Öneri İnternetiniz yavaş mı çözüm burada.

Reaksiyon skoru
12
Merhaba. Benim gibi düşük 16 mbps (max verdiği hız 12) sahip arkadaşlar varsa çözüm önerisi sunuyorum. Eğer internetinize tek kişi bağlanıyorsa ve pinginiz çıkmıyorsa fakat 4-5 kişi bağlandığı zaman ping sorunları oluşuyorsa Keneetic modeme sahip veya ''x'' modeminiz de bu ayarlar varsa yapmanızı kesinlikle öneririm. 10 kişi bağlansa bile ping çıkmıyor gerçekten. Hatta sadece kablolu değil telefonda vs oyun oynuyorsanız orada da aynı şekilde ping yükselmeden oynayabilirsiniz. ''ÇOK BASİT VE KISA AYARLAR''

Önce QoS ayarını yapıyoruz. Ama YouTube'da dikkat ettim herkes en alttaki ''Akıllı sıra yönteminden hız atıyor'' bunu yapmayın. Evet, işe yarıyor ama kbit atamıyorsunuz veya atıyorum 12500 mbit veremiyorsunuz yani ''Bağlantı Politikalarındaki'' gibi çok etkili olmuyor. Buradan QoS ayarını aktifleştirdiğimiz zaman öncelik denilen ayar var, bu ayarı istemci listesine girip kendi cihazınıza tıkladıktan sonra oyun oynuyorsanız veya ne yapıyorsanız 1. sıraya alıp resimdeki gibi cihazınızı seçip en yükseği seçiyoruz. Ve artık hızınız diğer kullanıcılardan çok daha iyi olacak.

Ekran görüntüsü 2025-06-22 204931.webpEkran görüntüsü 2025-06-22 205426.webp

Yapmayın dediğim kısımda ''Bağlantı Politikalarından'' manuel şeklinde gireceğiz. Kural ekle kısmına tıklayıp bir isim belirleyip hızınız kaçsa 16 ise 12.5 mbit öneririm veya kendiniz deneyip de yapabilirsiniz hızlarınıza göre. (Manuel hızı da kendinize 750 veya 800 Kbit Manuel kullanıcılara 150-200 Kbit girebilirsiniz.) Ama 35 mbps ve üstü hızınız varsa ve birkaç kişi girince hemen pinginiz çok artıyorsa 5 mbit düşürün derim. Çok daha etkili oluyor. Diğer kullanıcılar içinde yine kural ekle diyip ''xx'' o kişilere de oyun oynamıyorlarsa 3-4 mbps arasında hız verirseniz artık ne ping dalgalanması, ne gecikme hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Yıllarca ping sorunu için cebelleştim şans eseri bu ayarı buldum. Hiçbir yerde de görmedim bu ayarı. (Bağlantı politikaları) İlk konum anlamadığınız kısım varsa lütfen yazın. İyi günler.:giggle:

Ekran görüntüsü 2025-06-22 205726.webp

Son düzenleme:
Qos için donanım ağ hızlandırma kapatmamızı istiyor
Not : istemiyormuş

Qos için donanım ağ hızlandırma kapatmamızı istiyor
Not : istemiyormuş
Sistem, ayrıntılı kategori ve uygulama trafik hesabı için ayarlanmıştır. Maksimum yönlendirme performansı gerekiyorsa Donanım ağ hızlandırıcısını etkinleştirin. Modun değiştirilmesinin uygulama ve kategori trafiği geçmişini sıfırladığını lütfen unutmayın.

Son düzenleme:
Merhaba. Benim gibi düşük 16 mbps (max verdiği hız 12) sahip arkadaşlar varsa çözüm önerisi sunuyorum. Eğer internetinize tek kişi bağlanıyorsa ve pinginiz çıkmıyorsa fakat 4-5 kişi bağlandığı zaman ping sorunları oluşuyorsa Keneetic modeme sahip veya ''x'' modeminiz de bu ayarlar varsa yapmanızı kesinlikle öneririm. 10 kişi bağlansa bile ping çıkmıyor gerçekten. Hatta sadece kablolu değil telefonda vs oyun oynuyorsanız orada da aynı şekilde ping yükselmeden oynuyorum. ''ÇOK BASİT VE KISA AYARLAR''

Önce QoS ayarını yapıyoruz. Ama YouTube'da dikkat ettim herkes en alttaki ''Akıllı sıra yönteminden hız atıyor'' bunu yapmayın. Evet işe yarıyor ama kbit atamıyorsunuz veya atıyorum 12500 mbit veremiyorsunuz yani ''Bağlantı Politikalarındaki'' gibi çok etkili olmuyor. Buradan QoS ayarını aktifleştirdiğimiz zaman öncelik denilen ayar var, bu ayarı istemci listesine girip kendi cihazınıza tıkladıktan sonra oyun oynuyorsanız veya ne yapıyorsanız 1. sıraya alıp resimdeki gibi cihazınızı seçip en yükseği seçiyoruz. Ve artık hızınız diğer kullanıcılardan çok daha iyi olacak.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Yapmayın dediğim kısımda ''Bağlantı Politikalarından'' manuel şeklinde gireceğiz. Kural ekle kısmına tıklayıp bir isim belirleyip hızınız kaçsa 16 ise 12.5 mbit öneririm veya kendiniz deneyip de yapabilirsiniz hızlarınıza göre. (Manuel hızı da kendinize 750 veya 800 Kbit Manuel kullanıcılara 150-200 Kbit girebilirsiniz.) Ama 35 mbps ve üstü hızınız varsa ve birkaç kişi girince hemen pinginiz çok artıyorsa 5 mbit düşürün derim. Çok daha etkili oluyor. Diğer kullanıcılar içinde yine kural ekle diyip ''xx'' o kişilere de oyun oynamıyorlarsa 3-4 mbps arasında hız verirseniz artık ne ping dalgalanması, ne gecikme hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Yıllarca ping sorunu için cebelleştim şans eseri bu ayarı buldum. Hiçbir yerde de görmedim bu ayarı. (Bağlantı politikaları) İlk konum anlamadığınız kısım varsa lütfen yazın. İyi günler.:giggle:

Alıntıyı görüntüle
bunu deneyim derken Zar zor Müşteri Hizmetleri ile ayarladığım Türknet'in ayarlarını bozarım internet gider en iyisi kurcalamamak :D

bunu deneyim derken Zar zor Müşteri Hizmetleri ile ayarladığım Türknet'in ayarlarını bozarım internet gider en iyisi kurcalamamak :D
Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Çok basit ayarlar. Anlamadığınız kısım olursa bana sorabilirsiniz. Modeminiz farklı bile olsa yardımcı olmaya çalışırım.

Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Çok basit ayarlar. Anlamadığınız kısım olursa bana sorabilirsiniz. Modeminiz farklı bile olsa yardımcı olmaya çalışırım.
YOK YOK kalsın :D

YOK YOK kalsın :D
Hiçbir şey yok ki. Sadece diğer kullanıcıların hızlarını bir miktar düşürüp kendinize daha fazla hız atıyorsunuz o kadar. Ping sorununuz varsa kesinlikle yapın bence. Yıllar sonra bu şekilde çözdüm sonunda. Test de ettim 10 kişi bağlı oluyor hatta daha fazla ama pingim hep minimum.:blobdance:

Hiçbir şey yok ki. Sadece diğer kullanıcıların hızlarını bir miktar düşürüp kendinize daha fazla hız atıyorsunuz o kadar. Ping sorununuz varsa kesinlikle yapın bence. Yıllar sonra bu şekilde çözdüm sonunda. Test de ettim 10 kişi bağlı oluyor hatta daha fazla ama pingim hep minimum.:blobdance:
Valla oyun oynarken ping girerse direkt wlan kapıyorum umurumda olmuyor parasını ben veriyorum sonuçta 😅

modem ayarlarında yok teknik desteğe mi yazmam gerekiyor yaparlar mı?

Geri