40K Bütçeyle sistemimi upgrade etmeye nereden başlayabilirim ?

Reaksiyon skoru
39
Bütçe
40000
40 bin tl civarı bir bütçem var şu anki sistemimi yükseltmek istiyorum. Şu an kullanmış olduğum bilgisayarı 2020 gibi aldım bugüne kadarda bazı değiştirmelerde bulundum fakat ekran kartım, işlemcim ve anakartımı o günden beri değiştirmedim. Bu yüzden sistemimi yükseltmek istiyorum. Bu bütçeye ne olur neleri yükseltirim merak ediyorum ve önerilerinize açığım.
Şu anki sistemim;
Asus Gtx 1660 Super
Ryzen 5 3600
Asus Prime B450M-K II Anakart
Kingston 32GB Ram
Kioxia Exceria G2 1TB

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
5070 ve 5700x3d al keyfine bak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama suanki sistemini satıp hazır sistem Alman daha mantıklı direk ddr5

5070 ve 5700x3d al keyfine bak

Ama suanki sistemini satıp hazır sistem Alman daha mantıklı direk ddr5
Şu anki sistemimi satsam kaça gider ki ? Corsair Spec delta rgb 650w kasam var ek olarak.

Şu anki sistemimi satsam kaça gider ki ? Corsair Spec delta rgb 650w kasam var ek olarak.
Normalde bu tarz sistemler ikinci elde 10K ama ram falan yüksek diye 12K diyim kabaca.

Alternatif olarak işlemciyi 1500e sat ekran kartını 4500 civarına satıp R7 5700X3D (ikinci el) ve RTX 5070 al.

Normalde bu tarz sistemler ikinci elde 10K ama ram falan yüksek diye 12K diyim kabaca.

Alternatif olarak işlemciyi 1500e sat ekran kartını 4500 civarına satıp R7 5700X3D (ikinci el) ve RTX 5070 al.
tamamdır hocam muhtemelen böyle yapacağım

50K ya ddr5 e geçmek mi yoksa söylediğiniz gibi yapmak mı.

tamamdır hocam muhtemelen böyle yapacağım

50K ya ddr5 e geçmek mi yoksa söylediğiniz gibi yapmak mı.
Yani ddr5 yapsan alacağın maks işlemci 7500F olacak büyük ihtimalle o yüzden çok da fark etmez. Hazır elinde anakart ve 32GB RAM varken DDR4 de kalınabilir. Ama seneye işlemci değiştiririm falan diyorsan eskisi gibi alıp 4 sene kullanmayacaksan ddr5e de geçilebilir.

40 bin tl civarı bir bütçem var şu anki sistemimi yükseltmek istiyorum. Şu an kullanmış olduğum bilgisayarı 2020 gibi aldım bugüne kadarda bazı değiştirmelerde bulundum fakat ekran kartım, işlemcim ve anakartımı o günden beri değiştirmedim. Bu yüzden sistemimi yükseltmek istiyorum. Bu bütçeye ne olur neleri yükseltirim merak ediyorum ve önerilerinize açığım.
Şu anki sistemim;
Asus Gtx 1660 Super
Ryzen 5 3600
Kingston 32GB Ram
Kioxia Exceria G2 1TB
Sistemi komple satıp, bütçeyi 50-55 bin TL yapıp RTX 5070 veya RX 9070 XT sistem alabilirsin. Monitör de önerelim mi?

Yani ddr5 yapsan alacağın maks işlemci 7500F olacak büyük ihtimalle o yüzden çok da fark etmez. Hazır elinde anakart ve 32GB RAM varken DDR4 de kalınabilir. Ama seneye işlemci değiştiririm falan diyorsan eskisi gibi alıp 4 sene kullanmayacaksan ddr5e de geçilebilir.
tamamdır hocam sağ olun.

Sistemi komple satıp, bütçeyi 50-55 bin TL yapıp RTX 5070 veya RX 9070 XT sistem alabilirsin. Monitör de önerelim mi?
1 monitörüm var şu an ama çift yapmayı düşünüyorum 40k yı upgrade edip geri kalan 10-12k ile monitör almayı düşünüyorum

Şu anki sistemim;
Asus Gtx 1660 Super
Ryzen 5 3600
Kingston 32GB Ram
Kioxia Exceria G2 1TB
ssd dışında hepsi gidici gibi duruyor sat 2. elden hepsini babus ssdyi satma tek elinde 60k para kalırsa en son misler gibi sistem toplarsın

Sisteminizi komple satıp bütçenizi sistem için 50-55 bin TL, monitör için 12 bin TL yapın. Hangi oyunları oynuyorsunuz?
genel olarak fps ve hikayeli oyunları oynuyorum. sistemi satıp 60k falan yapabilirim aslında bütçeyi, ddr5 geçersem yine 4 5 sene upgrade yapmam gibi. 40k ile şu ankini yükseltmek mi 60k ile ddr5 e geçmek mi ?

Geri