Yardım RYZEN 7 9800X3D Sıvı Soğutucu İle 80 Derece görüyor Normal mi ?

hayır canım 1200w lık powerla birlikte

Hmm. Belki kule tipi soğutucu işini görür. En azından sıcaklığı egzoza atar. En azından bu şekilde bile daha iyi sıcaklıklar alırsın.

PBO, game mod açarsan biraz daha etkisi olur. Ama bu şekilde sıcaklıklar normal.

Hmm. Belki kule tipi soğutucu işini görür. En azından sıcaklığı egzoza atar. En azından bu şekilde bile daha iyi sıcaklıklar alırsın.

PBO, game mod açarsan biraz daha etkisi olur. Ama bu şekilde sıcaklıklar normal.
şu dakikadan sonra parça değiştirme gibi bir şansım yok sıvı soğutucuda kasada çok pahalı parçalar elimdeki parçalarla çözüm bulmaya çalışacağım ama teşekkür ederim yorumun için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tam olarak nası yapacağımı bulamadım yardımcı olabilirmisin bir makale vs varmı ben araştırdım ama bulamadım

Merhaba yakın zamanda yeni bir pc topladım özellikleri aşşağıda yazdığım gibidir cpu package boştayken 55-60 derece olarak gözüküyor normal cpu sıcaklığı ise oyun oynarken 80 dereceye kadar çıkıyor sizce normalmidir.

İŞLEMCİ: RYZEN 7 9800X3D
ANAKART : ROG STRİX B850-F GAMİNG WİFİ
SIVI SOĞUTUCU : ROG STRİX LC III 360 LCD
RAM : KİNGSTON 2X32 6400MTS RGB CL32 (64GB)
EKRAN KARTI : MSI GAMİNG TRİO 5070 12GB
KASA-PSU : NZXT H9 ELİTE - NZXT 1200W 80+GOLD MODÜLER
EXTRA: 4 ADET KASA FANINA EK 3 ADET DAHA EKLEDİM

SICAKLIK DEĞERLERİ DE AŞŞAĞIDA EKLEDİĞİM FOTOĞRAFLARDA MEVCUT
Bosta ise normal degil ama tam yuk altinda ise cok normal. bende i7-14700kf var yuk altinda 360 mm ile tam 82 derecede duruyor

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-07-19 saat 14.14.10_76eeb203.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-19 saat 14.14.10_76eeb203.webp
    25.1 KB · Hit: 14
şu dakikadan sonra parça değiştirme gibi bir şansım yok sıvı soğutucuda kasada çok pahalı parçalar elimdeki parçalarla çözüm bulmaya çalışacağım ama teşekkür ederim yorumun için

tam olarak nası yapacağımı bulamadım yardımcı olabilirmisin bir makale vs varmı ben araştırdım ama bulamadım

Biostan arat iGPU olarak. Onu disable yap. Ama etkisi olmaz sıcaklığa.

• Beğen
Reaksiyonlar: mumi

2 farklı sıcaklık değeri gözüküyor hangisini baz alması lazım onu da sormuş arkadaş CPU mu CPU package mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: mumi
Bosta ise normal degil ama tam yuk altinda ise cok normal. bende i7-14700kf var yuk altinda 360 mm ile tam 82 derecede duruyor
boştaki sıcaklıgı beni biraz rahatsız etti 45-55 arası sürekli hatta bazen 50-60 oluyor

2 farklı sıcaklık değeri gözüküyor hangisini baz alması lazım onu da sormuş arkadaş CPU mu CPU package mı?
evet cpu sıcaklıgı 45 civarında gözüküyor ama cpu package yüksek

ekstra olarak şunu eklemek istiyorum az önce kontrol ettim sıvı soğutucnun radyatörü içerdeki sıcak havayı üst taraftaki mash yapıdan dışarı atıyor camla bitiş şekilde değilller zatenarada bir boşluk var o boşluktan hava yol alıp mash kısımdan havayı atıyor

Alıntıyı görüntüle

CPU’ya baksın, paket sıcaklığı ile kafa karıştırmasın.

All In One soğutucu. Sıvı soğutucu yani.
anladım ozaman ortalama sıcaklığımız 55-60 arası olarak veriyor sıvı soğutucumun markası konun başında yaızyor

ekstra olarak şunu eklemek istiyorum az önce kontrol ettim sıvı soğutucnun radyatörü içerdeki sıcak havayı üst taraftaki mash yapıdan dışarı atıyor camla bitiş şekilde değilller zatenarada bir boşluk var o boşluktan hava yol alıp mash kısımdan havayı atıyor

anladım ozaman ortalama sıcaklığımız 55-60 arası olarak veriyor sıvı soğutucumun markası konun başında yaızyor

Boş değerlerde yine biraz yüksek gibi.

Arkadaşta ne diye sorarken marka model sormuş sıvı soğutucunun. Hangi model?

Geri