Yardım 9800X3D oyunda 90 dereceye çıkıyor!

5 olması lazım ya rahat, sentetik testlerde belki all core yaparsa 4.8-4.9 olur.

Bendeki 5050 yapıyor.

Neyse boşver sıcaklık olarak normale döndü. Bu ayarları unutma bir yere not al da, olur da ileride BIOS güncellemek istersen lazım olur.

Ya da varsa BIOS'ta profil kaydetme, oradan kaydedersin bir ara.
Hocam bahsettiğin değerler bunlar mı?
20250804192156_1.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vermez hocam. Anca tahminde kalır, Hava sıkıştırması, hava üfleme oranı daha iyi noctuanın. + Zaten soğutma kalitesine diyecek yoktur en güçlü ve en sessiz hava soğutma fanlarını üretiyor kendileri.
Beni anlayan biri çıktı. Bu yüzden gittim özellikle yurt dışından Noctua aldım. İmkanım olsa D15 G2 alacağım.

Nasıl da sana yeni soğutucu arayışına girmişti herkes :kekw:

Aynen güzel 5 üstünde stabil. Sen +200 mhz boostunu kaldırdın mı ? Yoksa o haliyle mi bu?
Arkadaş 200 MHZ negatif yap demişti o yüzden kaldırdım. Bir test yapsam yorumlayabilir misin hocam puanımı?

5 ghz de çalışıyorsa bu 9800x3d değil 7800x3d olmuş gari.

Arkadaş 200 MHZ negatif yap demişti o yüzden kaldırdım. Bir test yapsam yorumlayabilir misin hocam puanımı?
Şu an derecen o kadar rahat ki +200 boost bile basabilirsin.

Hangi testi yapacaksan söyle ben de bakayım ortalama değerlerine.

boost'u çekmiş ya ondan sanırsam verse çıkar aslında.

Kanka 7800X3D'de bu oyun 88 dereceye çıkmıştı. 7800X3D vardı bende. Sınırdaydı yine.

Şu an derecen o kadar rahat ki +200 boost bile basabilirsin.

Hangi testi yapacaksan söyle ben de bakayım ortalama değerlerine.

boost'u çekmiş ya ondan sanırsam verse çıkar aslında.
İşlemcimin tam performansını görmek için önerdiğiniz program var mı hocam?

Tatlı ayarı bulduktan sonra Boost'u kaldırabilirsin yavaş yavaş.

-25 yaptın, ram frekansın diyelim 6400Mhz, Onu 6000 yaparsın -30 yaparsın CO'yu, Boost frekansını -200 değil atıyorum -100 yaparsın. Sıcaklığına bakarsın FPS değerine bakarsın. İstediğin noktaya getirirsin. Oynadığın oyuna göre değişir aldığın sıcaklığa göre yapacağın ayar. Önemli olan senin tatmin olman.

İşlemcimin tam performansını görmek için önerdiğiniz program var mı hocam?
Stabilite için OCCT derdim de o uzun sürer gibi. Cinebench r23 indir, klasik test programlarından biri, orada kesin ısınacak bu arada, ona takılma alacağı multi core test skoru önemli. Microsoft Store'da olması gerek.

R23 çalıştır 10 dk

uzun sürmez, zaten bir sorun varsa 1 dk içinde belli eder kendini

ama neyse ben bir şey demiyorum işlemciyi 5.0 ghz kullanmaya razı arkadaş, bırakın takılsın öyle
Kızmayın agalar, dediğiniz gibi negatifi kaldırdım orijinal boost ayarlarında 75i geçmedi yine. Curve optimizer olağanüstü bir şey. 74W çekerken 89 derece falan oluyordu. Dostlar hepinize tek tek teşekkür ederim sorunum an itibariyle çözüldü. Hepinizi çok seviyorum, adamsınız. @Senoly (sana özel teşekkür kenks <3) @StrangerIX @TechGuy @Meto155
20250804193524_1.webp

Yuh. Stres testi yapsa sistem kapanacak. Assassin X120 R SE PLUS ile 155 watt işlemcim çoklu çekirdekte 90 dereceyi geçmedi.

Kızmayın agalar, dediğiniz gibi negatifi kaldırdım orijinal boost ayarlarında 75i geçmedi yine. Curve optimizer olağanüstü bir şey. 74W çekerken 89 derece falan oluyordu. Dostlar hepinize tek tek teşekkür ederim sorunum an itibariyle çözüldü. Hepinizi çok seviyorum, adamsınız. @Senoly (sana özel teşekkür kenks <3) @StrangerIX @TechGuy @Meto155 Alıntıyı görüntüle

5.2'de gayet iyi değerler. Maşallah maşallah.
Güle güle kullanın.
Ayarı öğrendiniz nasıl olsa artık oyuna göre basar geçersin boost'u.

5.2'de gayet iyi değerler. Maşallah maşallah.
Güle güle kullanın.
Ayarı öğrendiniz nasıl olsa artık oyuna göre basar geçersin boost'u.
Seni unutmayacağım dostum, zor bela vatana gittim dün uzak bana bir hevesle taktırmıştım adam gözümün önünde güzelce taktı gördüm de. O sıcaklığı görünce çok üzülmüştüm, o kadar para ve emek var sonuçta. Neyse ki böyle güzel insanlar senin gibi buradaki arkadaşlar gibi. Sağ olun hepiniz, testi yapayım tekrar paylaşıcam skoru.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,588
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri