7800x3d için anakart

b650 anakartlar şuanda çıkan bütün işlemcileri besleyecek seviyede.
dediğim igibi ileride çıkacaklarıda beslesin değiştirmek zorunda kalmayayım diosan deme çünkü am6 çok yakın sızıntılar başladı bile 3 4 seneye gelir gibi.

b650 kart önereyim hemen
bi sorunuda cevaplıyım bence b650 serisinde ggiabyte aşırı başarılı teknolojik donanım ses kartı vs gibi konularda teknolojik olarak kart seviyesi çok iyi 850 serisinde önermesemde b650 seviyesinde çok başarılılar.

düşükten yükseğe doğru öneride bulunucam teknik özellikelrine bakarak seçimini yapabilirsin brom <3
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1084338854.html ---> (ÖNERİM)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu ilk link senin işlemcine, ikinci linkte şuana kadar çıkmış bütün işlemcilere yetecek kapasitede. ama yinede ben daha üst kalitede alayım b850 iyidir diyorsan bikaç linki daha ucuzdan pahalıya bırakıyorum. (bence b650 eagle fazlasıyla yeter)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----
Hocam bu arada anakartta wifi özelliği bulunmaması büyük bir eksi mi 200 250 lira fark vererek wifi özellikli model alınmalı mı gecikme yaşanır mı wifi özelliği bulunan anakartlar çekim mesafesi iyi mi?

Hocam bu arada anakartta wifi özelliği bulunmaması büyük bir eksi mi 200 250 lira fark vererek wifi özellikli model alınmalı mı gecikme yaşanır mı wifi özelliği bulunan anakartlar çekim mesafesi iyi mi?
Kullanip kullanmayacagina gore degisir ama knermiyorum.

Istedigi kadar wifi teknolojisi iyi olsin modemlerimizin yayilim teknolojisi rezalet :D
Modem pc nin 5cm yaninda degilse ping, download ve upload degerleri direkt kotulesiyo.

Ethernet kablosu iyidir 🫡

Anakarttada karra veremediysen onerdigim b650 eagleyi rahatlikla alabilirsin.

o kartin ozelliklerini merak ediyosan basitcede yardimci olurum.

Istedigi kadar wifi teknolojisi iyi olsin modemlerimizin yayilim teknolojisi rezalet :D
Modem pc nin 5cm yaninda degilse ping, download ve upload degerleri direkt kotulesiyo.

Olur hocam dinlemek isterim bu arada o modelde karar kıldım

Olur hocam dinlemek isterim bu arada o modelde karar kıldım
12+2+2 vrm yapisina sahip siger ksrtlardan daha detayli ve guclu bi vrm yapisina sahip.

Mosfet ve vrm sogutmasi anlaminda 7800x3d gibi islemcileri rahatca beslicek bi sogutma sistemi bu.

3 m2 slotundan en az birisi sogutma bloguna sahip 1 tanesi pcle 5.0 digerleri 4.0 destekliyor.

Ethernet teorik hizi 1gb destekli.

Kartin tek eksi yonu ekran kartini taktigimiz pcie slotu 5.0 degil 4.0 teknolojiye sahip ama bu pekde sorun degil.

Pcie teknolojileri abartilarak en ust noktaya yetcej sekilde tasarlaniyo buda anakartta 4.0 bi pcie slotuna 5.0 ekran karti takabilirsin demek.

Performans acisindan eski teknoloji slota en yeni 5.0 ekran ksrtinida taksan perfformansda testlerde benchmarklarda sadece %1 degisilmer oluyor.buda hata payi sinirina girdiginden hesaplamalara katilmayacak bi duzey.

Cok fazla teknige girmeden mantiklarini anlatmaya calistim.

Kolay gelsin 🫡👍🏿

12+2+2 vrm yapisina sahip siger ksrtlardan daha detayli ve guclu bi vrm yapisina sahip.

Mosfet ve vrm sogutmasi anlaminda 7800x3d gibi islemcileri rahatca beslicek bi sogutma sistemi bu.

3 m2 slotundan en az birisi sogutma bloguna sahip 1 tanesi pcle 5.0 digerleri 4.0 destekliyor.

Ethernet teorik hizi 1gb destekli.

Kartin tek eksi yonu ekran kartini taktigimiz pcie slotu 5.0 degil 4.0 teknolojiye sahip ama bu pekde sorun degil.

Pcie teknolojileri abartilarak en ust noktaya yetcej sekilde tasarlaniyo buda anakartta 4.0 bi pcie slotuna 5.0 ekran karti takabilirsin demek.

Performans acisindan eski teknoloji slota en yeni 5.0 ekran ksrtinida taksan perfformansda testlerde benchmarklarda sadece %1 degisilmer oluyor.buda hata payi sinirina girdiginden hesaplamalara katilmayacak bi duzey.

Cok fazla teknige girmeden mantiklarini anlatmaya calistim.

Kolay gelsin 🫡👍🏿
Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız icin

Hocam b650 eagle yerine msi pro b650-a önerir misin hemen hemen yakın fiyattalar

Merhaba atx anakart araştırıyorum şu anda Gigabyte B650M S2H model anakartım var ama matx olduğu için kasanın içi çok sıkışık oldu işlemci soğutucu tam oturmadı ve kablolar eğildi

Mümkünse anakartın soğutması ve ses yongası iyi olursa güzel olur
Norris'ten Alonso'ya mükemmel bir tavsiye sevgili F1 tutkunları :kekw:

EDİT: Profil resminizi Alonso sandım sry :kekw:

Geri