İlk uzun yol deneyimim – Ankara’dan Antalya’ya tavsiyelere açığım

ceza yıyeceksın hıssedıyorum

ceza yıyeceksın hıssedıyorum
antalyaya vardık hocam sorunsuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ısparta tarafından gelecekseniz sizi tek zorlayacak yol dediğim yol olur,onun dışında yol konusunda zorlanmazsınız. bir de uzun yolda diğer sürücülerin algısı düşük olabilir temkinli gitmek lazım
Abi 4 kere kullanınca insani olarak olabiliyor Oda zamanla geçer zaten :d

Benim babam 50 yıldan fazla söför o bile 1 saatlik yolda 2 3 kere mola veriyor, Acelen yoksa molalı gitmek en iyisi.
Benzer bir şekilde bizde 2 haftaya bir yola cıkıyoruz. 700 km sürecek.
Babam usta söför (50 yıllık bir araba kullanda deneyimi var) söyle bir planlama yaptı. Bi 100 150 o kullandıktan sonra Yeni yapılan bir yolda Arabayı ben alacağım ve bi 200 250km sürecek. Bende 4 kez kullandım (ort. 70 80 km) Ben söyle yapıyorum, belki işine yarar.
Benim kullandığım yollar genelde boş olduğundan 80 90 ile 5-6 vites aralığında gidiyorum. Yolda araba varsa biraz Gaz çekiyorum, takip mesafesini sağlayıp devam ediyorum. Bölünmüş yol vs gibi yerlerde fren ile yavaş girip açıktan alıp devam ediyorum.
Sende Arabayı şeritte tutup takip mesafeni korursan bi Sıkıntı olmaz Biiznillah.
D.N: Babam 35 kere dururken ilk frene basacaksın ve durmaya yakın debriyaja basacaksın diye israrla vurguluyor. Bunuda ekliyim dedim. Tabii bunlar illa yap diye değil, Söför sensin ve sen ayarlıyacaksın, ama dediklerimim azıcık ilham verdiyse ne mutlu :)
D.N 2: Ek bir sorun olursa sor, Babama iletebilirim.
D.N 3:Araba 1.4 Atmosferik Egea. (Yağı soranlar olursa Castrol Egde 5W-40,Eksiltmeyi kesti. Tavsiye edebilirim)

Nefes egzersizini dene :) Bende Pazar kullanmadan önce heyecanlıydım Arabayı alirken nefes egersizi yapınca sakinleştirdi :)

Fıstık gibi gider. Tek sorunu maddi olarak yakıt olabilir :))
antalyaya vardık hocam sorunsuz :)

Şerit değiştiğinde dönme lambalarını 1 dakika önce yak. Bazen motosikletçiler bahane ediyor kaza yaptıklarında lamba yakmamıştın görmedim sen hatalısın diye.

Sağ aynanı kontrol et Motorcular sağdan sollamayı sever ama araba kullananların çoğusu sağını kontrol etmez.

antalyaya vardık hocam sorunsuz :)

yol nasıl geçti hocam?

yol nasıl geçti hocam?
başta biraz heyecan yaptık 20 30 dk sonra alıştım 2 defa falan verdim mola bi ara şey oldu sıcaktı hava ilerde su varmış gibi serap gördüm bi mola patlattım kahve ictim durmadan gittim 6 saatte

başta biraz heyecan yaptık 20 30 dk sonra alıştım 2 defa falan verdim mola bi ara şey oldu sıcaktı hava ilerde su varmış gibi serap gördüm bi mola patlattım kahve ictim durmadan gittim 6 saatte
Geçmiş olsun hocam. Dönüş içinde hayırlı yolculuklar kazasız belasız gelin.

400km yol. Adam akıllı giderseniz 5 saate falan varırsınız.

• Aksiyon arama
  • Araç sollama
  • Orta veya sağ şeritten git
  • Arabada arkadaşını uyutma
  • Müziğin sesini çok fazla açma
  • Yeteceğini düşündüğün kadar su al
  • Sigara içiyorsan araç kullanırken içme

400km yol. Adam akıllı giderseniz 5 saate falan varırsınız.

• Aksiyon arama
  • Araç sollama
  • Orta veya sağ şeritten git
  • Arabada arkadaşını uyutma
  • Müziğin sesini çok fazla açma
  • Yeteceğini düşündüğün kadar su al
  • Sigara içiyorsan araç kullanırken içme
Sorunsuz bir şekilde vardık hocam dün

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular