PerfEdge 5A Sistem Test Sonuçları Nasıl?

Reaksiyon skoru
55
Merhabalar Donanım Arşivi'nin

PerfEdge 5A

isimli hazır sistemini aldım ve sistem testlerini gerçekleştirdim. Sizce test sonuçları nasıl?

İki adet oyun testi "RDR2" "Cyberpunk 2077"
Ve 3Dmark, CinebechR23 Multi-Single Core, CrystalDismark, Furmark testleri mevcut.
Sistem Bilgileri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (5.0GHz Boost, 32MB Cache, 65W)
  • Anakart: Biostar B650MT-E PRO (DDR5, AM5, mATX)
  • Ekran Kartı: Palit RTX 5060 Ti Infinity 3 16GB GDDR7 (128-bit)
  • RAM: TwinMOS VOLTX 32GB (2x16GB) 5600MHz CL36 DDR5
  • SSD: TwinMOS CoreX 1TB M.2 NVMe (5000/4800MB/s)
  • Kasa & PSU: XPG Lander 500 (650W 80+, 4x120mm Rainbow Fanlı)
  • Soğutucu: FSP NC3 120mm ARGB Kule Tipi
Soğutma performansı açısından kasanın örnek görselini yükledim.

Ekler

• 3dMarkTestiGÜNCEL.webp
    3dMarkTestiGÜNCEL.webp
    109.5 KB · Hit: 104
  • CinebechR23 MultiCore CPU Score ALL.webp
    CinebechR23 MultiCore CPU Score ALL.webp
    131.8 KB · Hit: 82
  • CrystalDisMark Test.webp
    CrystalDisMark Test.webp
    27.7 KB · Hit: 81
  • Furmark Testi 2k 1Dakika.webp
    Furmark Testi 2k 1Dakika.webp
    315.9 KB · Hit: 92
  • RDR2 1440p Gaming Test.webp
    RDR2 1440p Gaming Test.webp
    116.9 KB · Hit: 95
  • Cyberpunk2k Ultra Msi Afterburner.webp
    Cyberpunk2k Ultra Msi Afterburner.webp
    111.6 KB · Hit: 95
  • KASAXPGLANDER001-3.webp
    KASAXPGLANDER001-3.webp
    30 KB · Hit: 96
Merhabalar Donanım Arşivi'nin

PerfEdge 5A

isimli hazır sistemini aldım ve sistem testlerini gerçekleştirdim. Sizce test sonuçları nasıl?

İki adet oyun testi "RDR2" "Cyberpunk 2077"
Ve 3Dmark, CinebechR23 Multi-Single Core, CrystalDismark, Furmark testleri mevcut.
Sistem Bilgileri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (5.0GHz Boost, 32MB Cache, 65W)
  • Anakart: Biostar B650MT-E PRO (DDR5, AM5, mATX)
  • Ekran Kartı: Palit RTX 5060 Ti Infinity 3 16GB GDDR7 (128-bit)
  • RAM: TwinMOS VOLTX 32GB (2x16GB) 5600MHz CL36 DDR5
  • SSD: TwinMOS CoreX 1TB M.2 NVMe (5000/4800MB/s)
  • Kasa & PSU: XPG Lander 500 (650W 80+, 4x120mm Rainbow Fanlı)
  • Soğutucu: FSP NC3 120mm ARGB Kule Tipi
Soğutma performansı açısından kasanın örnek görselini yükledim.
Hocam kaça aldın sistemi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hava soğutma şuan kullandığınızdan biraz daha iyi fakat bu mevsimde normal şimdi biri gelip klimalı odada bende 70 dereceyi geçmiyor diyebilir. Bir sürü etken var aynı işlemci farklı kasa kullanan kişinin sıcaklığı daha az yada daha çok çıkabilir.
Hocam üste bakarmısın

Hocam bendede gainward var 2k ultra ayarlarda %100 ekran kartı kullanıyo 76 78 nadiren 80 oluyor %60 2200rpm normalmi acaba bide üst ve cam çok ısınıyor bana sanki sıcak havayı dışarıya atamıyormuş gibime geliyor napmalıyım acaba
Kasanız nedir. Tavsiyem aynı ekran kartını kullanan başka kişilerden tavsiye almanız. Sadece kasa değişimi bile 5 derece civarı fark katıyor sıcaklığa. Önü mesh ve önde en az 3 fanı olan bir Kasanız varsa ekran kartının standart sıcaklığına sahipsiniz demektir. Akvaryum Kasanız varsa onlar zaten görsel olarak varlar ve sıcaklıkları baya yüksek oluyor düşük seviye fiyatta kiler. Ekran kartları ve işlemciler için 80 derece bu mevsimde normal sayılabilir. Bu derecede sürekli çalışmazlar zaten fan devir hızını arttırır. Bence keyfinizi bunları takarak baltalamayın.

Kasanız nedir. Tavsiyem aynı ekran kartını kullanan başka kişilerden tavsiye almanız. Sadece kasa değişimi bile 5 derece civarı fark katıyor sıcaklığa. Önü mesh ve önde en az 3 fanı olan bir Kasanız varsa ekran kartının standart sıcaklığına sahipsiniz demektir. Akvaryum Kasanız varsa onlar zaten görsel olarak varlar ve sıcaklıkları baya yüksek oluyor düşük seviye fiyatta kiler. Ekran kartları ve işlemciler için 80 derece bu mevsimde normal sayılabilir. Bu derecede sürekli çalışmazlar zaten fan devir hızını arttırır. Bence keyfinizi bunları takarak baltalamayın.
Msi 121 a var

Fan devirlerini kontrol et eğer odanın içi 28-30 derece değilse sıcaklıklar yüksek. Özellikle ekran kartın. Ayrıca Phantom Spirit bence işlemcin için gereksiz. Aşağı kendi sistemde kullandığım PS120 için örnek sıcaklık resmi bırakıyorum.
Ekran görüntüsü 2025-06-29 211524.webp

Kasanın önü mesh değil hava alacak delikleri var fakat. önde 3 arkada 1 fan bulunuyor, araştırdığımda soğutma konusunda çok önerilmeyen bir kasa olduğunu görmüştüm, üstüne mevsim sıcaklıkları ile bu derecelere geliyor ama şimdi kafamda oturdu anormal bir durumun olmadığı

Anladım. İnternette hava sıcaklığının işlemci ve ekran kartı sıcaklığı ile zerre alakası yok yorumları görmüştüm o zaman bu yorumlar gerçek dışı oluyor. Tamam hocam çok sağolun
Olabilir hocam herkes yorum yapabilir bilip bilmeden . Kasa havayı dışardan alıp yine dışarı atıyor. Dışarıdaki hava soğuksa kasanın içine mantıken daha soğuk hava girmesi gerekmiyor mu.

Fan devirlerini kontrol et eğer odanın içi 28-30 derece değilse sıcaklıklar yüksek. Özellikle ekran kartın. Ayrıca Phantom Spirit bence işlemcin için gereksiz. Aşağı kendi sistemde kullandığım PS120 için örnek sıcaklık resmi bırakıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Odanın içi 28-30 derece ve üstü olduğunu düşünüyorum hocam ölçü aletim yok hissedilen öyle gibi duruyor. oyundayken bakayım fan hızlarına

Hocam 500tl farkla vento vg4200s vardı almadığıma çok pişmanım çok fark edermiydi acaba
Edip etmediğini şöyle anlayabiliriz. Kasanın öndeki panel sökülüyorasa onu söküp testleri tekrar deneyin muhtemelen ön panel delikli değilse bu şekilde en az 5 derece civarı fark ederse problemin en büyük kısmı kasadan kaynaklanıyordur.

Edip etmediğini şöyle anlayabiliriz. Kasanın öndeki panel sökülüyorasa onu söküp testleri tekrar deneyin muhtemelen ön panel delikli değilse bu şekilde en az 5 derece civarı fark ederse problemin en büyük kısmı kasadan kaynaklanıyordur.
Hocam önü delikli plastik mesh ne oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende msi 121a var önde delikli ve direk fana geçiyor cam falan yok yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,381
Üyeler
183,109
Son üye
Hayber
Geri