayımız hakkında konuşmak gerekir.
ona rağmen olmuyor işte. ben bundan sonra Türkçe dublaj olmayan hiçbir oyuna para vermicem. bıktım ruhsuz oyun oynamaktan bana aldığın oyunların hikeyesini anlat desen anlatamam çünkü boş boş koşup adam vurdum.

sizlerin Türkçe düşmanı olduğunuzu falan düşünüyorum. crysis 2 ve 3 muhteşem seslendirmeye sahip. unchartedlarında dublajı muhteşem.

lüks değil standartdır.

infomus serisininde dublajı muhteşemdir.
yani şimdi diyelim ki türkçe düşmanıyım öldürecek misin beni? öyleysem niye oyunlarda veya filmlerde türkçe altyazı tavsiye edeyim. türkçe düşmanıyım ya; ne yapar ne eder ingilizce öğrenirdim. orjinal dilinde oynar ve seyrederdim sıkıntısız, alt yazısız. ayrıca dünya üzerinde en sevdiğim dil almanca. çok hoşuma gidiyor. ayrıca gücüne gitse de arapçayı da seviyorum. ama filmlerde veya oyunlarda orjinal ses ve türkçe altyazı tavsiyemdir. her orjinal ses iyi değil tabii ki.mesela birkaç ay önce ispanyol bir film izledim.orjinal sesinde.taramalı tüfek gibi peş peşe sanki nefessiz sıralıyorlar kelimeleri.başım döndü kusacam geldi.çevirdim ingilizceye.bu tür durumlarda ek dublaj iyidir tabii ki.ama önceki yorumumda da dediğim gibi: mesela yüzüklerin efendisi 3 lemesi çok profesyonelce dublajlanmış. yani bir smegoln denen yaratığın bile üstüne iyi dublajlanmış türkçe tam oturmuş.yani karakterlerle özdeşleşmiş sesler ve yorumlar.mesela gandalfa da tam oturmuş.yani karekter görüntüsüne baktığında ses tonu vs. tam uyum sağlamış.karanlığın efendisi sahuron da öyle.mesela yüzük taşıyıcısı frodoya tiz ses iyi gitmiş bunun gibi.sen mesela deli yürek filminde koca yusuf miroğluna gidip çok tiz ses tonu eklesen (kız gibi); sen ' bu nasıl kabadayı' demezmisin.gülersin haliyle.bunun gibi şeyler yani.

Kardeşim beyi nasıl konuştuğum neden senin bu kadar zoruna gidiyor? Ayrıca adam gibi doğru düzgün tartışma yaratacak cümleler kurmadan konuşabilecek bir zekaya sahip değil misin de bilader, ne konuşuyon gibi saçma sapan kelimeler kullanıyorsun? Ben kendi fikrimi belirtmişim buna karşı çıkacaksan insan gibi diline mukayet ol da karşı çık. Yok ben beceriksiz biriyim hakaret kullanmadan, saçma sapan kelimeler araya sıkıştırma dan konuşabilecek kadar zekam yok diyorsan zaten bir şey diyemem.
Bence siz zeka yoksunu birisiniz ben size hakeret etmediğim halde doğru konuş felan dediniz. Bende yorumumu düzenleyip hakaret ekledim.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,441
Üyeler
189,839
Son üye
mrtsndkc
Geri