Yardım Odyysey G65B vs ROG XG27ACS

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
12,084
En çok bu 2 model arasında kaldım. G65b öğrenci indirimiyle 9k ama hiç tanıdık üniye giden yok.
G65bde çok ghosting var deniyor
Xg27acs daha ucuz

Gsync/Freesync=VRR. Va panelde VRR titremesi olabilir, va panellerde rastlanabilen bir durum. Oled de kronik neredeyse. Gsync açıkken oyunda fps dalgalanırsa parlaklık sürekli değişir. Lise içinde geçerli bu arada.
Tayfun hocam Asus monitör 12 bandına düşüyor onu mu alayım yoksa lg yi mi alayım lg 13.5k ve satıcısı pek güven vermiyor bugün içerisinde almak istiyorum
Siz hangisini önerirsiniz bana

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Siz kullanıyorsanız şöyle bir problemle karşılaştınız mı

Bu adama hiç güvenmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tabii ki de hayir. dedigim gibi elimde QHD IPS monitor vardi. Internette gezinmede Samsung un bu modeli cok daha iyi. Yazilar vs cok guzel ve anlasilir bicimde.
yaninda gelen kumanda ile her seyi ayarlayabiliyorsunuz

OLED seviyesi olmasa da OLED seviyesine yakin siyahlari var. Diger VA monitorler hakkinda yorum yapamam bu monitor bir harika
Hocam dediğim gibi geldiği an tüm testleri yaptım ufo testte ghosting yok gibi hissettim sizede isterseniz videosunu atabilirim bir de videodaki arkadaş va'ya siyah konusunda kötü diyor gerçekten çok garip va'nın en iyi rengi siyahtır zaten
Siz kullanıyorsanız şöyle bir problemle karşılaştınız mı

xg27acs alma, alırsan sorunlu çıkma ihtimali yüksek. 6 tane aldım 2 tanesi düzgün çıktı. 4 tanesinde sorun yaşayıp DOA raporu aldım asustan. Ha alırsın sorunsuz gelir o zaman güzel bir monitör
Gsync/Freesync=VRR. Va panelde VRR titremesi olabilir, va panellerde rastlanabilen bir durum. Oled de kronik neredeyse. Gsync açıkken oyunda fps dalgalanırsa parlaklık sürekli değişir. Lise içinde geçerli bu arada.
En ayrıntılı test yapan sitelerden biri ama local dimming testinde beyazlar sarı gibi ve ışık sızması var gibi duruyor

En ayrıntılı test yapan sitelerden biri ama local dimming testinde beyazlar sarı gibi ve ışık sızması var gibi duruyor
Hocam o ayar kapatılabiliyor zaten geldiği gibi de kapattım

• Beğen

Yerel Karartma yi sadece HDR kullanirken kullanacaksiniz. Yerel karartmayi gunluk kullanmiyoruz zaten. Contrast enhancer kullanabilirsiniz , VRR control vs de olur. HDMI kablosu ile kullanirsaniz ( 2.1 ) ayriyetten 2 ozellik daha kullanmaniza izin veriyor . HDMI siyah seviyesi ve Anynet +. Anynet + ne ise yariyor pek bilmiyorum . Zaten her ayari yaninda gelen kumanda ile yapacaksiniz

Yerel Karartma yi sadece HDR kullanirken kullanacaksiniz. Yerel karartmayi gunluk kullanmiyoruz zaten. Contrast enhancer kullanabilirsiniz , VRR control vs de olur. HDMI kablosu ile kullanirsaniz ( 2.1 ) ayriyetten 2 ozellik daha kullanmaniza izin veriyor . HDMI siyah seviyesi ve Anynet +. Anynet + ne ise yariyor pek bilmiyorum . Zaten her ayari yaninda gelen kumanda ile yapacaksiniz
DP kullanmak daha iyi diye biliyordum hz vs

Hocam ne testi yerel karartma özellik ve cidden kötü çalışıyor ben direk kapattım zaten çokta önemli değil
Tam olarak ne işe yarıyor

O kadar forum okudum video izledim ne kadar az şey biliyormuşum

Monitörde sadece belirli bir yeri patlatıyor diğer yerler normal kalabiliyor çok iyi bir özellik aslında hdr açık iken film seyrederken mesela patlama yerinde veya ışıklı biryer daha parlak oluyor

• Beğen

Dp 1.4 > hdmi 2.0 ve diğerleri
Hdmi 2.1 >= dp 1.4

Tabi 2k monitorde farkları yok. Benim dediğim çok daha yüksek çözünürlük seviyeleri için

• Beğen
Dp 1.4 > hdmi 2.0 ve diğerleri
Hdmi 2.1 >= dp 1.4

Tabi 2k monitorde farkları yok. Benim dediğim çok daha yüksek çözünürlük seviyeleri için
Kutudan galiba 2 kablo da çıkıyordu hangisini kullanmam mantıklı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,160
Üyeler
192,907
Son üye
Günay Deniz
Geri