Ekran kartına overclock yapayımmı sizce

Berat4123

80+
Reaksiyon skoru
38
arkadaşlar hepinize merhaba rtx 5060ti 16gb bir ekran kartım var geçenlerde sıcaklık değerlerine bakmak istedim %98 gibi bir kullanımda ekran kartı 56-57 derecelerde dolanıyodu ki bence bu değerler çok ama çok düşük bende overclock yapsammı acaba diye düşündüm ve size sormak istedim birde ekran kartımda coil whine var seste çok fazla artış olurmu zaten gelen ses az ama daha fazla artış olurmu merak ettim

arkadaşlar hepinize merhaba rtx 5060ti 16gb bir ekran kartım var geçenlerde sıcaklık değerlerine bakmak istedim %98 gibi bir kullanımda ekran kartı 56-57 derecelerde dolanıyodu ki bence bu değerler çok ama çok düşük bende overclock yapsammı acaba diye düşündüm ve size sormak istedim birde ekran kartımda coil whine var seste çok fazla artış olurmu zaten gelen ses az ama daha fazla artış olurmu merak ettim
Gerek yok çok bilgiliyim diyorsan meraktan yapabilirsin en fazla.

Coil whine voltaj arttırmadan pek artmaz yapılabilir
hocam hem overclock yapip hemde fan hızını fullerim zaten fullde değil fan hızları serin çalışıyor diye ellememiştim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerek yok çok bilgiliyim diyorsan meraktan yapabilirsin en fazla.
hocam fazla fps istiyorum birde islemcime undervolt yaptığım için bütün yük ekran kartında bi tık daha performansını arttırmak istiyorum böyle biset bu kadar serin çalışıyorken neden performansını arttırmayayım

hocam hem overclock yapip hemde fan hızını fullerim zaten fullde değil fan hızları serin çalışıyor diye ellememiştim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam fazla fps istiyorum birde islemcime u dervolt yaptığım için bütün yük ekran kartında bi tık daha performansını arttırmak istiyorum böyle bişey bu kadar serin çalışıyorken neden performansını arttırmayayım
Fanları fullemeye gerek yok bence zaten çok dandikler kart 10 derece sıcak çalışsa ömründen kayda değer bir kayıp olmaz nasılsa

Merhabalar hocam böyle risklere girip voltaj değerlerini yükselttiğinde fazla gelir ise kartı yakma ihtimalin var . Onun yerine kartı upgrade etmen senin için daha faydalı olur. benim fikrim.

Merhabalar hocam böyle risklere girip voltaj değerlerini yükselttiğinde fazla gelir ise kartı yakma ihtimalin var . Onun yerine kartı upgrade etmen senin için daha faydalı olur. benim fikrim.
Mümkün değil işlemci değil bu kart verse verse 30-40mv arttırmaya izin verir hiç bir şey olmaz

bir sıkıntı olmaz hocam zaten miktarları çok az arttırdığın ićin öyle bi ihtimal söz konusu bile değil yani ekran kartı 10 volt fazla alırsa yanmaz.

Doğru değeri bulmak zor artı stabil olması gerek .Ekran kartında hem işlem birimini hemde vram leri hız aşırtma yapmak daha zor bence işlemciye göre.

Doğru değeri bulmak zor artı stabil olması gerek .Ekran kartında hem işlem birimini hemde vram leri hız aşırtma yapmak daha zor bence işlemciye göre.
evet haklısın işlemcim içinde yeni soğutucu aldım o geldiğinde onada yapacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri