7800x3d için anakart

Dippy

80+
Reaksiyon skoru
73
Bütçe
13000
Merhaba atx anakart araştırıyorum şu anda Gigabyte B650M S2H model anakartım var ama matx olduğu için kasanın içi çok sıkışık oldu işlemci soğutucu tam oturmadı ve kablolar eğildi

Mümkünse anakartın soğutması ve ses yongası iyi olursa güzel olur

Merhaba atx anakart araştırıyorum şu anda Gigabyte B650M S2H model anakartım var ama matx olduğu için kasanın içi çok sıkışık oldu işlemci soğutucu tam oturmadı ve kablolar eğildi

Dostum simdi 7800x3d cokcguclu olmasina ramen cok enerji tuketip isinan bir islemci degil cokda ust duzey anakart secmene hicmi hic gerek yok. Gelecege dknuk diyorsanda islemcin seni 5 yil goturecek guncellemek istediginde am5 soket kalmayacak onerim 13k lara kadar cikmaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu anakart işlemcini fazlasıyla doyurur.

illada çok para vericem diyosan.

Diger bilesenlerin neler?

Son düzenleme:
Dostum simdi 7800x3d cokcguclu olmasina ramen cok enerji tuketip isinan bir islemci degil cokda ust duzey anakart secmene hicmi hic gerek yok. Gelecege dknuk diyorsanda islemcin seni 5 yil goturecek guncellemek istediginde am5 soket kalmayacak onerim 13k lara kadar cikmaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu anakart işlemcini fazlasıyla doyurur.

illada çok para vericem diyosan.

Diger bilesenlerin neler?
Haklısınız hocam am6 çıktığı zaman islemci ile beraber anakart değişimi daha mantıklı ama iki senede biraz uzun bir süre gibi geliyor

Diğer bileşenler 9070 xt, patriot viper venom 32 gb ram, kioxia exceria g3 1tb m2 ssd

Hocam birde gigabyte anakart önermiyorlar siz ne düşünüyorsunuz

B650 tomahawk

Haklısınız hocam am6 çıktığı zaman islemci ile beraber anakart değişimi daha mantıklı ama iki senede biraz uzun bir süre gibi geliyor

Diğer bileşenler 9070 xt, patriot viper venom 32 gb ram, kioxia exceria g3 1tb m2 ssd

Hocam birde gigabyte anakart önermiyorlar siz ne düşünüyorsunuz
b650 anakartlar şuanda çıkan bütün işlemcileri besleyecek seviyede.
dediğim igibi ileride çıkacaklarıda beslesin değiştirmek zorunda kalmayayım diosan deme çünkü am6 çok yakın sızıntılar başladı bile 3 4 seneye gelir gibi.

b650 kart önereyim hemen
bi sorunuda cevaplıyım bence b650 serisinde ggiabyte aşırı başarılı teknolojik donanım ses kartı vs gibi konularda teknolojik olarak kart seviyesi çok iyi 850 serisinde önermesemde b650 seviyesinde çok başarılılar.

düşükten yükseğe doğru öneride bulunucam teknik özellikelrine bakarak seçimini yapabilirsin brom <3
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1084338854.html ---> (ÖNERİM)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu ilk link senin işlemcine, ikinci linkte şuana kadar çıkmış bütün işlemcilere yetecek kapasitede. ama yinede ben daha üst kalitede alayım b850 iyidir diyorsan bikaç linki daha ucuzdan pahalıya bırakıyorum. (bence b650 eagle fazlasıyla yeter)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

B850 Gaming Plus falan olabilir Wifi7 olan ama ses çipi giriş

Sizce am6 beklemek mantıklı mı
2028 diyorlar, kendi kararını ver. Yeni soket geliyor diye de illa değiştirmek zorunda değilsin. Birde kozmetik takıntın yoksa yine yeterli bir şey alabilirsin. İşlemci 7800x3d'den güçlü olması için yine bir 15-20k fiyat vermen lazım, yeni anakart diye yine 10k diyelim. O sıra yine 30k harcama yapacağım diyorsan yapabilirsin, bu sayı ramlara bağlı artabilir, belki camm2 ramlar ile gelebilirler ya da DDR6 da olabilir.

Geri