Türknetin fiber altyapı süreci nasıl işliyor?

Reaksiyon skoru
13
Yakın zamanda bir iş için sokakta yürürken kablo çeken adamlar gördüm ve herhalde elektrikle alakalı bir sorun var falan dedim fakat 1 2 gün sonra bizim sokağa da kablo çekmeye başladılar ve fark ettim ki türknetin fiber kablolarını çekiyorlarmış binadan binaya kabloları çektiler ve binanın içine şansılısınız bu binada fiber internet var yazan bir kutuyu binanın içine montelediler sonrasında başka bir grup zili çaldı ve kutuyla biraz daha uğraştırlar tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama ondan sonra da birisi bir daha gelmedi şu anda altyapı süreci bitti mi ekstra ne yapmaları gerekiyor sadece altyapı sorgulamaya düşmesi için mi beklemem gerekiyor bilmiyorum bazıları da dışarıya da kutu takıyorlar tarzı bir şeyden bahsetmişler bu konuda bir bilgim yok bilen birisi aydınlatırsa çok mutlu olurum eğer altyapı olursa ben de geçmeyi düşünüyorum çünkü

Yakın zamanda bir iş için sokakta yürürken kablo çeken adamlar gördüm ve herhalde elektrikle alakalı bir sorun var falan dedim fakat 1 2 gün sonra bizim sokağa da kablo çekmeye başladılar ve fark ettim ki türknetin fiber kablolarını çekiyorlarmış binadan binaya kabloları çektiler ve binanın içine şansılısınız bu binada fiber internet var yazan bir kutuyu binanın içine montelediler sonrasında başka bir grup zili çaldı ve kutuyla biraz daha uğraştırlar tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama ondan sonra da birisi bir daha gelmedi şu anda altyapı süreci bitti mi ekstra ne yapmaları gerekiyor sadece altyapı sorgulamaya düşmesi için mi beklemem gerekiyor bilmiyorum bazıları da dışarıya da kutu takıyorlar tarzı bir şeyden bahsetmişler bu konuda bir bilgim yok bilen birisi aydınlatırsa çok mutlu olurum eğer altyapı olursa ben de geçmeyi düşünüyorum çünkü
Bir çılgınlık yapıp türknetin müşteri hizmetlerini arayabilirsin

gelip gelmediğini gigafiber altyapı sorgulamadan bakabilirsin genelde ana kutunun aktifleşmesi 2 hafta sürüyor

Aradım zaten ama umduğum gibi bir cevap alamadım çılgınlıkları severim
Bro zaten tek bir müşteri temsilcisiyle konuştuysan normal, bir kaç farklı kişiyle görüşmeye çalış acemiye denk gelme şansın yüksek olabiliyor. Diğer türlü şehrin altyapı süreci mahalle mahalle değişiyor en doğru bilgiyi kendilerinden alırsın.

Önce kablo çekiliyor.
Sonra kutu
Sonra kablo kutu bağlantısı
Sonra aktifleştiriliyor.
Sonra https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama yapıyorsunuz
Sonra şöyle çıktıysa
1752328240274.webp

Sonra başvuru yapıyorsunuz.
Bende 1 ay civarı sürdü; toplama süreç.

Ama bina için yapılması gereken işlem bu kadar mı biliyorsunuzdur bir açıklama yapılmıyor böyle durumlarda
bina içinde kutu kurulumu yapıldıktan sonrasında bir şey yapmasına gerek yok ki siz başvurucaksınız kurulumu onlar dele dele yapcak duvarları

Bro zaten tek bir müşteri temsilcisiyle konuştuysan normal, bir kaç farklı kişiyle görüşmeye çalış acemiye denk gelme şansın yüksek olabiliyor. Diğer türlü şehrin altyapı süreci mahalle mahalle değişiyor en doğru bilgiyi kendilerinden alırsın.
Konuştuğumda bir çalışma göremiyorum dendi ama ben kuru takıldığını söyledim ve o zaman sürecin zor olan kısmının zaten olduğunu söyledi konuşma bu kadardı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önce kablo çekiliyor.
Sonra kutu
Sonra kablo kutu bağlantısı
Sonra aktifleştiriliyor.
Sonra https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama yapıyorsunuz
Sonra şöyle çıktıysa
Alıntıyı görüntüle
Sonra başvuru yapıyorsunuz.
Bende 1 ay civarı sürdü; toplama süreç.
Acaba kablo kutu bağlantısı dediğiniz süreç çalışanların ikinci defa geldiği zaman olabilir mi çünkü aynı gün içinde geldiler ve kutuya bir şey yapıp gittiler

Matkabınız varsa; dairenize ait duvara deliği kendiniz açın. Daha temiz ve hızlı olur. Ben kendim açtım; kablo için deliği.

Olabilir; kendinizde kontrol edebilirsiniz. Kutunun kapağı açılıyor.

bina içinde kutu kurulumu yapıldıktan sonrasında bir şey yapmasına gerek yok ki siz başvurucaksınız kurulumu onlar dele dele yapcak duvarları
Anladım bütün süreç buydu yani bundan sonrası siteye düşmesini beklemek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olabilir; kendinizde kontrol edebilirsiniz. Kutunun kapağı açılıyor.
Tam olarak nasıl bir görüntü olması gerekiyor kutunun içinde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,037
Üyeler
183,049
Son üye
Mirac41
Geri