⚡Topladığım sistemde uyumsuz parça var mı ?⚡

Hocam Zaten Alt sekment Alin Demiyorum Sadece Asus Rog Strix Gibi Modelleri almayin diyorum cunku Marakaya para oduyorsunuz genelde o kadar ust duzeyde ve isin en kotusu turkiyede ozelliklerden ziyade markaya gore para biciliyor Sirf asus diye cok daha iyi olan bir urunden 2 kat daha pahaliya satilan urunelr var mesela bir ornek vermek gerekirse FSP PTM PRO 3.0 Modeli sizin alacaginiz Asus'ten daha iyi Ozellik/Performans olarak vs. tabi onu alin demiyorum sadece ornek
Ayrica Markalari Sakin Turkiye bazli olarak degerlendirmeyin Global Olarak degerlendirin Malesef bizim insanimiz bir sey turkiyede az olunca veya az tercih edilince veya adini duymadikalri icin kotu/dandik damgasi koyuyor Ornek vermek gerekirse mesela Be quit ve SeaSonic'i git sor bilmezler Asus vs. Daha iyi derler ama bilmiyorlarki Be quitt ve SeaSonic top list'te Asus'u geciyorlar en ustteler vs.

Reis Suan Musait degilim saat'te gec yarin unutmazsam Oneri Yaparim

Ama Isterseniz Sizin Isinize Cok Yarayacak 2 Baglanti Atabilirim 1 tanesi Onceden Kurulmus Sistemlerin paylasildigi ve Tum parcalari ve Fiyatlari belirtilmis ve en guzelide Kurulumdan Sonraki son halinin yani nasil gorundugunun Fotograflari olan 1000'lerce sayfa sistem (filtreleyebiliyorsunuz)
Digeri'de Setup'i Nasil Kuracaginiza Dekarasyon ve aksesuar konusunda Fikir Edinebileceginiz bir Topluluk
Istermisiniz Ona Gore Link Atacam
Hocam hiç zahmet etmeyin. Siz yarın müsait olduğunuzda bakalım bu sistem toplama işine. Çok teşekkür ederim bu arada fikirleriniz için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Attıklarınızı tek tek inceledim. Fakat üst seviye bir sistem toplamak istiyordum ben. Hani bilirsiniz alt segment var orta segment var bir de üst segment var bu pc toplama işinde. Açıkçası patriot ram , enermax psu , gigabyte'ın b850 modeli falan bunlar bildiğim kadarıyla alt segment.

Fiyatları çok iyi ona lafım yok. Size de ayrıyeten teşekkür ediyorum elinize sağlık. Lakin benim bütçem sadece pc için yani kasa için 100 bine kadar çıkabilir. Ha tabi bu kadar para vermeden daha ucuza da kapatmak isterim illaki. Ama dediğim gibi mümkünse her parça üst seviye olsun.

Son düzenleme:
Hocam hiç zahmet etmeyin. Siz yarın müsait olduğunuzda bakalım bu sistem toplama işine. Çok teşekkür ederim bu arada fikirleriniz için.
Hocam Siz istemediniz ama yinede ben size atayim cunku sizin icin suan veya en azindan ileride ise yarayacagina eminim

En azindan Sadece 5-10dk Bir goz at

Yapilmis Sistem (hem sistemi gorursun hem parcalari gorursun su kasama yakisir vs. dedigin olur vs. incele 5dk siteyi ne demek istedigimi anlayacan) : https://pcpartpicker.com/builds/

Buradan'da Insanlarin paylastigi Setup'lara bak ve kafanda Masan odan ve aydinlatma ve tasarim hakkinda fikirler olsun: https://www.reddit.com/r/battlestations/

Ayrica Buradan PSU Tier list'te bakabilirsiniz (2025 Guncel) : https://docs.google.com/spreadsheet...RB6Xt6JWkc/edit?gid=1973454078#gid=1973454078

Arkadaşlar sistemi nihayet netleştirdim ve sipariş geçmeden önce gözümden kaçan bir şey var mı diye size sormak istedim. Bakar mısınız uyumsuz parça var mı ?Her şey iyi derseniz tek tek sipariş geçeceğim. Saolun şimdiden.

Sistemin toplam fiyatı : 98.000 TL.
RAMe o paraları vereceksen CL28 olanlardan al kesinlikle.

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Attıklarınızı tek tek inceledim. Fakat üst seviye bir sistem toplamak istiyordum ben. Hani bilirsiniz alt segment var orta segment var bir de üst segment var bu pc toplama işinde. Açıkçası patriot ram , enermax psu , gigabyte'ın b850 modeli falan bunlar bildiğim kadarıyla alt segment.

Fiyatları çok iyi ona lafım yok. Size de ayrıyeten teşekkür ediyorum elinize sağlık. Lakin benim bütçem sadece pc için yani kasa için 100 bine kadar çıkabilir. Ha tabi bu kadar para vermeden daha ucuza da kapatmak isterim illaki. Ama dediğim gibi mümkünse her parça üst seviye olsun.
PSU olarak raijintek cratos 1200w alınabilir. Enermax'dan regulasyon ve ripple değerleri olarak biraz daha iyi.

Hocam Siz istemediniz ama yinede ben size atayim cunku sizin icin suan veya en azindan ileride ise yarayacagina eminim

En azindan Sadece 5-10dk Bir goz at

Yapilmis Sistem (hem sistemi gorursun hem parcalari gorursun su kasama yakisir vs. dedigin olur vs. incele 5dk siteyi ne demek istedigimi anlayacan) : https://pcpartpicker.com/builds/

Buradan'da Insanlarin paylastigi Setup'lara bak ve kafanda Masan odan ve aydinlatma ve tasarim hakkinda fikirler olsun: https://www.reddit.com/r/battlestations/

Ayrica Buradan PSU Tier list'te bakabilirsiniz (2025 Guncel) : https://docs.google.com/spreadsheet...RB6Xt6JWkc/edit?gid=1973454078#gid=1973454078
Estağfurullah hocam istemedim değil , siz müsait olmadığınız için uğraşmayın diye demiştim. Teşekkür ederim bu arada. Şimdi incelicem.

attığım parçalar üst segment , patriot ram 6000mhz cl30 sk hynix a çipli alabileceğin en iyi ramlerden biri am5 için , ana kart b850 lerin en iyilerinden biri dolu dolu bir ana kart ve zaten ana kart çok önemli bir parça değil , enermax ise bilinen ve çok iyi psular üreten bir marka kısaca üst parçalar bunlar.

Genel olarak iyi ama forumdaki önerilerle daha iyi olabilir mi denirse olabilir derim.
Şimdi baktım da QVL listesine eklememişler cl28'i. Yoksa direkt buna yapışacaktım. Neyse cl30 olsun çok bir fark etmez heralde. En azından kafam rahat eder. CL28 alırım sonra istikrarsızlık falan olur riske gerek yok.

Sistemin geri kalanı için ''daha iyi olabilir'' dediniz. Öneriniz varmı alternatif ?

Enermax PSU üretmiyor. D.F.X modellerini SANR üretiyor. PSU alırken modele bakılması gerek zaten. Markaya değil. Enermax'ında yerin dibine gömebileceğimiz modelleri var.

Yusuf hocam valla bu psu konusunda çok korkuyorum ben. Şuan kullandığım psu mesela sıkıntılı sanırım. Çünkü anakartım ve ekran kartım yandı 1 sene içinde. Yani artık almışken taş gibi bir psu olsun istiyordum. Enermax veya rajintek gibi markaları şahsen ben hiç duymadım. Yıllardır pc ile haşır neşirim ama hiç kulağıma gelmedi yani. Ne yapsam bilemedim valla şuan.

Şimdi baktım da QVL listesine eklememişler cl28'i. Yoksa direkt buna yapışacaktım. Neyse cl30 olsun çok bir fark etmez heralde. En azından kafam rahat eder. CL28 alırım sonra istikrarsızlık falan olur riske gerek yok.

Sistemin geri kalanı için ''daha iyi olabilir'' dediniz. Öneriniz varmı alternatif ?

Yusuf hocam valla bu psu konusunda çok korkuyorum ben. Şuan kullandığım psu mesela sıkıntılı sanırım. Çünkü anakartım ve ekran kartım yandı 1 sene içinde. Yani artık almışken taş gibi bir psu olsun istiyordum. Enermax veya rajintek gibi markaları şahsen ben hiç duymadım. Yıllardır pc ile haşır neşirim ama hiç kulağıma gelmedi yani. Ne yapsam bilemedim valla şuan.
O modeller gayet güzel modeller. Zaten Markaların nerdeyse hiç biri zaten PSU üretmiyor. Raijintek cratos ve enermax dfx modelleri gayet iyi. Sadece enermax'ın eski serisinde fan sorunu vardı. Onu yeni seride düzelttiler fakat hala stoklarda eski modeller var. Eğer alırsan psu geldiğinde dikkat etmen lazım.

o sisteme o SL fanlar olmamış dostum TL model fanlar yakışır o sisteme

o sisteme o SL fanlar olmamış dostum TL model fanlar yakışır o sisteme
Bu fanlar infinity hocam. Yani iç kısımlarında bile rgb var. Sizin dediğiniz fanların sadece çerçevesinde rgb var diye biliyorum. Yani estetik sebeplerden ötürü onu seçmiştim. Teşekkür ederim bu arada. Bir de sistemin geneli hakkında yorumunuz nedir iyi mi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,228
Üyeler
184,754
Son üye
Berkcanbrs
Geri