Çözüldü✓ 4060lı laptop masaüstündeki ekran kartı dengi nasıl bişeydir ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Aynı şekilde kocaman pc gpu ları ile laptop glu larını karşılaştırmak zaten yanlış
Aynen öyle biraz reklam ve abartıyı seviyoruz milletçe yapacak bir şey yok.

Kratos bey ve Vada aynı konuda olması algımı çok fena bozmaya başladı. Tanrı katili ile Vada hmm. :kappa::kekw::kekw::kekw:
İsimler bir şey ima ediyor ama çözemedim. 🤣o.O2

Son düzenleme:

Aynı.
Skorlar aynı değil. Yakın olması aynı olduğu anlamına gelmiyor ve gelememeli. Aynı demek bence çok absürt değil sadece Nvidia'nın laptop gpularu genelde masaüstü adına göre çok kısılmış oluyorlar ve böyle bir şey olsa Nvidia ve laptop öneren Türkçe kanallar bunun reklamını yapardı diye düşünüyorum bu kadar aynı olsa sizin kullandığınız tabiri ile.

Bu bahsettiğiniz skorları ve yakın olduklarını başka konularda da söylüyorlar ama aynı diyeni görmedim. Masaüstü gpu ile laptop gpu ile ismi de aynı olursa o zaman sizin ile aynı düşünen olur mutlaka belki ileride Nvidia bunu da yapar.💁‍♂️
4060 aynı olmuş olsa bile 4070 ve 4080 kesinlikle aynı değiller ve bunlar aynı olmadan Nvidia'nın kendisi bile ne kadar yakın skorlar alsa bile aynı demez muhtemelen.

Böyle bir şey varsa da paylaşın herkes bilgilensin yani Nvidia mobile gpu ismini kaldırdığına dair ? Veya aynı olduğunu söylediği resmi bir kaynak varsa paylaşın skor paylaşmak yerine bizde öğrenelim. Eskiden M ibaresi eklenirdi şimdi o da yok o yüzden bu kadar kafa karışıklığı oluyor zaten.

Son düzenleme:
Konu sahibi 4060 için sormuş şu 4 linki okumasını bilen aynı olduğunu görür daha da yazmaz utanması yoksa.
Utanma ne alaka ? Forum değil mi burası ? Attığın linkteki puanlar gökten zembille inmiyor. Araştıran zaten rahatlıkla bulabilir, ben skorlar ile ilgili bir karşılaştırma yapmıyorum. %1 bile olsa fark var diyorum denk olması yakın olması aynı olduğu ile ilgili bir anlam taşımıyor. Fikirlerimizi belirtmekle utanmanın ne alakası var illa susmamızı mı istiyorsunuz ? O zaman göz ardı edebilirsiniz.

Forumlar zaten bilmeyene soru sorana bilgi paylaşımı bulunduğumuz yerler aradığımız sorulara cevap bulmak için faydalı yerler utanacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Karşılaştırabilirsin ve 4060 için sonuç aynıdır. 4070 için %40 fark var her kart için farklı.
4060 olması hiç bir şeyi değiştirmez. videolu kanıt atayım istersen numaranı ver göndereyim 2 tane furmark test, açayım 2 pc de de, ve ya zahmet edersen arkadaşın gönderdiği videoyada bakabilirsin :) bu kadar ısrarcı olmanıza gerek yok bilginiz yanlış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konu sahibi 4060 için sormuş şu 4 linki okumasını bilen aynı olduğunu görür daha da yazmaz utanması yoksa.
4060 için anlayan birilerine Farkın ne kadar olacağını sordum aynımı değilmi diye sormadım ?

4060 olması hiç bir şeyi değiştirmez. videolu kanıt atayım istersen numaranı ver göndereyim 2 tane furmark test, açayım 2 pc de de, ve ya zahmet edersen arkadaşın gönderdiği videoyada bakabilirsin :) bu kadar ısrarcı olmanıza gerek yok bilginiz yanlış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4060 için anlayan birilerine Farkın ne kadar olacağını sordum aynımı değilmi diye sormadım ?
Niye numaramı veriyorum at buraya herkes görsün. Fark yoksa aynıdır Türkçe 101.

Niye numaramı veriyorum at buraya herkes görsün. Fark yoksa aynıdır Türkçe 101.
çok bi fark yok ama aynı değil tabi 140w lık için konuşuyorum 2 katı fark yok ama %1 low fpslerde bazen leptop sorun çıkartabilir videoda da görülmüş zaten onun dışında konu başından beri aynı aynı diye papağan gibi ötmek dışında bişeyler anlatsaydın herkes sana böyle yazmazdı. bide attığın linkler sadece fps farkı kaç diye soru soran biri için gereksiz ve saçma konu sahibi leptop vs masaüstü furmark testinide atarsa terk et buraları

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Senr
İkisini de kullandım, laptoptaki 140W 4060'a biraz memory clock ve core clock OC yaparsan masaüstü 4060 ile hemen hemen eşit sonuçlar veriyor. Stok halde de max %10 fark var aralarında. Yani ortada mobil GPU yapacağız diye tamamen kırpılmış bir GPU yok. Bazı arkadaşlar mobile GPU'larla masaüstü GPU'ları kıyaslanmaz demiş de 4060 bir istisna. 4070 mobile vs 4070 yapsanız arada dağlar var masaüstü çok daha iyi ancak 4060'da Nvidia değişik bir şeyler denemiş.
ha tutup da 45W MSİ 4060 laptop alırsanız oturur 95W 3050Tİ ile kıyaslarız:ROFLMAO:, bu dediklerim 140W 4060 için geçerli.

çok bi fark yok ama aynı değil tabi 140w lık için konuşuyorum 2 katı fark yok ama %1 low fpslerde bazen leptop sorun çıkartabilir videoda da görülmüş zaten onun dışında konu başından beri aynı aynı diye papağan gibi ötmek dışında bişeyler anlatsaydın herkes sana böyle yazmazdı. bide attığın linkler sadece fps farkı kaç diye soru soran biri için gereksiz ve saçma konu sahibi leptop vs masaüstü furmark testinide atarsa terk et buraları
Tamam öküz bey.
İkisini de kullandım, laptoptaki 140W 4060'a biraz memory clock ve core clock OC yaparsan masaüstü 4060 ile hemen hemen eşit sonuçlar veriyor. Stok halde de max %10 fark var aralarında. Yani ortada mobil GPU yapacağız diye tamamen kırpılmış bir GPU yok. Bazı arkadaşlar mobile GPU'larla masaüstü GPU'ları kıyaslanmaz demiş de 4060 bir istisna. 4070 mobile vs 4070 yapsanız arada dağlar var masaüstü çok daha iyi ancak 4060'da Nvidia değişik bir şeyler denemiş.
ha tutup da 45W MSİ 4060 laptop alırsanız oturur 95W 3050Tİ ile kıyaslarız:ROFLMAO:, bu dediklerim 140W 4060 için geçerli.
Ben de bunu diyorum ama anlayan yok.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri