I5 12400F ile 5070 Ti uygun mudur ?

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
327
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
Kasa: Dark maxima V2.

Yukarıdaki sisteme sahibim. RTX serisi ekran kartı kullanıp, 2K OLED 360hz monitör almayı da düşünüyorum. Bu sisteme sadece 5070 Ti + PSU alsam, beni 5-6 ay idare eder mi yoksa zaten 2K'da kullanacağım için daha iyi bir işlemci + anakart + DDR5'e geçene kadar rahatça götürür mü ? Anladığım kadarıyla 2K kullanacağım için i5 12400F yeterli olur gibi duruyor ama DDR5 olmaması felan sorun teşkil eder mi ? Monitörde almak istediğim için eğer full sistem değiştirirsem bana sorun yaratabilir :) O yüzden sizlere sorum, sadece 5070 Ti alsam hata mı ederim ?

sen bence o ekran kartında kalıp ana kart + işlemci değişimi yap.

sen bence o ekran kartında kalıp ana kart + işlemci değişimi yap.
O seçeneği de biliyorum hocam ama RTX serisine geçmek istiyorum artık. İlerleyen zamanlar tabii ki DDR5 geçmeyi planlıyorum. Aslında sorum öneriden ziyade, bir sorun teşkil eder mi etmez mi. Yanlış anlamayın, neden öneri veriyorsunuz demiyorum.

O seçeneği de biliyorum hocam ama RTX serisine geçmek istiyorum artık. İlerleyen zamanlar tabii ki DDR5 geçmeyi planlıyorum. Aslında sorum öneriden ziyade, bir sorun teşkil eder mi etmez mi. Yanlış anlamayın, neden öneri veriyorsunuz demiyorum.
yok canım ne yanlış anlayaym :D eğer 2k da ultra ayarlarda kullanacaksan sorun oluşturmaz. (kırmızı takımdan birini daha kaybettik 🥹)

yok canım ne yanlış anlayaym :D eğer 2k da ultra ayarlarda kullanacaksan sorun oluşturmaz. (kırmızı takımdan birini daha kaybettik 🥹)
Valla hocam 2 hafta önce 30.900 TL'ye 9070 XT almıştım fakat pek içime sinmedi kullanmak. Artık alabilecekken nvidianın yazılımına da para vermek istedim :) bir de RTX hiç kullanmadım, içimde kaldı. Tek sorunum DDR5'i sonraya ertelemek olacak.

Valla hocam 2 hafta önce 30.900 TL'ye 9070 XT almıştım fakat pek içime sinmedi kullanmak. Artık alabilecekken nvidianın yazılımına da para vermek istedim :) bir de RTX hiç kullanmadım, içimde kaldı. Tek sorunum DDR5'i sonraya ertelemek olacak.
hocam o fiyata 9070XT kaçmazdı be :D neyse 5070 Tİ de güzeldir hayırlı olsun bakalım içinizde kalsaydı kötü olurdu farklı şeyler denemek iyidir.

hocam o fiyata 9070XT kaçmazdı be :D neyse 5070 Tİ de güzeldir hayırlı olsun bakalım içinizde kalsaydı kötü olurdu farklı şeyler denemek iyidir.
Evet hele ki iyi ve yakışıklı olmasını da istiyorum ortalama 45-48K olacak ve arada 15k'lık bir fark yok ama hep hayaldi küçükken kendimize iyi oyun bilgisayarı almak, şimdi bakıyorum testlere, bazı özellikleri açınca 4K'da bile 100fps+ vermesi en yeni oyunlarda baya keyif verir gibi :)

minimum 9700x 7800x3d varsa bütçe 9800x3d yönel ddr5 geçiş aşırı fark ediyor ddr4 den.
5070ti al zamanla geçiş yaparsın sat al yaparsın ufak ufak.

minimum 9700x 7800x3d varsa bütçe 9800x3d yönel ddr5 geçiş aşırı fark ediyor ddr4 den.
5070ti al zamanla geçiş yaparsın sat al yaparsın ufak ufak.
Sağolun hocam yorumunuz için. Normalde 5070 Ti + PSU ile sistemi başta böyle kullanmak istiyordum ama sonra imkan çıkartabilirsem full sistem değiştireyim diye düşündüm ekran kartını yeni bir sisteme takayım diye :D OLED monitör de düşününce 100 Bin TL para ediyor :(

Sağolun hocam yorumunuz için. Normalde 5070 Ti + PSU ile sistemi başta böyle kullanmak istiyordum ama sonra imkan çıkartabilirsem full sistem değiştireyim diye düşündüm ekran kartını yeni bir sisteme takayım diye :D OLED monitör de düşününce 100 Bin TL para ediyor :(
ister istemez gidiyor
orta segment 2ci el b650 al 9700x al işlemci.
patriot ram al 2 ci el bu şekilde ucuz düzersin gerisini keyfine bak.
soğutucuya hava al sıvıya bulaşma iyizico+parolapara ile
bunu al gayet uyguna geliyor ve baya götürür performans olarak güzel temel olarak bunu alabilirsin :)
zamanla

ister istemez gidiyor
orta segment 2ci el b650 al 9700x al işlemci.
patriot ram al 2 ci el bu şekilde ucuz düzersin gerisini keyfine bak.
soğutucuya hava al sıvıya bulaşma iyizico+parolapara ile
bunu al gayet uyguna geliyor ve baya götürür performans olarak güzel temel olarak bunu alabilirsin :)
zamanla
Hocam ben iyzico kampanyasını kullanmıştım ve kullandığım ürünü iade ettim. Sanırım bir daha kampanyayı kullanamam gibi duruyor :( Ama dediğiniz gibi ister istemez gidiyor ve 0 alacaken 10 bin TL borca girer gene temiz sistem almayı tercih ederim ya. Özellikle teknoloji de 2.elde yurdum insanına pek güvenemiyorum.

Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
Kasa: Dark maxima V2.

Yukarıdaki sisteme sahibim. RTX serisi ekran kartı kullanıp, 2K OLED 360hz monitör almayı da düşünüyorum. Bu sisteme sadece 5070 Ti + PSU alsam, beni 5-6 ay idare eder mi yoksa zaten 2K'da kullanacağım için daha iyi bir işlemci + anakart + DDR5'e geçene kadar rahatça götürür mü ? Anladığım kadarıyla 2K kullanacağım için i5 12400F yeterli olur gibi duruyor ama DDR5 olmaması felan sorun teşkil eder mi ? Monitörde almak istediğim için eğer full sistem değiştirirsem bana sorun yaratabilir :) O yüzden sizlere sorum, sadece 5070 Ti alsam hata mı ederim ?
sistemi değiştirmeden psu + 14600kfda yapabilirsin baya iyi olur aslında.

Geri