Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 aydır yaşadığım ve bir türlü çözüm bulamadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sistem Özelliklerim:
Yaşadığım Sorun:
Oyun oynarken ekran bir anda donuyor ve sistem hiçbir şekilde tepki vermiyor. Ne klavye ne mouse çalışıyor. Bilgisayarı güç düğmesine basarak kapatmak zorunda kalıyorum. Bilgisayarı yeniden açtıktan sonra oyuna tekrar girdiğimde aynı şey tekrar ediyor.
Son denememde sistem bana şu uyarıyı verdi:
"2 kere GPU çökmesi yaşadınız"
Şimdiye Kadar Denediklerim:
Tüm bu denemelerden sonra PSU’dan şüphelenmeye başladım. Acaba PSU, RX 6700 XT ekran kartına yeterli ve stabil güç veremediği için mi bu sorunları yaşıyorum?
Sizce bu donmalar ve GPU çökmesi PSU kaynaklı olabilir mi? Aynı konfigürasyonu kullanan veya benzer sorun yaşayan varsa, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Yaklaşık 1 aydır yaşadığım ve bir türlü çözüm bulamadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
- Ekran Kartı: XFX Speedster SWFT 309 Radeon RX 6700 XT
- Anakart: Gigabyte A520M-K AMD AM4 DDR4
- RAM: Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3600MHz
- SSD: Apacer 512 GB AS2280P4 M.2
- PSU: ATOM V2V650W
- İşletim Sistemi: Windows 11
Yaşadığım Sorun:
Oyun oynarken ekran bir anda donuyor ve sistem hiçbir şekilde tepki vermiyor. Ne klavye ne mouse çalışıyor. Bilgisayarı güç düğmesine basarak kapatmak zorunda kalıyorum. Bilgisayarı yeniden açtıktan sonra oyuna tekrar girdiğimde aynı şey tekrar ediyor.
Son denememde sistem bana şu uyarıyı verdi:
"2 kere GPU çökmesi yaşadınız"
Şimdiye Kadar Denediklerim:
- Ekran kartı sürücüsünü eski bir sürüme düşürdüm → Sorun devam etti.
- M.2 SSD’den şüphelendim, farklı bir SSD taktım → Sorun devam etti.
- Windows format attım → Sorun devam etti.
- Ekran kartımı başka bir bilgisayarda denedim → Hiçbir sorun yaşanmadı.
- Kendi bilgisayarıma daha az güç tüketen başka bir ekran kartı taktım → Sorun görülmedi.
Tüm bu denemelerden sonra PSU’dan şüphelenmeye başladım. Acaba PSU, RX 6700 XT ekran kartına yeterli ve stabil güç veremediği için mi bu sorunları yaşıyorum?
Sizce bu donmalar ve GPU çökmesi PSU kaynaklı olabilir mi? Aynı konfigürasyonu kullanan veya benzer sorun yaşayan varsa, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.