Oyunlara para yatırarak büyük hatamı yapıyorum

bence abartı , tamam eğleniyorsunda işin sonunda gerçek hayatta bir karşılığı olmayan şeylere para harcıyorsun bence boş . Tabikide harcama demiyorum ama bence daha da azalt

Beyler yaş 17, pandemi vb derken 13-15 yaşlarım hep pc başında eve tıkılmakla geçtim. Güncel hayatımda spora vb gidiyorum fakat dışarda gezmeyi falan hiç sevmiyorum sürekli oyun oynayabilecek bi kapasite var. Bu nedenle oyunlara sürekli para harcıyorum. Maddi durumumuz iyi olduğu için tabi. Fakat büyük hatamı yapıyorum buladar harcayarak. Dışarı çıkıp para harcamam neredeyse hiç, 4-5 ayda bi avm gider kahve falan içerim arkadaşlarla. Onun harici tek giderim supplement ve oyunlar, acaba abartıyormuyum durumu? Son 2 haftada 14k tl harcamışım pubg mobileye mesela. Normalde bukadar harcamam büyük bi sayı farkındayım. Aylık 4-5k harcıyorum oyunlara ortalama
Bir kuruş dahi verilmemeli tamamen para israfı olduğunu düşünüyorum.

Ben çalışanlarımın maaşından kesip Oyuna da para basıyorum, G vagonuma benzin de alıyorum, Otelyenin kirasının yarısın da ödüyorum.
Siz de yapın öneririm. Fakire böyle yapmazsan tepenize binerler.

Daha fazla para bas zaten 3 günlük dünya. Ama sakın fakirleşme

Beyler yaş 17, pandemi vb derken 13-15 yaşlarım hep pc başında eve tıkılmakla geçtim. Güncel hayatımda spora vb gidiyorum fakat dışarda gezmeyi falan hiç sevmiyorum sürekli oyun oynayabilecek bi kapasite var. Bu nedenle oyunlara sürekli para harcıyorum. Maddi durumumuz iyi olduğu için tabi. Fakat büyük hatamı yapıyorum buladar harcayarak. Dışarı çıkıp para harcamam neredeyse hiç, 4-5 ayda bi avm gider kahve falan içerim arkadaşlarla. Onun harici tek giderim supplement ve oyunlar, acaba abartıyormuyum durumu? Son 2 haftada 14k tl harcamışım pubg mobileye mesela. Normalde bukadar harcamam büyük bi sayı farkındayım. Aylık 4-5k harcıyorum oyunlara ortalama
Ben oyunlarda kozmetiğe asla para vermem, bir oyun modu veya oyun varsa bazen ona para harcarım ama kimsenin dikkat bile etmediği karakter görünüşüne binlerce lira vermek mantıklı gelmiyor.

Bırak 14ü 10K ta 2K sistem toplarsın yazık olmuş
Sistemim var zaten hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pubg mobileda 14k tl harcarsin ama herhangi bir aaa oyuna 60-70 dolar vermek çok koyar değil mi :D ben bu kafa yapısını anlamıyorum gereksiz her türlü şeye para harcayıp konu oyuna para vermek olunca ya indirim dışında oyun almaz bizim millet ya da torrente falan yönelir

kızlarla konuşup birazda onlara para yedir 👏👏 çok iyi tavsiye bravo. her erkek evladı kızlarla takılmak onlara ilgi vermek zorunda diye bir emir mi aliyorsunuz bi yerden anlamıyorum 😂😂 düzgün kalan son birkaç kıza lafım yok ama bu devirde seni kullanıp manipüle etmeye calismayacak kız zor bulursunuz söyleyeyim

baba parası olunca tabi kolay harciyorsun, kendin para kazansaydin sırf 2 tane pubgde skin alicam diye o kadar harcamazdin. neyse anan baban düşünsün kardeşim, bir gün asgari ucretle aile gecindirmeye çalışanları anlamanız dileğiyle iyi oyunlar diliyorum
Haklısınız ama hocam asgari ücretli olsma bende dikkat ederdim geleceğim herşeyim zaten hazır. Bir oyundan zevk alıyorum su hayatta bide spordan bunlara para harcamak zoruma gitmiyor

hayata bakış açına bağlı. hayatı doya doya yaşamak istiyosan (türkiyede :D ) yatırımsal bişeyler yap. pek uzun süreli planlamıyorsan hiç değilse bi motor al gez. az keyfini çıkarayım diyosan bi iş güç öğren paranı kazan araba al falan filan. tabi bilgisayara yatırım yapmak da kötü değil ama nereye kadar. zaten sosyalliğin yoksa, akraba vs de yoksa bazı şeyleri istesende yapamamaya başlarsın. kendini bilgisayara kapama. biraz dışarıya yatırım yap

bana 2 ay yetiyo,
Hocam zaten yatırım vb var işim hazır haklısın tabi o paraları oyuna basacağıma yararlı bişe yap dersin öyle bakarsak gençliğimiz gidiyor zaten para kazancaz diye insanlar inşaattan cıkamıyor bu genç yaşıdnda

14 k ya 1 ay yasayan insanlar var oyle dusun.

14 k ya 1 ay yasayan insanlar var oyle dusun.
Ama ben yaşamıyorum hocam Allah herkese daha çok versin. Maddi durumuma göre yaşıyorum sadece eminim babamım durumu olmasa çalışıp ona destek olmaya calısırdım

bence abartı , tamam eğleniyorsunda işin sonunda gerçek hayatta bir karşılığı olmayan şeylere para harcıyorsun bence boş . Tabikide harcama demiyorum ama bence daha da azalt
Dışarda harcanan paralarda 2-3 günlük tatile verilen paralarda boş hocam. Bende bundan zevk alıyorum ama

Bir kuruş dahi verilmemeli tamamen para israfı olduğunu düşünüyorum.
Zaten para israfı hocamda ha oyuna harcamışım ha dışarsa alkole sigaraya. En azından sağlığıma zararı yok

Son düzenleme:
Sistemim var zaten hocam

Haklısınız ama hocam asgari ücretli olsma bende dikkat ederdim geleceğim herşeyim zaten hazır. Bir oyundan zevk alıyorum su hayatta bide spordan bunlara para harcamak zoruma gitmiyor

Hocam zaten yatırım vb var işim hazır haklısın tabi o paraları oyuna basacağıma yararlı bişe yap dersin öyle bakarsak gençliğimiz gidiyor zaten para kazancaz diye insanlar inşaattan cıkamıyor bu genç yaşıdnda

Ama ben yaşamıyorum hocam Allah herkese daha çok versin. Maddi durumuma göre yaşıyorum sadece eminim babamım durumu olmasa çalışıp ona destek olmaya calısırdım

Dışarda harcanan paralarda 2-3 günlük tatile verilen paralarda boş hocam. Bende bundan zevk alıyorum ama

Zaten para israfı hocamda ha oyuna harcamışım ha dışarsa alkole sigaraya. En azından sağlığıma zararı yok
oyle zaten. bende 14 yasimdan beri ufak tefek insaat islerinde ugrasiyodum simdi komple insaatciyim. tabi güzel gelir ve düzeniniz varsa yatırın. araçlarla eğlenmekte eğlenceli tavsiye ederim :D

oyle zaten. bende 14 yasimdan beri ufak tefek insaat islerinde ugrasiyodum simdi komple insaatciyim. tabi güzel gelir ve düzeniniz varsa yatırın. araçlarla eğlenmekte eğlenceli tavsiye ederim :D
Hocam zaten 16-18 yaşları oyuna heves yaşıdır 18 den sonrası arabaya heves🤣 22 yaşındada buraya arabayı yükseltmelimiyim diye konu açarım artık

Hocam zaten 16-18 yaşları oyuna heves yaşıdır 18 den sonrası arabaya heves🤣 22 yaşındada buraya arabayı yükseltmelimiyim diye konu açarım artık
bilgisayar alıcam diye uğraştım kaç yaşımdan beri. hadi bu sene hadi bu sene derken olmadı. şimdi arabaya yöneldik. bi 10 sene daha bekleriz oda gelmez muhtemelen. :)

bilgisayar alıcam diye uğraştım kaç yaşımdan beri. hadi bu sene hadi bu sene derken olmadı. şimdi arabaya yöneldik. bi 10 sene daha bekleriz oda gelmez muhtemelen. :)
İnşallah en iyileri sizin olur hocam. Benimde bilgisayara baya ilgim var diyorum şu oyunlara yatırcağım parayla örneğin 60k ya 5080 alsam daha iyi buseferde elimdeki kartın yettiğini biliyorum ne gerek var okadar parayı bayılmaya diyorum ama 3-5 derken zaten bi okadar para oyuna gitmiş oluyoe

İnşallah en iyileri sizin olur hocam. Benimde bilgisayara baya ilgim var diyorum şu oyunlara yatırcağım parayla örneğin 60k ya 5080 alsam daha iyi buseferde elimdeki kartın yettiğini biliyorum ne gerek var okadar parayı bayılmaya diyorum ama 3-5 derken zaten bi okadar para oyuna gitmiş oluyoe
geçim hayat sıkıntısından mobil oyun bile oynayamaz hale geldik. sürüş seviyorum zaten. 50k pc desen 20 30k direksiyon set desen öyle böyle 100kyı bulur. e 100 versen 50 daha kredi çek tofaş al. e o kadar parayı veriyosan az daha kat honda al. zaten cepte beş kuruş para yok. sonra mobil minecrafttan devam ediyoruz..

geçim hayat sıkıntısından mobil oyun bile oynayamaz hale geldik. sürüş seviyorum zaten. 50k pc desen 20 30k direksiyon set desen öyle böyle 100kyı bulur. e 100 versen 50 daha kredi çek tofaş al. e o kadar parayı veriyosan az daha kat honda al. zaten cepte beş kuruş para yok. sonra mobil minecrafttan devam ediyoruz..
Haklısınız hocam🤣

Çok zenginsen sorun değil :D Benim fikrimi merak ediyorsan; bence Valorant, PUBG gibi doğrudan satın aldığın eşyaları vb. doğrudan pazarlayamadığın için bana o tarz oyunlarda bir şeyler satın almak garip geliyor. Bir tersi olarak, CS2'de para harcamak da mantıklı geliyor çünkü doğrudan satın aldığın şeyi doğrudan pazarlayabiliyorsun.

Hocam bence csye başlamalısınız hem oyuna harcadığınız para boşa gitmez hemde zevk alirsiniz ayrıca yatırım yapmış olursunuz

Geri